lauantai 15. heinäkuuta 2017

Fengshui huomioita Mikkelin asuntomessuilta

Näin fengshui-konsulttina on aina mielenkiintoista havainnoida Asuntomessuilla pihoja, ja taloja sisustuksineen. Minulta on usein toivottu fengshui-postauksia juuri messukohteista, siellä kun on uusia trendejä ja kokeiluja. Nyt siis vuorossa muutama huomio pihoista 😊

Kallio ja fengshui:

Ylimmässä kuvassa näkyvä sileä kallio oikein houkuttaa kävelemään sen pinnalla paljain jaloin. Kalliolla kävely tai istuskelu nimittäin vahvistaa ja rauhoittaa. Mitä kiireisempää tai stressaavampaa elämä on, sitä suurempi merkitys paljain jaloin kävelyllä on kalliolla, luonnonkivillä tai nurmikolla.
Joten aivan huikeaa, että tässä kohteessa 7 Sievitalo Villa Kotikallio on säilytetty näkyvillä kalliota.
Fengshuissa kalliolla on myös muita merkityksiä, mutta sen selittäminen vaatisi jo monta postausta.

Luonto omalla pihalla:

Fengshuissa pidetään tärkeänä, että jokaisella pihalla on myös luonnonvaraisia alueita tai luonnonkasveja. Siksi kuntta on hyvää maanpeitekasvillisuutta paikoissa, joissa se kykenee viihtymään.

Mutta jos piha on pelkästään kunttaa, siellä ei voi paljoa kävellä, koska kuntan varvut kärsivät. Toisaalta siellä kulkiessa pitää olla kunnon kengät jalassa.
Kuva kohteen 16 Asunto Oy Saimaan Ateljee pihalta.

Jotta kunttapihalla pääsee kävelemään kunnolla, kulkukohtiin voi tehdä pitkospuut. Pitkospuilla kävely vaatii keskittymistä jalkoihin, ja se sopii mainiosti nykyihmiselle. Monella päässä on tuhat ja yksi ajatusta menossa samaa aikaa, ja heti kun pitää keskittyä tekemiseen... ajatukset vähenevät. Siis hieman meditatiivista tämä pitkospuilla kävely 😉
Lehtikuusesta tehdyt pitkospuut ovat kohteesta 13 Saimaan Aava.


Pihalla voi käyttää myös muita luonnonkasveja kuin kunttaa. Esimerkiksi varjoisemmalla paikalla saniaiset ovat hyvä valinta.
Kuva on otettu alhaalta Saimaan rannalla kulkevalta kävelytieltä. Saniaiset ovat ehkä hiirenportaita, ja tuo ihana sininen kasvi sinivalvattia. Jos joku tunnistaa kasvin, niin kertokaa ihmeessä.
Piha kaikille aisteille:

Monilla on sellainen käsitys, että fengshui on vain kalusteiden, värien ja muotoja valintaa. Todellisuudessa fengshuin avulla luodaan ihmiselle viihtyisää ja tasapainottavaa ympäristöä. Koska ihmisellä on ainakin 5 aistia, eikä pelkästään näköaisti, niin kaikki aistit tulee huomioida.
 • Paljain jaloin kävely tai paljain käsin puutarhanhoito on tärkeää tuntoaistille. 
 • Kuntasta syötävät mustikat ja puolukat sekä kasvihuoneesta saatavat tomaatit tai yrttiruukusta kerättävät basilikan lehdet tuovat makuaistille erilaisia makuja. Itse kasvatetut maistuvat kaiken lisäksi aina parhaimmalta 😊
 • Veden solina, pikkulintujen laulu, haavan lehtien kahina ja tullen äänet herkistävät meitä kuuntelemaan, omalla pihalla.
 • Lähimetsän tai keväällä mäntyjen tuoksu voi tulla pihalle asti. Itselle miellyttävän hajumaailman luominen pihalle on yhtä tärkeää kuin, että piha näyttää hyvältä.
 • Kauneus on myös tärkeää fengshuissa, joten takapihakin pidetään aina viehättävänä.
 Koristekasvien lomassa persiljaa, mansikkaa sekä yrttejä. Kohde 22 Ainoa Villa Elisa.

Kunttapihalla hyötykasveja kasvihuoneessa ja viljelylaatikoissa. Hiekkapolulla kävellessä saa jalanpohjiin omanlaisen tuntoaistimuksen.
Kohde 10 Honka Ink.

Veden kohina kesähelteellä on virkistävää, ja samalla se lisää ilmaan kosteutta. Aivan upea ratkaisu Mikkelin kaupungilta. Kuulemma tämä vesi nostetaan Saimaasta ja se palautuu myös aikanaan sinne takaisin.
Vesiputous on Antellinkadun varrella.

Värivalinnat ja sommittelu ovat aina makuasioita, kuten tuoksut. Me esimerkiksi näemme värisävyt hieman erilailla. 
Kukilla saa kivasti niin väriä, tuoksua kuin myös pölyttäville hyönteisille ravintoa. Tosin kaikissa kukissa ei ole ruokaa kimalaisille, perhosille ja muille hyönteisille.
Kuva pihalta kohde 22 Ainoa Villa Elisa.

Eli onko pihalla hyvä fengshui vai huono... on monitasoinen juttu.

Laitan vielä ainakin toisen fengshui postauksen messuihin liittyen. Siellä on nimittäin aika mielenkiintoinen piha havainnoida fengshuita, siis fengshuiharrastajille ja -ammattilaisillekin. Siitä myöhemmin lisää.

Top3 pihaa Mikkelin Asuntomessuilta löytyy Pihan tekoon -blogistani, johon laitan enemmänkin juttuja asuntomessuihin liittyen.


Aurinkoista viikonloppua!

Terkuin Sari

Ps. huomenna 16.7.2017 on hyvä päivä vesakon hävittämiseen, kunhan lintuja ei ole pesimässä alueella. Lisää vesakon torjuntapäivä on tulossa lisää myöhemminkin. Nämä siis Kuukalenterin mukaan.

2 kommenttia:

 1. Olen kyllä niin puutarhaihminen, että ihan ahdistaa kuvan kunttapihat! Kyllä omalla pihalla pitää olla edes pieni nurmikko ja paljon kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuntomessuilla näkyi pihoja, joissa oli melkein pelkkää kunttaa, ja heti naapurilla nurmikkopiha kasviryhmineen. Eli onneksi jokainen voi valita pihalleen mieluisimman tyylin. Tietysti kasvupaikka vaikuttaa aina kasvivalintoihin.
   Minä myös pidän nurmikosta, toki kuivalla kallioilla se vaatisi jatkuvaa kastelua ;)

   Poista