keskiviikko 25. toukokuuta 2022

Tuoksuvat kesäkukat ja puutarhafengshui

 Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy

Tuoksuvat kesäkukat kuuluvat puutarhafengshuihin jo ihan senkin takia, että ne luovat tuoksullaan hyvää fengshuita. Joten parvekkeellani on joka kesä tuoksuvia ruukkuneilikoita, joiden lämmin neilikkainen tuoksu leijailee sisälle asti, kun iltaisin pitää parvekkeen ovea auki. Se iltahetki luo aivan ihanan kesätunnelman, työntäyteisen päivän jälkeen.

Parhaat tuoksuvat kesäkukat - neilikka `Pink Kisses`...

Osa näistä kesäkukkina myytävistä ruukkuneilikoista tuoksuu hyvälle. Osalla ei tunnu olevan tuoksua lainkaan. Aivan ihanan vahvasti tuoksuu ruukku- eli tarhaneilikka `Pink Kisses`. Minulla on niitä tässä pöydällä kolme tainta, jotta tuoksu on vielä vahvempi.


Näitä kun hieman hoitaa, niin ne kukkivat syksyyn asti. Ja niiden tuoksusta saa nauttia läpi kesän. Olen niin iloinen, että tänä kesänä sain taas näitä laitettua parvekkeelle. Minulla on ollut niitä kerran aiemmin, jolloin tein niistä tuoksulaatikon. Siitä näet kuvia Tuoksulaatikko Pink Kisses neilikoista ja mustista orvokeista  postauksessa. Kun kesän kuumudessa orvokit alkoivat kärsiä parvekkeella, vaihdoin ne mehiruusukkeisiin. Sen jälkeen istutus oli taas hyvän näköinen syksyyn asti.

Toissa vuonna parvekkeella oli ihanasti tuoksuvaa kerrottukukkaista ruukkuneilikkaa. Siitä kuvia Neilikoiden tuoksu leijailee sisälle asti -postauksessa. Niillä kukat olivat hieman isommat ja eri punaisen sävyiset.

Ruukkuneilikoiden hoito-ohjeet...

Neilikat kukkivat runsaasti aurinkoisella paikalla, hyvässä mullassa. Niitä kastellaan säännöllisesti niin, että pintamulta saa kuivahtaa vain hyvin kevyesti. Jos multa kuivahtaa liikaa, nuput voivat kuivua. Onneksi neilikat kyllä toipuvat siitäkin ja kasvattavat uusia nuppuja. 

Kannattaa myös lannoittaa viikoittain kasteluveteen laitettavalla lannoitteella. Lakastuneet kukat poistetaan, jotta neilikka innostuu kasvattamaan lisää uusia nuppuja. Jos et ole ihan varma, miten lakastunut kukka leikataan, näet kuvan tästä.
Nämä ruukkuneilikka `Pink Kisses` ovat kotimaisia, kasvatettu Huiskulan Puutarhalla Turussa. 
Sain ne siis Huiskulasta, mistä kiitos heille 😊

Parhaat tuoksuvat kesäkukat - osa orvokeista...

Jos terassi tai parveke on varjoisella paikalla, neilikoiden sijaan voi istuttaa tuoksuvia orvokkeja. Ne kukkivat läpi kesän hieman varjoisammalla ja viileämmällä paikalla. Osalla niistä kukat tuoksuvat vahvasti ja osalla kukissa ei ole lainkaan tuoksua.

Yleensä nuuhkin neilikan ja näiden orvokkien kukkia myyntipisteessä, jotta löydän ne tuoksuvimmat. Aluksi hieman nolotti nuuhkiminen, mutta kun se on ainoa keino löytää ne tuoksuvimmat 😃
Nämä pienikukalliset orvokit tuoksuvat aivan hurmaavalle. Ja niitäkin on kolme tainta, jotta tuoksua tulee enemmän.

Parvekkeella tuoksuu tällä hetkellä aivan super ihanalle 😍


Puutarhafengshui ja tuoksuvat kukat...

Jos omasta puutarhasta puuttuu tuoksut, jotain hyvin oleellista puuttuu. Puutarha voi olla piha tai kerrostalossa parveke tai jopa ikkunalautapuutarha. Tuoksut ja niiden vahvuus on toki hyvä valita sellaiseksi, että ne miellyttävät kaikkia perheenjäseniä.

Tuoksua voi tulla myös jostain muustakin esimerkiksi havukasvista, joka kasvaa ruukussa. Tai tomaatin taimien lehdistöstä tai yrteistä.

Joka tapauksessa puutarhafengshui pitää tärkeänä kukkien ja kasvien tuoksua. Ne luovat tunnelmaa, tuovat tuoksumuistoja, auttavat pääsemään tietoiseksi tästä hetkestä sekä luovat tuoksunautintoja. Tuoksut kuuluvatkin vahvasti puutarhafengshuihin.


Olisi kiva kuulla, onko vielä muita vahvasti tuoksuvia kesäkukkia? Ja onko jokin niistä suosikkisi? 


Kesäisin terveisin Sari2 kommenttia:

 1. Ihastuin viime kesänä vahvasti tuoksuvaan begoniaan. Sillä oli isot vaaleankeltaiset ja kerrotut kukat. Sitä koetan metsästää nyt parhaillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan begoniasta löytyy myös vahvasti tuoksuvia. Meilläkin oli sellainen isokukallinen ja kerrottu, jonka kukat vivahtivat oranssinsävyyn. Sen tuoksu oli aivan ihana. Valitettavasti ei onnistuttu talvettamaan sitä. Siitä kirjoitin ihan oman postauksenkin https://sarinpuutarhat.blogspot.com/2020/06/ihanasti-tuoksuva-begonia.html
   Pidetään peukkuja, että löydät taas tuoksuvan begonian!

   Poista