sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Yksinkertaisen kaunista - libanoninlaukka

Yksinkertainen on kaunista, kuten tämä hento valkokukkainen libanoninlaukka kuunliljojen välissä. Äkkiseltään tätä ei ehkä miellä laukaksi, koska kukat eivät ole pallomaiset, kuten ukkolaukalla. Tämän hento kasvutapa tekee tästä herkän kauniin omana ryhmänäänkin.


Libanoninlaukka kesäkuun kukkija...

Libanoninlaukka sopii hyvin varjoisaan paikkaan, kuten meillä. Se on kasvanut tässä metsälehmuksen lehvästön alla, kuunliljojen välissä, jo monta vuotta. Libanoninlaukka siis jaksaa kukkia varjossakin. Siellä valkoiset kukat tuovat ikään kuin valoa varjon tummaan vihreyteen.


Tässä kuva siitä toukokuun lopulta, kun kukat olivat vielä nupussa. Lehdistö sillä on heinämäinen, kuten monilla matalilla sipulikukilla. 

Libanoninlaukka hoito-ohjeet...

Libanoninlaukka ( Allium zebdanense) viihtyy auringosta varjoon. Se kestää myös kuivuutta, etenkin varjoisammalla paikalla. Vaikuttaa hyvin hoitovapaalta sipulikukalta, koska emme ole hoitaneet sitä lainkaan ja silti se kukkii joka vuosi 😊

Yksinkertaisen kaunista - valkonarsissi ja buharantulppaani...

Tässäkin valkonarsissin (Narcissus poeticus) ja keltaisen buharantulppaanin (Tulipa linifolia) yhdistelmä on yksinkertaisen kaunis. Eli aina ei taritse olla isoa kukkamäärää, vaan jo muutamalla saa tehtyä kauniin kohdan. Oleellista on tietysti se, että tätä kohtaa tulee ihailtua läheltä. Tämä on siis kulkureitin vieressä, aivan kuten libanoninlaukatkin.
Lisää kuvia buharantulppaanista  Terttutulppaani ja buharantulppaani - kasvitieteellisiä tulppaaneja -postauksessa.

Sipulikukista lisää blogijuttuja:

Puutarhaterveisin Sari


2 kommenttia:

 1. Ihanat, kauniit kukat! Libanoninlaukka on todella kaunis. Olen sitä välillä yrittänyt etsiä taimiliikkeistä, mutta en ole juuri silloin löytänyt ja välillä se taas unohtuu. Kerran ostin sitä Uudenkaupungin kukkamessuilta harrastajan pöydästä, mutta kun se tuli kukkaan, se paljastuikin nuokkulaukaksi. Siinä on toinen hyvin kaunis pieni laukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Libanoninlaukka on tosiaan upea, kun se on sijoitettu niin, että sen kukat lehdistöineen pääsee hyvin esiin. Sama on kyllä muillakin hennommilla kukilla :)
   Korpikangas Siemen-Fröllä on ollut myynnissä tätä libanoninlaukkaa. Sieltä nämäkin sipulit on hankittu.
   Nuokkulaukka on minulle ihan uusi laukka. Huomasin, että sekin viihtyy hyvin kuivahkolla maalla, joten taidanpa kokeilla sitäkin. Tällaiset helpot ja varmat kasvit on niin kivoja :)

   Poista