tiistai 18. heinäkuuta 2017

Rikkaruohot pois laattojen välistä luomusti, ja kitkemispäivät

Blogiyhteistyö: BayerGarden
Meidän pihalla on vanha luonnonkivilaatoitus, jonka saumoihin kasvaa heinää ja muita rikkaruohoja. Sitä on tosi hankala käsin kitkeä, joten nyt aioin testata siihen luonnonmukaista rikkaruohojen torjunta-ainetta.

 Tämä kiveys on minusta todella kaunis, etenkin rikkaruohottomana. Joten nyt odotellaan hyviä kitkemispäiviä ja aurinkoa 😊
Laitan sitten myöhemmin kuvan, miten onnistui.

Testauksessa Natria Nopea rikkaruohojen ja sammalen poistaja...

Testasin Natria Nopea rikkaruohojen ja sammalen poistajaa  muutamaan voikukkaan viime viikon maanantaina, joka oli hyvä kitkemispäivä.. 


Kuulemma paras tulos saadaan, jos ruiskutus tehdään auringon paistaessa rikkaruohoihin. Tietenkin sadetta ei saa tulla lähitunteina ja mitä lämpimämpää on, sitä nopeammin aine vaikuttaa.
Aine jännästi vaahtoaa lehdillä hetken, ja sitten se alkaa vaikuttamaan kasveihin. Tehoaineena on luonnolliset rasvahapot kapryylihappo ja kapriinihappo.

Vajaan kahden tunnin kuluttua voikukka näytti tältä. Ja nyt se on täysin ruskea, eikä siinä näy uutta kasvua.
Sain  testaukseen Natria Nopea rikkaruohojen ja sammalen poistajan tuotteen markkinoijalta BayerGarden/Schetelig. Kiitos heille!

Kitkemis- ja vesakonhävityspäivät lähestyvät...

Kaikenlainen kitkeminen, haraaminen, rikkaruohojen torjunta-aineen ruiskutus, vesakon ja pensaiden hävittäminen jne. on tehokkainta hyvinä kitkemispäivinä. Toki kuuma ja aurinkoinen sää tehostaa vielä lisää.
Torstaista lauantaihin eli 20.-22.7.2017 on hyvä ajankohta tähän puuhaan. Seuraavat päivät ovatkin sitten kuukauden kuluttua Kesän parhaat kitkemispäivät.
Joten peukut pystyyn, että loppuviikosta aurinko paistaa, ja sateet pitävät taukoa 😊

Vesakontorjunnassa kannattaa muistaa mahdolliset pesivät linnut. Vesakon raivaukseen ehtii vielä kuukaudenkin kuluttua.

Kesäterveisin Sari

Ps.  Se viime viikon maanantain kitkemispäivä oli tosi tehokas. Kivituhkan harauksen jälki on edelleen rikkaruohoton. Olisi kiva kuulla, huomasiko joku saman.

11 kommenttia:

 1. Natria rikkaruohojen poistaja näyttää olevan tehokas ainakin voikukkiin. Varmaan myös moniin muihin rikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testasin sitä silloin myös yhteen kohtaan laatoituksessa, jossa oli heinää ja muuta pientä rikkaruohoa. Ne meni myös ruskeaksi. Tosin paikka on varjossa, joten ruskettuminen kesti paljon kauemmin kuin auringossa olevien voikukkien.

   Poista
 2. Viime maanantai oli tehokas päivä. Ainakin Lapissa kaikki rikkakasvit irtosivat todella helposti, juurineen päivineen. :)

  Täällä kotipihassa (Tuusulassa) reilun kahden viikon matkani aikana kasvit ovat suorastaan ryöpsähtäneet, joten kitkettävää riittää. Pidetään peukkua, että kitkeminen onnistuisi viikonloppuna. Tänään yritin jo, mutta vain varret katkeilivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että huomasit viime viikon maanantain tehon.
   Välillä hyvänäkin kitkemispäivänä, juuret eivät lähde kokonaisina, jos maa on kuivuudesta kovaa. Silloinkin rikkaruoho menettää voimiaan, eikä jaksa kasvaa takaisin niin nopeasti kuin huonona kitkemispäivänä.
   Ja tiedäthän, että kitkeminen kannattaa tehdä iltapäivästä, niin juuret lähtevät paremmin maasta :)

   Poista
 3. Kiitos kitkemistiedosta, Sari! Tänään, keskiviikkona, vedän sitten hyvällä omallatunnolla lonkkaa ja tartun vasta huomenna heiluriharaan. Kitkemistä kyllä riittää tässä pihapiirissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kitkemispäivien yksi etu on se, että vain silloin kannattaa kitkeä... ja muuna aikana tehdä jotain ihan muuta :)
   Itse ihan yllätyin, miten huippu hyvä tulos tuli siitä viime viikon maanantaina tehdystä harauksesta. Eli tästä eteenpäin aion harata vain aurinkoisina #kitkemispäivinä!

   Poista
 4. Jos tuo on oikeasti turvallista, niin hyvä juttu. Inhoan myrkkyjä. No hyvä tietää, rikkiksiä riittää kyllä koko tuolle ajalle kitkettäväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kertoo jo paljon aineen turvallisuudesta, että ei tarvitse raskaita suojaimia ruiskutukseen. Aine tuhoaa lehdet, joihin se osuu, ei juuria. Koska se on niin mieto, sään merkitys ruiskutushetkellä on tosi suuri. Sen takia myös kitkemispäivä edesauttaa teho.
   Sen sijaan kovat myrkyt, tappavat varmasti kasvit... ja niitä aineita saa käyttää vain tutkinnon suorittaneet ammattilaiset.
   Ja näin ekoihmisenä käytän tätä ainetta vain sellaisiin kohtiin, joista käsin kitkemällä ei saa rikkaruohoja pois. Tämä meidän luonnonkiveys on juuri sellainen mahdoton kitkettävä.

   Poista
 5. Nurmikkopoltin ei ole kallis investointi ja olisi vielä luomumpi keino esim. kivien väleihin, kemikaali on aina kemikaali. Voikukkia liekitys ei varmaankaan tapa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polttaminen on kyllä luomumpi menetelmä. Olen joskus töissä käyttänyt sähköllä toimivaa poltinta ja se tehosi hyvin. Täytyypäs tutkia löytyisikö meiltä päin tuota nurmikkopoltinta. Kiitos vinkistä!

   Poista
  2. Olen nähnyt vain kaasulla toimivia polttimia, joita edistykselliset kiinteistöhuoltofirmatkin kuulemma käyttävät (esim. http://m.motonet.fi/fi/tuote/7001077/Kemper-nurmikkopoltin.

   Poista