tiistai 29. kesäkuuta 2021

Ihania kukkaylläreitä

Nyt on useita ihania kukkaylläreitä pihalla. Yksi niistä on kuvan vaaleanpunakukkainen kiinanpioni. Meillä kiinanpionit ovat vahvan punaisia tai valkoisia, ja nyt yksi saatu pionin juurakko kukkii hempean vaaleanpunaisin kukin. Se ei ole kukkinut kunnolla koskaan aiemmin. Siinä on vielä ihana tuoksukin, siis avain ihana kukkaylläri!

Siemenistä kasvatetut harjaneilikat kukkii...

Ehkä muistattekin, kun viime kesänä istutettiin siemenistä kasvatetut harjaneilikan taimet daaliapenkin reunaan. Nyt harjaneilikat kukkivat näin komeasti. Niitä on paljon, ympäri penkkiä. Oli kyllä loistoidea esikasvattaa taimet toukokuussa, niin syksyllä ne olivat jo tosi isoja lehtiruusukkeita, lisäksi talvehtivat hyvin. Ja mitä rehevämmät lehtiruusukkeet, sitä komeampi kukinta😊

Sormustinkukat löysivät uuden paikan...

Sormustinkukat yllättivät hieman paikan valinnallaan. En olisi uskonut, että ne kukkivat näin komeasti varjoisammalla paikalla. Aivan ihania tässä kohtaa!

Kurjenkellot ihania kukkaylläreitä...

Olen useamman kerran kylvänyt kurjenkellon siemeniä meidän pienelle kukkaniitylle. Jostain syystä ne eivät siellä ole lähteneet kasvuun. 
Sen sijaan niitä alkoikin kasvaa oleskelupaikan reunalla tuolien takana. Ihan mystistä, miten siemenet ovat voineet kulkeutua sinne. Aivan ihana kukkaylläri tämäkin!

Talvisäilytetyt narsissitupakat kukkivat jo...

Viime vuonna esikasvatin narsissitupakkaa ja osa niistä saatiin säilymään talven yli kellarissa. Yllätykseksi ne kukkivat jo runsaasti, tuoksuen niin ihanalle. Täytyykin muistaa seurata, käykö niiden kukissa yöperhosia.

Piikkiputki kukkii kohta...

Tämä mysteerikasvi, joka on todennäköisesti jokin piikkiputki, aloittelee kukkimaan kohta. On kyllä aika hieno tiikerililjan ja tähkälaventelien vieressä. Ja hieman piikikäs. Sitä ei muuten ole siruetanat syöneet eikä siinä ole kirvojakaan näkynyt.


Vanhat tähkälaventelit ovat levittäytyneet lisää ryhmäruusujen sekaan. Ei kyllä millään raaskisi vähentää laventeleita, kun ne näin hyvin menestyvät. Jännästi nuput ovat eri sinisen sävyisiä, vaikka kaikista tulee kuitenkin sinikukkaisia.

Hauska ylläri...

Tässä joku aika sitten ihmettelin meidän Teräsleidille, että missä on yksi kriinumeista. Hän ei ymmärtänyt ollenkaan mitä tarkoitin, koska kuulemma kaikki kriinumiruukut on syrikän vieressä. Olin hieman eri mieltä ja jäin ihmettelemään kadonnutta kriinumiruukkua. Ruukut oli siis talven kellarissa.

Eilen huomasin pihajasmikkeesta pilkottavan isoja lehtiä... siellä se kadonnut kriinumi oli.  Aika jännästi teki kuitenkin komeat lehdet jasmikkeen oksien katveessa. Hyvä niin, sillä muuten ei oltaisi huomattu sitä lainkaan😊
Ja minä huokasin helpotuksesta, koska tämä isoin kukkii aina eniten ja sen kukat tuoksuvat niin hyvälle.Oikein ihanaa ja kukkarunsasta viikkoa!


Terkuin Sari 

6 kommenttia:

 1. Ihania ylläreitä! Piikkiputki näyttäisi olevan hohtopiikkipurki, eli ennustan siihen tulevan hopeaiset kukinnot. Se onkin todella upea ja odotan omianikin kukkaan.
  Ihastuttava kimara harjaneilikoita! Sinun lähettämistäsi siemenistä on täällä yhä vain iloa yhä uusina harjaneilikkasukupolvina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä piikkiputki on jo näinkin tosi koristeellinen ja jos se on hohtopiikkiputki, niin sehän on silloin aivan super upea! Onpa jännää nähdä, millainen siitä tulee :)
   Kiva, että sinulla on vieläkin niitä harjaneilikoita :) Meillä ne katosi kokonaan, kaikista paikoista. Ehkä viime vuosien kuivuus teki sen, että uusia siemeniä ei tullut. Tai sitten siruetanat ovat syöneet kaikki niiden pikkutaimet. Joten siksi esikasvatettiin harjaneilikkaa viime keväänä, ihan ostosiemenistä. On ne niin upeita kukkiessaan!

   Poista
 2. Ihania yllätyksiä putkahtelee puutarhassasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kukkayllätykset ovat aina niin ihania ja tuovat kivasti vaihtelua puutarhaan. Etenkin kaksivuotiset vaihtaa paikkaa välillä ja niitä kasvaa hyvinkin yllättäviin paikkoihin kukkaylläreiksi :)

   Poista
 3. Kerrassaan kivoja kukkayllätyksiä! Upealta näyttää tuo harjaneilikkareunus. Meillä eniten ihmetystä ovat aiheuttaneet siperiankurjenmiekat, joista useampi yksilö (sekä pieniä että isoja) kukkii tänä vuonna. Ehkä sateinen alkukesä yhdistettynä hellepäiviin oli niille mieleen. Hyvää heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjaneilikat näyttävät nauttivat aurinkoisesta kesästä. Ja niillä on muuten mullassa biohiiltä, mikä osin voi selittää noin runsaan kukinnan, vaikka sateita on tullut tosi vähän.
   Ihan samaa ihmettelin meilläkin. Ensimmäistä kertaa vuosiin kaikki siperiankurjenmiekat kukkivat tosi runsaasti. Niille on nyt selvästikin mieluinen kesä.
   Kiitos ja oikein ihanaa heinäkuuta sinullekin!

   Poista