lauantai 14. toukokuuta 2022

Anopinkielen kukissa vahva tuoksu

Näissä anopinkielen kukissa on vahva ja suorastaan huumaava tuoksu. Enpä olisi uskonut, että nämä kummatkin keihäsanopinkielet innostuvat kukkimaan näin monella kukkavanalla. Ja vielä kummatkin. Joten voit arvata, miten huumaavasti täällä tuoksuu nyt iltaisin 😄

Keihäsanopinkieli kukkii usealla kukkavarrella...

Keihäsanopinkielen lehdet ovat puikkomaisen kapeat ja siitä varmaan niiden nimikin tulee. Nyt parhaillaan ne kukkivat runsaasti. Toisessa on kahdeksan kukkavartta ja toisessa viisi seitsemän . Yksi niistä on jo lakastunut ja muutama vielä nupussa. 

Viime vuonna huhtikuun lopulla näistä toinen keihäsanopinkieli kukki ensimmäistä kertaa yhdellä kukkavanalla. Siitä kuvia Keihäsanopinkieli kukkii tuoksuvin kukin -postauksessa. Siellä on myös kuva näistä, miten pieniä ne olivat alkujaan. 
Aivan uskomattoman runsas kukinta! Ovat saaneet oikein kukkimishepulin!

 Anopinkielen kukissa huumaavan vahva tuoksu...

Näitä kukkia on niin paljon, että tuoksu on huumaavan vahva. Siihenkin onneksi tottuu 😊
Voimakkaimmin nämä tuntuvat tuoksuvan illalla, kun kukkia avautuu ja vielä aikaisin aamullakin. Päivällä niissä on vain muutama kukka auki ja tuoksua tuskin huomaa.

 Anopinkielen kukat ovat siron kauniita.

Kukissa tahmeat nestepisarat...

Tässä kukkavarret ovat vielä täysin nupulla. Niissä näkyy kuitenkin jo tahmeat nestepisarat. Ne ovat edelleen tahmeina varsissa, vaikka kukat olisivat jo lakastuneet ja pudonneet.  Olenkin siis useamman kerran saanut pestä käsiä, kun siirsin nämä pöydälle, jotta sain paremmat kuvat otettua. Muuten nämä keihäsanopinkielet ovat kaakon ikkunalla, ihan ikkunassa kiinni.

Kaksi isoa keihäsanopinkieltä kukassa...

Tässä nyt nämä noin 5 vuotta vanhat keihäsanopinkielet. Jos katsoit alussa olleesta linkistä aikaisempaa postausta, niin huomaat miten paljon nämä ovat kasvaneet vuoden aikana.
Näillä on aivan liian pienet ruukut. Vielä en ole löytänyt isompia kapeita ja korkeita saviruukkuja, joten voi olla, että joudun jakamaan nämä osiin. Siten saan ne kasvamaan näissä vanhoissa ruukuissa.
Niiden ikkunalauta on niin kapea, että ruukunkin tulee olla kapea, jotta se mahtuu ikkunalaudalle.

Anopinkielet helppoja viherkasveja...

Minulla on useampikin erilainen anopinkieli niiden helppouden takia. Ne kestävät mullan kuivahtamisen ja ovat myös näyttäviä lehdistöltään. Etenkin muiden viherkasvien kanssa niistä saa mielenkiintoisia sommitelmia.
Anopinkieli - helppo ja pitkäikäinen viherkasvi -postauksessa enemmän anopinkielistä ja niiden hoidosta

Muita helppoja viherkasveja...


Puutarhaterveisin Sari4 kommenttia:

 1. No vau! Eipä minulla ollut aavistustakaan, millaisia kukkia ja vielä tuoksuvia noihin tulee. Todella kauniit kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen ihan ihmeissäni, miten komeasti nämä nyt kukkivat. Ja kummatkin. Ja niin monella kukkavarrella! Jännästi kukat avautuvat vasta myöhään iltapäivällä, jolloin tuoksu on todella vahva :)

   Poista
 2. Upeat kukat. Eipä tuollaisia usein ole nähnyt. Minä onnistuin tuhoamaan tavallisen keltareunaisen anopinkielen, ehkä joskus olin kastellut liikaa. Se ei enää toipunut vaan kurtistui, joten kompostiin meni muuton yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anopinkielet ovat tarkkoja siitä, ettei vettä mene sinne lehtisuppilon sisään. Ja sitäkään ne eivät kestä, että multa on koko ajan litimärkää tai sitä, että juuri kasteltua pidetään avoimen tuuletusikkunan vieressä pakkasella.
   Muuten ne ovat kyllä tosi helppoja, ja joskus ihanasti näin yllättävät kukinnalla :)

   Poista