keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Lisälannoitus tehty!

Blogiyhteistyö: Biolan
Nyt on annettu lisälannoitusta muutamille kasveille. Tämäkin vanha pelargoni sai vähän kanankakkarakeita. Muuten aika jännä, tätä pelakuuta on pitkä parvekelaatikollinen ja taas keväällä uhkasin heittää ne kompostiin. Niiden kukat kestää tosi huonosti sadetta. Kuinkas kävikään, nyt nämä pelargonit ovat tehneet ihmeellisiä mutanttikukkaterttuja... jotka kestävät sadetta 😊

Siirtonurmikko vaatii lisälannoitusta!

Siis jos haluaa sen pysyvän tuuheana ja rikkaruohottomana heinänurmikkona. Joten lannoitin rakkaan pienen siirtonurmikkoni. Ja kuten kuvista näkyy, se on pelkkää heinää ja kivan tuuheakin.

Annon sille luomulannoitetta, jotta maan pieneliöt voivat hyvin ja saavat "ruokaa". Tässä Biolanin Luonnonlannoitteessa on myös merilevää, mikä vahvistaa mm. nurmikon juuristoa.

Sen sijaan en lannoittanut kukkivaa nurmikkoa, jotta se ei mene pilalle.

Ryhmäruusut, jaloruusut, köynnösruusut:

Vaikka ryhmäruusut eivät vielä kuki, niin annoin niille jo lisälannoitetta. Jos nimittäin lisälannoitus jää kovin myöhäiseen kesään, se voi heikentää talvenkestävyyttä. Nämä ruusut on tietenkin lannoitettu keväällä, mutta ne kaipaavat aina kesäkuun lopulla lisälannoitusta
Tämä kuva on otettu 17.7.2016, ja nyt pihalla ruusut ovat vielä kaikki pienillä nupuilla. Peukut pystyyn, että lämpimät ilmat saapuvat... ja ruusut pääsevät avaamaan kukkansa.

Daaliat ja kasvimaa:

Viime vuonna 17.7. oranssit daaliat olivat jo kukassa. Tänään niissä oli näin pienet kukkanuput. Nämäkin selvästi kaipaavat lämmintä säätä.

Matalissa daalioissa yksi kukka on auki. Muuten ihan kiva, mutta näiden piti olla valkoisia, puutarhamessutuliaisia. No, onhan keltainen ihan aurinkoinen väri 😉

Nyt tein niin, että daalioille annoin Marja- ja hedelmälannoitetta, koska yleensä kasvit tarvitsevat samoja ravinteita kukkimiseen kuin marjojen muodostamiseen.
Kasvimaalle tuli omaa erikoislannoitettaan eli Biolan Luonnonlannoite kasvimaalle. Sitä samaa on jo annettu keväällä kasvimaan kunnostuksen yhteydessä, nyt vain annettiin hieman lisää. Merilevää sisältävä Biolanin Luonnonlannoite olisi myös sopinut daalioille ja kasvimaalle, jos erikoislannoitteita ei haluaisi ostaa.
Kaikki nämä kolme Biolanin lannoitetta on luomua eli lisäävät maan pieneliötä ja siten parantavat maan rakennetta sekä kasvien kuntoa.
Olen saanut lannoitteet testaukseen Biolanilta, josta iso kiitos!

Kesäkukille kastelulannoitetta:

Melkein kaikille kesäkukille annamme kasteluveden mukana lannoitteen. Se on niin tuttu tapa, että sen tekee automaattisesti. Multaan, ruukun reunan viereen, voisi myös piilottaa kasan lannoiterakeita. Onneksi jokainen voi valita itselleen sopivan lannoittamistyylin 😊

Rusokkia ja maahumalaa altakastelulaatikoissa:

Tämä on kesän testaus helposta kesäkukkaistutuksesta. Näille ei ole tehty muuta kuin kasteltu lannoitevedellä. Yhtään lakastunutta kukkaa ei ole poistettu.
Blogijuttu näiden laatikoiden istuttamisesta Helppo - rusokkia ja maahumalaa parvekelaatikoihin. Täytyy todeta, että on kyllä helppo!

Seuraava postaus onkin ehkä Mikkelin asuntomessuilta. Ainakin laitan postauksen sieltä Pihan tekoon -blogiini, sillä huomenna siellä on ennakkopäivä medialle. Messut aukeavat yleisölle perjantaina 14.7.2017. Mielenkiinnolla odotan, onko siellä jotain jännää ja uutta pihajuttua 😉

Kesäterveisin Sari

6 kommenttia:

 1. Ulkona kasvavia pelakuita olen lannoittanut koko ajan. Nuppuja on valtavasti mutta lämmön puutteen takia eivät aukene. Josko ne vaikka ensi viikolla kukkisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nämä vanhat talvetetut pihapelakuut kukkivat ihan hulluna. Ihan kuin ne olisivat tottuneet vähän heikompiin oloihin. Tai se poisheitto-uhkaus tehosi ;)
   Pidetään peukkuja, että ilmat jo lämpiäisivät kunnolla ja alkaisi kesäkukkien kukkaloisto!

   Poista
 2. hyvä muistutus meikäläiselle, pitääpä tehdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kannattaa tehdä lähipäivinä, ettei vaan jää liian myöhäiseksi. Osa näistä lisälannoitusta kaipaavista kun on muutenkin talvenarkoja kasveja.

   Poista
 3. Pitäisikin laittaa vähän lisälannoitetta jalokärhölleni. Kiitos muistutuksesta! Muita lisälannoitettavia ei minulta löydykään kesäkukkia lukuun ottamatta. Niilläkin olen suosinut varastolannoitusta, satunnaisia kastelulannoituksia ja kanankakan lisäyksiä unohtamatta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kesä tuntuu olevan niin myöhässä, että helposti unohtuu lisälannoittaminen. Joten oli pakko laittaa tänne pienenä muistutuksena :)
   On kyllä jännä, että joka kevät päätän laittaa kesäkukille varastolannoitteen istutuksen yhteydessä... unohdan sen täysin istutuspuuhassa ja automaattisesti alan lannoittamaan kastelulannoitteella. Sitten keskikesällä vasta havahdun, että se varastolannoitus jäi taas tekemättä ;)

   Poista