torstai 20. kesäkuuta 2024

Kaunis `Julia Rose` Itoh-hybridi pioni

 
Herkän kaunis `Julia Rose` kukkii parhaillaan. Se on siis Itoh-hybridi pioni. Sen kukkien väritys on erikoinen ja todella kaunis. Lehdistökin sillä on hieman erinäköinen, mitä perinteisemmillä kiinanpioneilla. Pionit kuuluvat suosikkeihini, joten niitä löytyy meidän pihalta useita ja ne kukkivat hieman eri aikaan.


Upein kukan väri `Julia Rose` pionilla...

Nämä `Julia Rose` lajikkeen kukat ovat minusta väriltään kaikkein kauneimmat. Terälehdissä on kellertävää, vaaleanpunaista ja pinkkiä ikään kuin liukuvärjättynä. Väritys pysyy vain hetken, joten näitä tulee ihailtua vähän väliä.


`Julia Rose` Itoh-hybridi pioni ja vaalenevat kukat...

Nimittäin tällä `Julia Rose` lajikkeella kukat avautuvat aika vahvan pinkin punaisena. Väri vaalenee sitä myötä, kun kukka vanhenee. Kuvassa näkyy ensimmäisenä avautunut kukka, joka on jo lähes valkoinen. Pionissa näyttää olevan vielä avautumattomia nuppuja jäljellä eli tämä kukkii pitkään.
Itoh-hybridi pionit on pitkälle jalostettuja, ruohovartisten ja puuvartisten pionien välisiä risteytyksiä.

Voiko kukkia olla liikaa puutarhassa?

Instan puolella jo vähän kyselin, voiko kukkia olla liikaa. Tässä kuvassa kukkii nyt neljä eri kasvia. Etummaisena on valkokukallinen tähkähietalilja, jota aioin syksymmällä poistaa hieman tästä kohdasta. Se peittää jo liikaa `Julia Rose` pionin kukkia. Aluksi se oli hyvä, kun pioni oli vielä pieni. Tänä kesänä pioni on tosi muhkea, joten osa tähkähietaliljasta saa siirtyä muualle.

Erikoisemmat lehdet Itoh-hybridi pionilla...

Tässä vielä kuvan `Julia Rose` pionin lehdistöstä toukokuulta. Minusta nämä lehdetkin on tosi kauniit ja koristeelliset. Varsien päissä oli tässä vaiheessa jo nuput näkyvissä.

Muita ihania pioneja pihaltamme...

Huomasin nyt, että en olekaan kirjoittanut kiinanpioneista enkä juhannuspionista. Taidanpa siis kirjoittaa niistäkin postaukset tässä jossain vaiheessa.Hyvää ja kukkarunsasta Juhannusta!


Puutarhaterveisin Sari4 kommenttia:

 1. Onpas se kaunis pioni. Tuollainen sopisi hyvin pionipenkkini jatkoksi. Oletko tilannut sen ulkomailta vai löytänyt täältä suomesta? Hyvää juhannusta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itoh-hybridi lajikkeet aloittavat kukkimisen ennen niitä tavallisia kiinanpioneja, joten kivasti pidentää pionien kukintakautta.
   Ostin tämän ihan Suomesta, Harjunpään taimiston verkkokaupasta. Taimi oli jo aika isokokoinen eli isossa ruukussa ja siksi se kukkii jo näin runsaasti monella versolla.

   Poista
 2. Meillä pionikausi on alussa, ihanaa aikaa siis tiedossa viikoiksi eteenpäin! Ja kukkia ei voi olla liikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihanaa, saat nauttia niiden upeasta kukinnasta! Meillä nämä helteet lopettaa viimeistenkin pionien kukinnan kohta puoliin. Olisikin kiva saada pionikautta vielä hitusen pidennettyä. Täytyypäs ihan miettiä sitä lisää.
   Niin se taitaa olla, joten taidanpa ostaa vielä ainakin muutaman pionin :)

   Poista