torstai 30. maaliskuuta 2023

Kevätmessut 2023 - vinkkejä puutarhaan osa 1

Käväisin tänään Helsingin Kevätmessuilla, joten tässä nyt kuvia ja vinkkejä messuilta puutarhaan.  Tämä kuva on malliparvekkeiden parhaasta parvekkeesta. Aika söötti parveke. Tänä vuonna Kevätmessuilla on ihanan paljon kasveja, siemeniä ja kukkajuurakoita myynnissä, kuten perinteisestikin on ollut. Tässä postauksessa vähän muita aiheita.

Vuoden pelargoni 2023 `Hoplaxin Fanny`...

Kotipuutarha, Luonnonvarakeskus ja Suomen pelargoniyhdistys julkistivat tänään messuilla Vuoden pelargonin 2023 kotipelargoni `Hoplaxin Fanny`. Se on kulkenut samassa suvussa yli 80 vuotta pistokkaina sukupolvelta toiselle, ystäville sekä naapureille.
Vuoden pelargonin valinta on kunnianosoitus kotimaisille vanhoille pelargoneille, jota on kasvatettu yli 100 vuotta salien ja torppien ikkunoilla. Pelargonit kuluvat osana meidän kulttuuriperintöä ja suomalaista puutarhakulttuuria.

Alla `Hoplaxin Fannyn` kukinto kuva Saara Tuohimetsä. Sen nuorissa kukissa on häivähdys vaaleanpunaista ja limenvihreää.

Miniatyyripuutarhanäyttely...

Miniatyyripuutarhat oli tosi huippuja! Kauempaa katsottuna ne jäävät helposti huomaamatta, sillä ne on rakennettu lavakauluksien sisälle. Miniatyyripuutarhanäyttely löytyy hallin takakulmasta eli kannattaa katsoa messuosastokartasta paikan sijainti.
Miniatyyripuutarhoja oli useita ja niiden toteutuksesta vastasi Steinerpäiväkoti Pikkukarhu, Aula-työkoti, Huonekasviseura ry, Hyrian Suuntavalmennus-työpaja, Pukinmäen Nukkekotikerho ja Puolimatkan koulu.
Tässä oma suosikkini miniatyyripuutarhoista.


Keskuspuisto muistuttaa vihreän voimasta ja vaikutuksista...

”Kun nautimme vihreästä ympäristöstämme, se hoitaa meitä samalla voimalla takaisin. Viherympäristö vaikuttaa ihmiseen tutkitustikin esimerkiksi stressitasoa ja verenpainetta laskien, kun luonnon vehreys ympäröi meitä ja oli kyseessä sitten rakennettu vihreä tai luontaisesti kasvava ympäristö” Keskusalueen suunnitellut maisemasuunnittelija Minna Harju toteaa messujen verkkosivuilla.


Jotenkin tämä ei nyt auennut minulle, vaan enemmänkin ahdisti 🙈

Lisätietoja messujen ohjelmasta ja aukioloajat löydät Kevätmessut sivulta.EDIT - lupaamani toinen postaus Kevätmessut 2023 - vinkkejä puutarhaan osa 2


Puutarhaterveisin Sari


2 kommenttia:

 1. Onpa hieno minipuutarha ja niin pikkutarkasti tehty. Ei voi kuin ihailla! Mutta tuo keskuspuisto... ai kamala... olen sanaton! Jään odottamaan 2. juttuasi messuilta 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se minipuutarha oli kyllä huikean upea ja täynnä ihania yksityiskohtia. Se oli Helsingin Nukkekotikerhon tekemä :)
   Koetan ehtiä kirjoittaa sen toisen postauksen messuilta tänään iltapäivällä uutuuksista yms.

   Poista