keskiviikko 19. elokuuta 2020

Tiikerililja `Tiger Babies` ja perinteinen tiikerililja

 Blogiyhteistyö - Korpikangas Siemen-Frö

Tämän tiikerililja `Tiger Babies` lajikkeen kukat ovat hauskasti hieman punertavat. Joten ne sopivat täydellisesti yhteen vaaleanpunaisten sormustinkukkien kanssa. Jännästi jopa korostivat toistensa kauneutta. Kuva ei ihan anna oikeutta kokonaisuudelle, sillä kuvassa ei näy niitä korkeita vaaleanpunaisia sormustinkukkia. Rakastan liljoja, joten meidän pihalla niitä onkin monenlaisia.


Tiikerililja lajike `Tiger Babies`...

Tämä tiikerililja lajike `Tiger Babies` kukki heinä-elokuun vaihteessa eli hieman aikaisemmin kuin perinteinen tiikerililja. Se vaikuttaa myös matalammalta. Kukat on kyllä upean väriset, sanoisin jopa trendikkäät  😊Perinteinen tiikerililja...

Perinteinen tiikerililja (Lilium lancifolium) on maatiaiskasvi. Meidän pihalla on sitä vain tämä yksi. Hieno sekin on laventelipenkin reunalla.


Ruskoliljalla kukat ylöspäin...

Toinen maatiaislilja on ruskolilja (Lilium bulbiferum) ja sen oranssit kukat ovat maljamaisesti ylöspäin. Laitoin tähän nyt tämänkin kuvan, sillä monet sekoittavat nämä kaksi oranssia maatiaista keskenään.

Meidän pihalla liljat näyttävät viihtyvän parhaiten näin, muiden kasvien lomassa. Silloin myöskään liljakukot eivät niin vainaa niitä. Ja jo muutamalla liljalla saa kivoja sommitelmia perennojen kanssa. 

Tässä samalla suunnittelin uusia liljoja muutamaan kohtaan. Tarkat värisävyt on vielä hieman mietinnässä. Jotenkin minua on alkanut viehättää vaaleankeltainen yhä enemmän, mutta toisaalta tummatkin liljat on aika upeita. Voi olla, että ostan niitä jo nyt syksyllä tai sitten viimeistään keväällä. Niiden sipuleita kun on myynnissä kumpaankin aikaan.


Tiikerililja `Tiger Babies` sipulit on saatu Korpikangas Siemen-Fröltä. Kiitos siitä heille!


Lisää postauksia liljoista...


Kesäisin terveisin Sari

6 kommenttia:

 1. Söpö'Tiger Babies'! Ja nii hyvinvoivia. Mullon ollu monta lilijakukotoonta vuatta, mutta ny ku oon enemmä satsannu lilijoohin, kukokki o ne löytäny. Keväällä niitä ahkerasti keräsin, en näemmä kuitenkaa tarpeheksi hyvi, koska ny on kait seuraava sukupolovi sienny. Tänää hoksasin reikääset lilijat ja keräsin parikymmentä lilijakukkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi huomasit ne ja sait kerättyä ne pois! Meillä on yhden pensaan luona monta puuliljaa ja niistä löysin yhden liljakukon. Sekä monta pientä tummaa toukkamönjää. Ne oli niin pieniä vielä, etten edes tajunnut niitä liljakukon toukiksi. Ne on nyt kaikki pyyhitty pois. Kohta täytyykin tehdä niille liljoille uusi tarkistus :)

   Poista
 2. Tiger Babies on kaunis. Laitan nimen muistiin, sillä se sopisi hyvin Flore Plenon ja perinteisen tiikerililjan kumppaniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. `Flore Pleno`on veikeä :) Sitä olen ihastellut, mutta en vielä ole ostanut. Se sopisikin hyvin perinteisen tiikerililjan kanssa. Kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Hyvä vinkki tuo, että liljat viihtyvät muiden kasvien seassa. Olen kuullut, että ne pitävät varjostuksesta sipulin ja juuriston päällä ja noinhan se järjestyy. Luonnossa moni lilja taitaakin olla metsän tai metsänreunan kasvi.
  Tiher Babies on todella kivan värinen, istutin sitä viime syksynä ja nyt olen ihastellut noita kauniin värisiä kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan liljat taitavat pitää siitä, että niiden multaan ei aurinko paista. Nimittäin villiintyneet ja komeat liljaryhmät Suomessa näyttävät kasvavan aina muiden kasvien seassa. Siis mitä kuvia olen nähnyt. Enpä ole tullut aiemmin ajatelleeksi edes asiaa. Kiitos tiedosta :)
   `Tiger Babies`on kyllä upean värinen, ja sen nuputkin on niin kivan punertavat.

   Poista