sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Väriteemainen kukkaniitty

 Blogiyhteistyö - Schetelig Oy/ Puutarhasi elämään

Väriteemat on suosittuja ja osa valitsee pihalleen tarkasti vain tiettyjä kukan värejä. Jos haluaa jatkaa samaa väriteemaa yksivuotisten kukkaniityllä, niin helppoa on valita sopivan värinen valmis siemenseos. Tässä siemenseoksessa on paljon erilaisia kukkia, eri punaisen sävyissä. Tällöin pihan väriteema pysyy yhtenäisenä. 
Ja toki voi valita vaikka oman lempivärin, sillä kaikilla meillä ei ole selkeää yhtä väriteemaa pihalla. 

Punainen kukkaniitty yksivuotisista kukista...

Tässä punaisten kukkien siemenseoksessa on noin 20 erilaista lajia. Korkein kukkija kuvassa on aurankukka, joka luo tähän kivaa siroutta. Seassa näyttää olevan erivärisiä ruiskaunokkeja. Tämä kuva on heinäkuun loppupuolelta.


Väriteemana sininen kukkaniitty...

Sinisessä kukkaniityssä kasvaa myös jokin korkeampi kukka. Se tekee tästäkin keveämmän näköisen. Siellä näyttää olevan myös sinisen eri sävyisiä ruiskaunokkeja, hunajakukkaa sekä muita vähemmän käytettyjä ykivuotisia kukkia.

Alla kuva korkeammasta kasvista kukkivana. Ylemmässä kuvassa se näyttää pellavalta, mutta kukat ovat minusta oudot pellavaksi. Tunnistaako teistä joku, mikä tämä kauniin sininen kukka on?


Valkoisten kukkien kukkaniitty...

Tämä valkoinen kukkaniitty on rauhallisen oloinen, kuten aina valkoiset kukat vihreisiin lehtiin yhdistettynä. Nämäkin kukat ovat yksivuotisia.

Valmis siemenseos väriteeman mukaan...

Nämä postauksen väriteemaiset kukkaniityt ovat yksivuotisista kukista koottuja siemenseoksia. Alla vaaleanpunaisten ja punaisten sävyjen  Buzzy® Kukkasekoite, joka riittää 125 m2. 
Yksivuotisten siemenet kylvetään usein toukokuussa maahan ja ne kukkivat komeimmillaan heinä-elokuussa.
Sain tämän siemenpussin Schetelig Oy:lta, mistä kiitos heille. 

Huomasinin tässä, että en ole kirjoittanut meidän kukkaniityistä tänne lainkaan. Täytyypäs ensi kesänä kuvata niitä enemmän. 

Esikkoniityn kunnostus takaisin entiseen kukkaloistoonsa on edelleen menossa. Se onkin pidempi projekti 😊Puutarhaterveisin Sari10 kommenttia:

 1. Kaunista,mutta pitäis jaksaa kitkeä rikkaruohoja sieltä väleistä.Tai antaako sitten kaikkien kukkien kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa sieltä välistä ei oikein kannata kitkeä, koska silloin tallaisi niittykukkia. Itsekään en kertaakaan käynyt kitkemässä, vaan annoin niiden muutaman siemenrikkaruohon kasvaa siellä seassa.
   Eli yksivuotisten niittykukkien alue kannattaa kitkeä huolella ennen siementen kylvöä. Sen voi kitkeä kuun mukaan, niin saa siemenrikkaruohojakin poistettua paljon enemmän.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Todellakin! Etenkin kun näissä on niin paljon erilaisia kukkalajeja ja osa on korkeita, osa matalia. Lopputulos on huikean kaunis kukkaniitty :)

   Poista
 3. Ihania kukkaniittyjä. Tuo sininen on varmaankin pellavaa. Itsellä iso pussi pellavansiemeniä ja väriltään sinisiä. Tänä vuonna olis tarkoitus ne istuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellava onkin herkän kaunis kukkiessaan ja siro kasvutavaltaan. Saat siis siitä kauniin pellavakasvuston :) Tuo kukkaniityn sinisen kukan keskusta ei ihan näytä samalta, mitä tavallisen pellavan kukan keskusta. Siksi vähän epäilin, ettei se olisikan pellava. Tai voihan se olla jokin pellavan lajike.

   Poista
 4. Oi, miten kaunis sininen kukka! Niin hieno värisävy! Se näyttää minustakin aikalailla pellavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se sinisen kukan värisävy on ihan huikean kaunis. Sitä olisi kiva ostaa erillisinä siemeninä, jos sitä siis jostain löytäisi. Kasvin nimi auttaisi etsimisessä.
   Se tosiaan näyttää kasvutavaltaan ihan pellavalta.

   Poista
  2. Sininen kaunotar on Linum. Pellavat eli isopellavat on kasvisuku pellavakasvien heimossa. Siihen kuuluu noin 180 lajia, joista Euroopassa kasvaa 36.

   Poista
  3. Kiitos tiedoista! Yllättävän paljon on erilaisia pellavia. En ole aiemmin edes ajatellut sitä, vaikka toki onhan niitä näkynyt sinisen lisäksi myös punakukkaisina.

   Poista