tiistai 28. maaliskuuta 2023

Viherkasvien mullanvaihto jatkuu taas

Nyt jatkuu viherkasvien ja sisäkukkien mullanvaihto kuun mukaan. Samoin on pistokkaiden leikkaamisen ja istuttamisen aika. Tammikuun lopulla vaihdoin jo mullat muutamalle, kuten tälle uudelle nukkumatille. Se onkin tehnyt sen jälkeen kivasti uusia lehtiä ja näyttää voivan todella hyvin. Ja kerron myös kokemuksia siitä uudesta Viherkasvimullasta mm. ronkelilla valkokirjavalla kultaköynnöksellä ja altakasteluruukussa.


Rungollinen värinokkonen isompaan ruukkuun...

Tältä näyttää nyt se rungollinen värinokkonen. Vaihdoin sille tänään hieman isomman ruukun ja käytin taas multana Biolanin uutta Viherkasvimultaa, jota sillä oli aiemminkin. Siinä oleva biohiili on tälle tärkeää, koska se on aurinkoisina päivinä aikamoinen juoppo 😊
Nyt samalla latvoin sen, mikä oli jo toinen kerta tänä keväänä.  

Tältä rungollinen värinokkonen näytti tammikuun lopulta, kun se oli juuri istutettu isompaan ruukkuun. Silloin sen lehdet olivat vielä vaaleat. Tämä lajike selvästi vaatii paljon valoa, jotta lehdet värittyvät punaruskeiksi. Tässä vaiheessa sitä ei ole vielä latvottu kertaakaan.


Pistokastaimet pieniin ruukkuihin...

Helmikuun lopulla leikkasin värinokkosen ja otin siitä pistokkaita, joista osa kasvaa sammalnapeissa ja nämä kolme olivat vedessä juurtumassa. Nyt ne pääsivät omiin ruukkuihin. Nämä on menossa pihalle terassiruukkuun, kunhan kesä saapuu.
Lisään näistä Värinokkosen leikkaaminen ja pistokkaat -postauksessa helmikuulta.

Valkokirjava kultaköynnös `N`Joy` voi loistavasti...

Olen niin onnellinen, että sain pelastettua tämän valkokirjavan kultaköynnös `N`Joy` mullanvaihdolla. Nyt se on kasvattanut uudet isot lehdet ja varsiin versojen alkuja. 

Ennen mullanvaihtoa sen uudet lehdet olivat tosi pieniä ja muutenkin se näytti kärsivältä. Se oli silloin vielä siinä mullassa, jossa se oli ostohetkellä. Lannoitin siis ihan normaalisti, kuten nytkin.

Kevään aikana aioin vaihtaa muutamalle muullekin uudelle viherkasville tätä Biolanin Viherkasvimultaa, koska se on ilmavaa ja se sisältää biohiiltä ja kasvusammalta. Ja jos siinä viihtyy näin hyvin tämä ronkeli kultaköynnös `N`Joy`, niin silloin se on tosi hyvää myös muillekin kasveille. 


Viirivehka uudessa mullassa altakasteluruukussa...

Kokeilin sitä uutta Viherkasvimultaa  myös tälle pienelle viirivehkalle altakasteluruukkuun pari kuukautta sitten. Sekin voi hyvin ja on kasvattanut uusia lehtiä ja kukkia. Viherkasvimulta on siis turpeetonta multaa ja siten aivan uudentyyppistä. 
Kuvassa näkyy pöydällä lehtisilppua, mikä ei liity viirivehkaan. Leikkasin nimittäin atsalean aika reippaasti... kokeilumielessä 😊

Hyvä mullanvaihtoaika jatkuu 5.4.2023 astiPuutarhaterveisin Sari


2 kommenttia:

 1. Sinullapa on erikoisen värinen isokirjopeippi. Mistä olet löytänyt sen? Itselläni on vaaleanvihreä ja ruskehtava olisi sille hyvä kaveri. Uusin aina sen joka kevät pistokkaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän ruskealehtisen löysin viime keväänä Helsingin puutarhamessuilta eli Kevätmessuilta. Niitä oli myynnisä siellä erivärisinä pikkutaimina.
   Ruskehtava sopiikin upeasti vaaleanvihreän kaveriksi :)
   Se tosiaan perinteisesti aina uusitaan pistokkaista vuosittain. Minulla on nyt menossa kokeilu, kuinka kauan tämä rungollinen värinokkonen pysyy kauniina.

   Poista