lauantai 4. helmikuuta 2023

Ne ihanat kuningasliljat

Nämä ihanat kuningasliljat ovat nyt taas hankintalistallani. Ne olivat niin huikean kauniita ja suloisen vahvasti tuoksuvia, että niitä pitää taas saada. Meidän pihalla oli kuningasliljoja useamman vuoden, mutta viime vuosien kuivat kesät ovat selvästi verottaneet niitä. Joten ei auta kuin ostaa niiden sipuleita taas keväällä.


Ihanat kuningasliljat...

Näiden kuningasliljojen (Lilium regale) kukat ovat aina valkoiset ja varren päässä on monta kukkakelloa.  On olemassa muitakin tämän tyyppisiä liljoja, joilla kukat voivat olla keltaiset, oranssit tai vaaleanpunaiset. Ne ovat jalostetumpia keisarinliljoja (Lilium Regale-ryhmä). Näitä kuningasliljoja ei siis ole jalostettu, vaan ne ovat luonnonmuotoa ja kotoisin Kiinasta.


Ylvään korkeita liljoja...

Koska kuningasliljojen varret kasvaa korkeiksi ja kukkia on monta varren päässä, tuimme aina varret, jotta sade ja tuuli ei katko niitä. 
Niillä on varressa hyvin kapeita lehtiä, mikä tekee niistä siron näköisiä. Kuvassa on myös muutama matalammaksi jäänyt kuningaslilja.


Kuningasliljat tuoksuvat vahvasti...

Kauniin ulkonäön lisäksi näissä on aivan ihana vahva tuoksu. Se leijaili hienosti kauemmaksi pihalla, mikä lisäsi näiden viehätystä entisestään. 
Viime kesänä haikeudella muistelin sitä ihanaa tuoksua elokuun iltoina. Eli näiden sipuleita aion ostaa keväämmällä.
 
Liljat kuuluvat suosikkeihini monivuotisista sipulikukista. Etenkin tuoksuvat liljat viehättää minua, perinneliljojen ohella 😍

Lisää postauksia liljoista...Puutarhaterveisini Sari


2 kommenttia:

  1. Oi, miten kauniit kuvat! Aivan ihastuttavia liljoja. Itsekin idän liljoista, mutta en liljakukkojen metsästyksestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Onneksi liljakukot saa pidettyä poissa, kun aloittaa niiden metsästyksen jo aikaisin keväällä. Silloin ne eivät pääse lisääntymään ja homma pysyy helppona.

      Poista