maanantai 17. kesäkuuta 2019

Rikkaruohojen hävitys tehokkaasti ja luontoystävällisesti

Rikkaruohojen tehokas ja luontoystävällinen hävitys on niin helppoa ja kivaa, että se on lempipuuhaani pihalla. Siihen tulee ihan himo! Etenkin tänä iltana ja huomenna aamulla, jolloin on Suuri Kitkemispäivä aamupäivällä.
Jos kuulut epäilijöihin, niin nyt kannattaa kokeilla!

Suuri Kitkemispäivä 18.6....

Eli tänä iltana tai huomenna 18.6. ennen klo 12.00. rikkaruohot lähtevät hyvin juurineen. Sen lisäksi rikkaruohoista kitketty alue pysyy pidempään puhtaana eli rikkaruohottomana.
On ihan hölmöläisen hommaa kitkeä kasvavan kuun aikaan, koska rikkaruohot kasvavat nopeasti takaisin. Eli jos kitkit viime viikolla tai edellisenä, lopputulos ei ole läheskään yhtä hyvä kuin nyt kitkettäessä. Vanhempi postaus Suuri Kitkemispäivä 18.6.

Kivituhkan ja hiekan haraaminen rikkaruohoista...

Suuri Kitkemispäivä ja kaikki muutkin hyvät #kitkemispäivät sopivat erityisen hyvin myös hiekan ja kivituhkan haraamiseen. Eli rikkaruohot irrotetaan heiluriharalla ja lopuksi haravoidaan pois.
Sen jälkeen hiekka pysyy pitkään puhtaana rikoista.

Meillä on vanha kivituhkapiha, jota saa harata ainakin pari kertaa kesässä. Kuvan pihajasmikkeen pohjoispuolelta useamminkin. Sateettomat #kitkemispäivät ovat siihen ehdottomasti parhaita 😊


Rikkaruohojen hävitys kivien välistä...

Ehkäpä kaikkein vaikeinta on poistaa rikkaruohoja kiveyksen saumoista eli kivien väleistä. Sitä ei montaa kertaa kesässä haluaisi tehdä, joten siihen hommaan kannattaa hyödyntää #kitkemispäiviä!

Meillä on luonnonkivistä tehty kiveys, jonka saumoista kaivamme rikkaruohoja pois. Muutamasta kohdasta olemme myös myrkyttäneet luonnonmukaisella rikkaruohojen torjunta-aineella, sillä muuten se ei onnistu. Siitä postaus Rikkaruohot pois laattojen väleistä luomusti.

Sipulikukkien lakastuneet lehdet...

Vasta nyt pikkusipulikukkien lehdet alkavat olla niin ruskeita, että niiden seasta erottaa heinät. Muutenkin kitkeminen helpottuu, kun lakastuneet lehdet saa jo nyhtää pois. Joka vuosi tämäkin kohta kitketään vasta näin kesäkuun puolessa välissä, eli kitkemisestä ei kannata ottaa paineita.

Kesän parhaat kitkemispäivät Uutiskirjeessä...

Puutarha Studion Uutiskirjeessä on myös koko kesän #kitkemispäivät sekä paljon muuta. Heinäkuun uutiskirje onkin lähdössä jo nyt ennen juhannusta keskiviikkona. Ehdit siis vielä tilata sen. Uutiskirje tulee noin kaksi kertaa kuukaudessa.


Jos haluat oppia itse katsomaan hyviä kitkemispäiviä, opit sen helposti Puutarha Studion  Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssilla.
 

Raikkain sadeterkuin,

Sari

2 kommenttia:

 1. Täytyykin kokeilla nyt illalla, sillä huomenaamulla ei kitkentä millään onnistu aikatauluuni. Teillä on uskomattoman upea pihajasmike, ja tuo laattakäytävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Itsekin aion lähteä tästä kohta pihalle kitkemään.
   Pihajasmike on tosi vanha ehkä 50 vuotta. Se on kyllä ihana, kun se on täydessä kukassa... ja koko piha tuoksuu niin huumaavasti :)

   Poista