sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Harsokukkaa kranssiin

Harsokukka on jotenkin niin kesäistä, että yksi kesäperinteeni on tehdä harsokukasta jotain kivaa. Pienen mietinnän jälkeen päätin tehdä tähän vanhaan kranssipohjaan sommitelman. Itse asiassa kranssipohja taitaa olla kukkakimpun pohja. Joka tapauksessa se toimii myös ovikranssina 😊

Kukat kranssiin ilman metallilankaa:

Tämä kranssi on siinä mielessä erittäin ekologinen, että siinä ei ole käytetty metallilankaa kukkien sitomiseen. Sekä kranssi on vanha ja moneen kertaan käytetty. Tuore harsokukka kuivuu kauniisti ja pysyy valkeana eli se on pitkäikäinen kuivakukka.
Ja tämänkin jälkeen aioin taas säilyttää kranssipohjan seuraavaa kertaa varten.  Tulipas tästä tosi ekologinen. 

Tämän typpiseen kranssipohjaan on helppo pujottaa kukkien varret ja ne pysyvät hyvin siinä. Kätevä pohja siis!Sain jopa tämän tuolin pysymään hyvin paikoillaan sitomatta sitä kiinni. Tuli kyllä aika veikeä, vai mitä 😉

Pionit aloittivat kukkimisen:

Ekat korkeammat pionit aloittelevat kukkimista, tosin suurin osa on vielä nupulla. Saas nähdä, kauanko kukinta kestää. Toivottavasti pitkään!
Tämä on Kuupuutarhassa. Ja laitan tähän sen nimen, kunhan ehdin tutkia muistiinpanoja tarkemmin. 
Edit - pionin nimi löytyi vihdoinkin eli se on kiinanpioni Paeonia lactiflora `White Wings`.

Aurinkoisin kesäterkuin!

Sari

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana kranssi! Varmaan kaunein näkemäni. Ihastuttava!
  Pionien nuppujen poksahtamista odotetaan täälläkin, harmi, että eivät ehtineet avoimiin puutarhoihin. Minulla on saman näköinen 'Moon of Nippon', se ainakin sopisi nimensä puolesta kuupuutarhaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Saila :) Tätä oli niin kiva tehdä, ja kuvassa näkyvien lisäksi tein muitakin pieniä ruukullisia harsokukkaa.
   Sanos muuta, monella pihalla juuri ne pionit ovat odotetuimpia kukkijoita.
   En yhtään muista tuon pionin nimeä, tämän tyyppisiä kun taitaa olla useampi. Onneksi nimi on kyllä tallella, kunhan ehdin kaivaa sen esille ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt kun kukat ovat kuivuneet ja hieman pienentyneet, voi laittaa lisää harsokukkaa, jos haluaa. Se tässä harsokukkakranssissa on myös kivaa :)

   Poista
 3. Kranssi on kaunis, ja tuoli sopii siihen täydellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on jännä, mitä kaikkea löytyykään hyllyjen kätköistä. Tuo pikkutuoli on jäänyt jostain keijupuutarha-asetelmasta.

   Poista