torstai 1. heinäkuuta 2021

Fengshuita Lohjan asuntomessuilla - Villa Kokkokallio

Ensi viikolla alkavilla Lohjan asuntomessuilla on fengshuikohde Villa Kokkokallio, jossa fengshuita on käytetty pihasuunnittelussa sekä sisustuksessa. Se on mielenkiintoinen kohde jo senkin takia, että rakennus on vanha sahanjohtajan koti ja konttori, vuodelta 1928. Siksi suunnittelin pihan vanhan tyyliseksi, fengshui huomioiden. Oli kyllä aivan ihana suunnitteluprojekti 😊

Fengshuipihalla paljon kukkia...

Villa Kokkokallion emäntä Tarja on innokas puutarhaharrastaja, joten pihalle tuli paljon perennoja. Iso osa niiden taimista on jaettu heidän vanhasta kotipihastaan muistoksi. Toki ne, joita ei siellä ollut tai joita ei kannata jakaa tai siirtää, on ostettu taimimyymälästä. Seassa on myös kesäkukkia, jotta saadaan vaihtelua ja lisää väriä. Nimittäin puutarhafengshuissa väreillä on iso merkitys. Samon kukilla ja kauneudella.
Tämän kuvan otin viime viikolla, kun siinä oli vielä keväiset orvokit. Niiden tilalle tulee perennoja ja kesäkukkia. 

Kasvit ovat lähteneet todella hyvin kasvuun, vaikka paikka on täydessä auringossa. Onneksi multaan lisättiin Carbons Finlandin biohiiltä ohjeen mukaan, sillä se on auttanut tällaisena hellekesänä. Ja tietysti sekin, että kasveja on kasteltu huolellisesti.

Kivituhkapiha vanhaan ympäristöön...

Kun katsoo ylimpiä kuvia, niin ei uskoisi, että edellisenä iltana oli ne rankat sadekuurot ukkosineen. Etenkin kun kivituhka oli levitetty samana päivänä. Kertoo paljon siitä, miten huolellisesti isäntä apulaisineen oli tehnyt pihaa, sillä sadevesi ei vienyt yhtään hiekkaa mukanaan. 

Kivituhka sopiikin loistavasti vanhaan pihapiiriin, sillä ennen pihatiet olivat hiekkaa. Kivituhkahan on kivistä ja kivilohkareista murskattua "hiekkaa". Tässä pihassa kivituhkan väri on harmaa, mikä sopii hyvin talon väriin.


Siirrettyjä vuorimäntyjä ja pensaita...

Villa Kokkokallion isäntäväki on itse ollut tekemässä pihatöitä ja sisäremonttia, sukulaisten ja ystävien avustuksella. Se luo erityisen hyvää fengshuita tähän kohteeseen. He ovat onnistuneet jopa siirtämään toiselta pihalta vuorimäntyjä ja alppiruusuja hyvällä menestyksellä. Ikivihreiden siirtäminen ei ole helpointa. Tällä vuorimännyllä on myös biohiiltä mullassa varmistamassa, että sen juurilla on vettä saatavilla näin helteelläkin.Villa Kokkokallioon tulossa kahvila...

Asuntomessukohteena tämä Villa Kokkokallio on siitäkin erikoinen, että rakennuksen yläkerta jää asunnoksi isäntäväelle ja alakertaan aukeaa kahvila. Tosin kahvila avataan vasta myöhemmin messujen jälkeen. Nyt messuaikaan pääsee tutustumaan tosi viehättävään kahvilakerrokseen. 

Tein rakennukseen fengshui-konsultaation yhdessä fengshui-konsultti Tuula Karin kanssa. Emme ole siis suunnitelleet kahvilan upeaa sisustusta, vaan annoimme tiettyjä ohjeita, mitä kannattaa välttää ja mitä on hyvä olla eri tiloissa. 
Kun nyt kävin siellä, niin näytti tosi upealta. Siellä on paljon tehty käsityönä vanhaa kunnioittaen, kuten ne erikoiset seinäpaneelit ja kaareva myyntitiski. Sahanjohtajan rakennuksessa on tietysti muhkeita seinähirsiä, joita nyt on otettu näkyviin.

Mukana projektissa on ollut myös taiteilija, jonka käsialaa on tämäkin kyltti sekä mm. puissa olevat linnunpöntöt ja leikkimökin sisäosan seinämaalaukset.

Kokkokallion vanha leikkimökki on kunnostettu ja sille on valittu hyvä paikka fengshuin mukaan. Viime viikolla kun kävin siellä, niin parhaillaan peltikattomiehet olivat laittamassa leikkimökkiin uutta kattoa. Se sai siis hienon peltikaton 😊

Vanhat isot puut tärkeitä...

Fengshuissa arvostetaan luontoa hyvin paljon. Siksi vanhoja puita pidetään arvokkaina ja Villa Kokkokalliossa niitä on useitakin. Alhaalla rantasaunan vieressä kasvaa tämä vanha hopeapaju eli hopeasalava. Vanhojen puiden leikkaaminen kannattaa aina antaa puiden hoidon ammattilaisille eli arboristeille. Niin tätäkin hopeapajua on arboristi käynyt keväällä leikkaamassa ja varmistamassa, että se turvallinen. Kuva on otettu tulevan kahvilan ikkunasta. 

Puutarhafengshui ja luonnon kunnioitus...

Fengshuihin kuuluu luonnon elementit ja vahva luonnon kunnioitus. Mikä on aivan ihanaa, niin Villa Kokkokalliossa on ollut mahdollisuus ja isäntäväellä kiinnostus huomioida luonto alueella. Ranta-alueella on lahopuutarha, upea kallio, isot puut ja tietysti Lohjanjärvi. Messuaikana ranta-alueelle ei pääse, mutta todennäköisesti myöhemmin kahvilan aukioloaikana sinnekin pääsee tutustumaan.

Yläpihalla on kukkaniittyä, kukkanurmikkoa ja perhoskasveja. Koko alueella on tietysti lintuja, ja kivituhkapintaa sekä linnunpönttöjä. Pihaa on tehty hyvää vanhaa säästäen ja pehmeästi uutta rakentaen.


Villa Kokkokallio Lohjan asuntomessut 2021...

Lohjan asuntomessut aukeavat yleisölle ensi perjantaina. Kohde 25 - Villa Kokkokallio sijaitsee Karstuntien toisella puolella. Kokkokallion vaaleansinertävän rakennuksen näkee kyllä varmasti, sillä se on niin komealla paikalla, kallion päällä.
Villa Kokkokallio löytyy instagramista ja  tietysti myös facebookista @villakokkokallio 

Asuntomessut Lohjalla uniikilla Hiidensalmen alueella 9.7.-8.8.2021
Ensi viikolla kirjoitan uuden postauksen, valmiista pihasta. Vai haluaisitteko jutun myös sisätilasta?

Puutarhaterveisin Sari


Ps. Olen siis fengshui-konsultti ja suunnitteluhortonomi, yrityksessäni Puutarha Studio.

11 kommenttia:

 1. Onpa ihastuttavan näköinen kohde! Mielellään näkisin juttua sekä pihasta että sisältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Villa Kokkokallio on todellakin ihastuttava ja erilainen asuntomessukohde.
   Se ranta-alue, johon messuaikana ei pääse, on kivasti aivan erityylinen kuin talon etupiha. Kummassakin on paljon kasvillisuutta. Sekä yksityiskohtia, joita ei edes huomaa heti.

   Poista
 2. On kiva nähdä valmis piha ja lukea siitä.Kahvilakerros alkoi kiinnostaa myös.Ehkäpä kahvilassa tulee käytyä kunhan se aukeaa,hienoa sitten nähdä pihaa samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan pihasta juttua ensi viikolla, sillä itsekin näen sen valmiina vasta sitten. Siellä isäntäväki apulaisineen tekee vielä töitä niin sisällä kuin pihallakin.
   Puutarha on Tarjalle niin tärkeä, että se on varmasti jatkossakin hyvin hoidettu ja kukkarunsas. Eli ehdottomasti näkemisen arvoinen :)

   Poista
 3. Molemmat kiinnostavat. T. Sirpa Virkkala

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihasta on tulossa postaus, jossa on enemmän kuvia kasveistakin. Koetan myös saada sisältä otettua kuvia, sillä siellä jänniä yksityiskohtia.
   Tosin sitä tunnelmaa, mikä paikassa on, ei aina saa mukaan kuvaan :)

   Poista
 4. Onpa hienoa kaikki ja leikkimökissäkin saumapeltikatto.Mielellään luen enemmänkin kohteesta.Rannassakin vanha hopeapaju aurinkovarjona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän messukohteen isäntäväki tekee kyllä kaiken huolella ja sydämellä, sukulaisten ja ystävien avustuksella... ja se näkyy :) Onhan toki paikkakin aivan huikean upea.
   Laitan loppuviikosta uuden postauksen tänne blogiin.

   Poista
 5. Koska Lohjalaisena käyn messuilla niin näen varmasti kaiken livenä mutta mielellään katselen sinun kuviasi kohteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitan tänne vinkkejä muutamasta asiasta, jotka muuten jäisivät helposti huomaamatta pihalla. Siis kunhan pääsen sinne ensi viikolla taas käymään :)
   Lohjalaisena voitkin myös myöhemmin tutustua Villa Kokkokallion pihaan, kun sen kahvila aukeaa. Ja ehkäpä ranta-alueellekin pääsee jo silloin.

   Poista