perjantai 31. maaliskuuta 2023

Kevätmessut 2023 - vinkkejä puutarhaan osa 2

Tässä lisää kuvia ja messuvinkkejä Helsingin Kevätmessuilta, jotka jatkuvat vielä tämän viikonlopun ajan. Kuvassa on posliinikukan pistokkaita, joita myytiin näin juurtumattomina. Ne onkin helppoja siinä mielessä, ettei tarvitse pelätä hentojen juurten kuivumista. Jos muistan oikein, niin nämä olivat Pukinmäen puutarhan osastolla. Kuvan vasemmassa yläkulmassa näkyy myös hyvin tummalehtistä begoniaa. Se oli lähes musta eli aika erikoinen.

Eri teemoja siemenlajitelmissa...

Messuhallin pääportaiden vieressä Puutarhasi elämään -osastolla oli paljon siemenlajitelmia eri teemoilla. Siellä oli myös huonekasvien, erikoisvihannesten ja kukkakimppujen siemeniä. Kirjoitin viime kuussa Väriteemainen kukkaniitty -postauksen yksivuotisista niittykukista ja sen tyyppisiä siemeniä oli myös nytkin osastolla.
Heidän messuosasto oli iso ja siellä oli myös luujauhoa, kelta-ansoja, luonnon pyretriinipohjaista Hyönteisten torjunta-ainetta, biohajoavaa maisemointikangasta, perhos- ja pörriäisystävällisiä kukkasipuleita sekä paljon muuta. Osaston tunnistaa turkoosin sinisestä yläbannerista.

Vanhaa kotimaista ryvässipulia...

Bongasin Maatiainen ry:n osastolta vanhaa kotimaista kantaa olevaa ryvässipulin istukkaita. Heidän osastolla on myynnissä myös runsaasti hyötykasvien ja kukkien siemeniä. Ne on siitä erikoisia, että siemenet on yhdistyksen jäsenten keräämiä esim. heidän pihoiltaan. Siksi sieltä löytää välillä todellisia aarteita, kuten nyt nämä ryvässipulin istukkaat 😊


Uusi lämpökompostori taloyhtiöille ja päiväkodeille...

Biolan osastolla oli esittelyssä uusi isompi lämpökompostori, joka sopii ympärivuotiseen käyttöön. Kannen päällä on pienehkö luukku, josta on helppo lisätä biojätteet ja kompostikuivike. Tarvittaessa koko kannen saa myös auki, mikä helpottaa kompostimassan pinnan kääntöä. 

Tästä tulee paljon hyvää multaa, jota voi käyttää sitten pihan istutuksille. Ja samalla säästää jätehuoltomaksuissa.

Osastolla oli myös esittelyssä mökkikompostori, joka toimii kesäkäytössä keittiö- ja käymäläjätteen kompostointiin.

Akkuavusteiset oksasakset...

On kyllä hyvä, että puutarhatyökaluja kehitetään myös niille, joilla on heikommat voimat. Gardenan uutuustuotteena oli mm. akkuavusteiset oksasakset. Eli niillä leikataan normaalisti oksaa ja kun oksan leikkaaminen vaatii enemmän puristusvoimaa, saksien älykäs sensori antaa lisävoimaa leikkaamiseen. Sakset on siis akkukäyttöiset eli ne ladataan usb-kaapelilla.

Valmiita kukkaniittyseoksia...

Monivuotisten kukkaniittyjen siemeniä löytyi tuttuun tapaan Suomen Niittysiemen Oy:n osastolta. Siellä oli myös yksittäin pakattuja lajeja ja kivasti siemenpusseja pienille pinta-aloilla sekä suuremmille.

Uusi oksasaha lukkiutuu eri asentoihin...

Omenapuiden leikkausaika alkaa taas kohta ja siihen liittyen löysin Fiskarsin osastolta mielenkiintoisen uutuuden. Heillä on kaksi eri kokoista oksasahaa, joiden terät saa lukittua kolmeen eri asentoon. Se helpottaa sahaamista ahtaissa tai muuten hankalissa kohdissa. 
Kuvan teränasennolla saisi sahattua oksaa alhaalta päin paljon paremmalla otteella.

Kaunista sommittelua löytyi myös...

Ihastelin jälleen Kekkilän osaston upeita istutuksia, jotka oli tuttuun tapaan suunniteltu ja sommiteltu tosi kauniisti. Siellä oli mukana lahopuuta ja puiden lakastuneita lehtiä sekä tietysti kukkia, heiniä ja muita kasveja.

Kevät kauneimmillaan -kukkasidontatyökilpailu...

Keväiseen kukkarunsauden ja kauneuden kaipuuseen sopi hyvin Kevät kukkeimmillaan näyttely, joka oli Lasigalleriassa eli Messukeskuksen sisääntulokerroksessa.
Kukka-asetelmat olivat niin super kauniita ja runsaita 😊
Kukkasidontatöitä voi siis äänestää ja äänestäjien kesken arvotaan päivittäin lahjakortti.

Kevätmessut on 30.3.-2.4.2023 ja lisätietoja aukioloajoista yms. löydät Messukeskuksen verkkosivuilta.


EDIT - Aiempi postaus Kevätmessuista yleensä  Kevätmessut 2023 - vinkkejä puutarhaan osa 1


Mukavaa viikonloppua!

Puutarhaterveisin SariEi kommentteja:

Lähetä kommentti