sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Suuri Kitkemispäivä tulossa

 

Odotettu Suuri Kitkemispäivä on tulossa ensi viikolla, joten olethan jo valmistautunut siihen. Moni ottaa sen vapaapäiväksi tai lomapäiväksi, jotta tämä yksi parhaimmista Kitkemispäivistä ei mene ohi. Ja tietysti olet jo tehnyt tarkastuskäynnin pihallasi ja suunnitellut, mihin rikkaruohoihin aiot käydä käsiksi, kun koittaa se Suuri Kitkemispäivä, eikö vain 😊

Sepelistä ja kivikatteista rikkaruohot pois...

Sepelistä ja kivien seasta on hankala poistaa rikkaruohoja, joten niitä voisi poistaa. Tai yleensäkin hankalia rikkaruohoja. Mihinkään helposti kitkettävään, en itse tätä Suurta Kitkemispäivää tuhlaisi.


Kitke hankalimmat rikkaruohot Suurena Kitkemispäivänä...

Kuvassa on kortetta, joka on hankala rikkaruoho, koska se leviää ja sen juuret on syvällä. Sen juuria ei siis saa kaivamalla pois, vaan niitä jää aina maahan. Siksi sen kitkemiseen kannattaa ehdottomasti käyttää oikeaa kitkemistekniikkaa ja hyviä Kitkemispäiviä, kuten nyt tulevaa Suurta Kitkemispäivää.

Kukkaniityiltä lupiinit ja muut ei toivotut kitketään myös...

Lupiinien hävitys onnistuu helposti ja nopeasti, kun kitkee sitä hyvällä kitkemistekniikalla, kuun mukaan. Ei kannata kerätä siitä ainoastaan kukkia, vaan hävittää se kitkemällä... omalta tontilta. 
Itse hävitin ruttojuuren isolta alueelta yhden kesän aikana, kaivamatta niiden juuria. Oli yllättävän helppo homma!
Hyvät Kitkemispäivät on siis kuun mukaan ajoittamista ja osa luonnonmukaista puutarhanhoitoa. Se on vanhaa perinnetietoa ympäri maailmaa ja pätee edelleen.

Suuri Kitkemispäivä 18.6....

Tämä Suuri Kitkemispäivä on siis tiistaina 18.6. ja vain aamupäivän ajan! Iltapäivällä sitä ei enää ole.

Tehokas kitkeminen kuun mukaan...


Tehokas kitkeminen kuun mukaan -verkkokurssilla on koottuna hyvät kitkemistekniikat erilaisille rikkaruohoille, myös ruttojuurelle ja vastaaville. 
Oikea kitkemistekniikka helpottaa ja nopeuttaa kitkemistä eli säästää aikaa. Kurssilla on myös kaikki kesän ja syksyn hyvät Kitkemispäivät, kuun mukaan. Sekä milloin ei ole hyvä kitkeä, jos haluaa päästä kitkemisessä pienemmällä työllä.
Tehokas kitkeminen kuun mukaan -verkkokurssi on yritykseni Puutarha Studion ja se löytyy Sarin puutarhakurssit -verkkokurssialustalta.


Suurta Kitkemispäivää odotellen...

Puutarhaterveisin Sari


8 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Nyt käy taas niin, että en pääse kokeilemaan, sillä on veneretki ystävien kanssa. Ja nimenomaan aamupäivällä, sillä iltapäivällä meillä kaikilla on muuta ohjelmaa. Tuntuu, että aina on joku muu asia, mutta jonakin vuonna kokeilen kyllä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Ehkäpä ensi vuonna pääset kokeilemaan tätä Suurta Kitkemispäivää, sillä se on tosiaan jopa parhain päivä kitkemiseen.
   Harmillisesti en itsekään pääse huomenna kitkemään, sillä just sinä päivänä olen koulutuksessa... että osuikin juuri sille päivälle. Onneksi on vielä muita hyviä Kitkemispäiviä tulossa.

   Poista
 2. Kiitos tiedosta. En pääse kitkemään puutarhaani ko. päivänä, mutta Kodin ja puutarhan kuukalenterin mukaan kitkemispäivä on 23.6. Aion siis ahertaa rikkaruohojen kimpussa sunnuntaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Tämän Suuren Kitkemispäivän on monet kokeneet jopa kesän parhaimmaksi päiväksi kitkemiseen. Sen takia he ottavat sen vapaaksi ja eivät sovi sille mitään muuta.
   Onneksi tosiaan on vielä tulossa hyviä Kitkemispäiviä, niin ei tarvitse kitkeä rikkaruohoja huonoina päivinä.

   Poista
 3. Mulla on joka päivä kitkemispäivä, ainakin tähän aikaan vuodesta. Keskikesän jälkeen saakin jo hellittää🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko kokeillut kitkeä kuun mukaan hyvinä Kitkemispäivinä? Se oikeasti vähentää rikkaruohoja eli pääsee vähemmällä kitkemisellä. Se on myös helpompaa kitkemistä, koska usein rikkaruohot lähtevät pitkillä juurilla, ihan käsin vetämällä :)

   Poista
 4. Kiitos ilmoituksesta! Viime vuonna minulta jäi tämä väliin ja suorastaan harmitti. Nyt aion kokeilla sen tehoa kortteeseen, jota on alkanut ilmestyä useampaan kohtaan pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korte onkin hankala rikkaruoho, joten siihen on hyvä hyödyntää näitä hyviä Kitkemispäiviä. Toivottavasti ehdit kitkeä sitä, sillä Suuri Kitkemispäivä on vain aamupäivällä. Iltapäivällä sitä ei kannata enää kitkeä.

   Poista