perjantai 7. heinäkuuta 2023

Asuntomessut Loviisassa - pihoja

 
Tänä kesänä Asuntomessut on Loviisassa meren rannalla ja osalla tonteista on isoja korkeuseroja. Se tietysti on aina oma haasteensa pihojen suunnittelussa, joten näillä messuilla näkeekin hyvin erilaisia rinneratkaisuja. Toinen erityispiirre on kallio ja kivet, joita on paljon kohteiden pihoilla. Toki maisemat on ihan huikeita, niin sisällä kuin terassillakin.


Erilaisia rinneratkaisuja ja portaita...

Näiltä Loviisan Asuntomessuilta saa hyviä ideoita ja näkee konkreettisesti, miten rinteitä on pengerretty. Osa rinteistä on aika luonnontilassa. Samoin näkee hyvin vaihtoehtoja rinteiden pinnan materiaaleina eli on kiviä ja kasvillisuutta.

Portaita on myös messuilla hyvinkin erilaisia ja eri materiaaleista tehtyjä. Upeimmat portaat olivat nämä kohteessa 17 Villa Havet. Portaiden väleihin oli istutettu maksaruohoja. Maksaruohoja näytti olevan kivasti muillakin pihoilla ja osa niistä kukkii parhaillaan.

Upeasti vanhoja puita säilytetty...

Aivan upeasti messualueella oli saatu säilymään vanhoja puita. Ne luovat aivan omanlaista tunnelmaa pihoille. Tässäkin on todella komeita mäntyjä.

Isoja ja pieniä kiviä joka pihalla...

Alue on selvästi kivikkoista, sillä siellä näkyi jättikokoisia siirtolohkareita ja isoja kiviä rykelminä luonnontilaisessakin kohdassa. Sen takia joka pihalla näytti olevan paljon luonnonkiviä eri tavoin aseteltuna.

Pihoilla oli kiviä myös kasvialueiden katteena eri tavoin laitettuna. Kuvassa on tonttien raja. Kuten kuvasta näkyy, pihoilla oli käytetty paljon myös erilaisia kasveja. Loviisa onkin tunnetusti Puutarhojen kaupunki.

Upeita näkymiä meren rannalla...

Nurmikkoa löytyi myös pihoilta ja bongasin yhden kasvihuoneenkin. Tuntui, että jokaiselta pihalta näkyi upea merimaisema ja Loviisan vanha kaupunki vastarannalla. Osa tonteista on rantatontteja ja niissä oli omat rantasaunat laitureineen. 

Teen vielä ainakin toisen blogijutun messuilta, sillä nähtävää pihoilla oli paljon. Onkos teillä toiveita, mitä erityisesti haluaisitte nähdä/kuulla sieltä?


Asuntomessut on Loviisassa 7.7.-6.8.2023

Lisätietoja www.asuntomessut.fi



Puutarhaterveisin Sari




10 kommenttia:

  1. Onpa upea miljöö vanhaa kaupunkia vastapäätä. Ihania rantatontteja ja kiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka on tosiaan upea! Siellä kannattaa ehdottomasti käydä, vaikkei olisi niin kiinnostunut uusista taloista. Jo ne huikeat näkymät, vanhat puut ja isot kivet luo aivan omanlaista tunnelmaa alueelle. Pihatkin oli tietyllä tavalla runsaammin laitettuja.

      Poista
  2. Tuo paikka mahdollistaa omaleimaiset messut. Kivasti kasvit pehmentää rakennettua, kiveä ja puuta. Pitää palata katsomaan, mitä muuta löysit sieltä 🌿

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin nämä messut on hyvin ainutlaatuiset jo senkin takia, että vanha kaupunki on ihan kävelymatkan päässä uutta kelluvaa siltaa pitkin. Siinä yhdistyy vanha ja uusi. Kasveilla on juuri tuo tärkeä tehtävä ja täällä se on erittäin hyvin huomioitu.
      Laitan uuden postauksen ensi viikolla, ehkä viikon loppupuolella :)

      Poista
  3. Olisi kiva nähdä ja saada vinkkejä maan ja veden yhtymäkohdista. Vesi ja jää tunnetusti nostaa pengertä rantaan, ja yhtymäkohta on hankala ja työläs saada pysymään huoliteltuna.
    Terveisin Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toiveesta! Katsotaan, löydänkö sieltä jotain kivoja vinkkejä rannoista.
      Se on totta, että etenkin meren ranta on haasteellinen jo senkin takia, että veden pinnan korkeus vaihtelee ja aallot voivat olla isompia kuin järven rannalla. On toki järviä ja jokiakin, joissa myös veden pinta vaihtelee ja jäät rasittaa ranta-aluetta. Katsotaan siis löytyykö jotain.

      Poista
  4. Kuka on suunnitellut ja toteuttanut pihat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näet messukohteiden pihasuunnittelijat, piharakentajat ja pihamateriaalit virallisista messuluetteloista eli TM Rakennusmaailma ja Deko -lehdistä. Tiedot löytyvät myös Asuntomessujen virtuaalisovelluksesta.
      Jos etsit pihasuunnittelijaa tai piharakentajaa messuilta, niin kannattaa käydä paikan päällä ja katsella pihaa lähemmin.

      Poista
  5. Kiva nähdä toisten ottamia kuvia ja lukea ajatuksia kotikapungistani. Olemme todella iloisia ja ylpeitä messustamme 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on kyllä hienot messut ja muutenkin upea kaupunki :) Siitä olikin pitkä aika, kun viimeksi olen käynyt Loviisassa ja varmasti tulen kohta uudelleen. Nähtävää on niin paljon.

      Poista