torstai 8. heinäkuuta 2021

Pihakuvia - Lohjan asuntomessut 2021

Tässä pihakuvia Lohjan asuntomessualueelta tänään pressipäivänä. Olikin jännä nähdä, mitä trendejä tänä vuonna on messupihoilla. Yksi suosittu teema näyttää olevan kukkaniityt. Kuvassa hunajakukan ja ruiskaunokin lisäksi oransseja unikkoja, mitkä ovatkin kiva väripilkku, muuten niin hillityssä ympäristössä.


Kukkaniittyjä - yksivuotiset ja monivuotiset kasvit...

Kukkaniittyjä näkyi asuntomessukohteissa ja kaupungin alueilla. Kesän kuivuus hieman verottaa kukkarunsautta, sillä osa kylvöistä oli aika heikkokasvuisia. Sateisempana kesänä kukkaniityt olisivat nyt olleet tosi kauniita kukkameriä.
Suurimalla osalla messualueen kukkaniityistä kukki yksivuotiset kylvökukat, kuten tässä kohteen 26 Villa Hopeapuun kukkaniityllä.

Poikkeuksena oli kohde 25 Villa Kokkokallio, jossa oli monivuotisten luonnonkukkien kukkaniittyä. Pihalla on kasvamassa myös kukkanurmikkoa. Olenkin suunnittelut tämän kohteen piha-alueen, josta enemmän Fengshuita Lohjan asuntomessuilla - Villa Kokkokallio.


Erivärisiä kiviä - Lohjan asuntomessut 2021...

Messualueen pihojen ja puistoalueen rajalla kulkee hulevesipainanne. Siinä on hauskasti käytetty erivärisiä kiviä, mitkä muodostavat ikään kuin poimuilevia kivipuroja. Puiston puolella on siemenistä kylvettyä kukkaniittyä ja talojen puolella erilaisia kohdassa viihtyviä kasveja.

Rantakukka kukkii nyt näyttävästi niin messualueella, kuin luonnossakin. Se on hyvä kasvi kosteammille paikoille.

Pihoilla näkyi myös tätä kuvan moniväristä mursketta, mikä sopii niin tummaan taloon kuin vaaleaan betonikiveen. Rungollinen pikkupuu on syyshortensia, kohde 3 Kannustalo Suomi.


Runsaita kasvialueita - Lohjan asuntomessut 2021...

Ihanaa Lohjan asuntomessuilla oli myös kasvien runsaus joissain pihoissa. Siellä oli mielenkiintoisia kasvilajeja ja kasviyhdistelmiä.
Kuvassa kohteen 8 Talo Sensu japanilaishenkistä pihaa. Talossa oli myös taimista istutettu viherkatto, minkä näkee parveketerassilta.

Toinen esimerkki runsaasta kasvien käytöstä on kohde 25 Villa Kokkokallio. Teen lähiaikoina postauksen tästä pihasta ja kerron vähän taustoja.
Kuten kuvasta näkyy, nämä keväällä istutetut perennat olivat jo muhkean kokoisia.

Erilaisia katteita ja betonikiviä...

Joissain pihoissa kasveja oli vähemmän ja katteita käytetty enemmän. Kuvan kohdassa näki hyvin erilaisia katteita. Jos siis mietit, mitä katteita valitsisi omaan pihaan ja miten niitä sommittelee, niin näillä messuilla näkee paljon vaihtoehtoja.

Samoin näkyi erilaisia betonikiveyksiä ja betonikivialtaita. Kivimallien lisäksi pihoilla oli vähemmän käytettyjä värejä, kivien yhdistelyä sekä kiveysalueiden reunoja. Nähtävää siis riittää pihasuunnittelusta kiinnostuneille.

Viljelylaatikoita ja hyötykasveja - Lohjan asuntomessut 2021...

Yksi tämän ajan trendi on hyötykasvien eli syötävien kasvien viljely. Tosi monella pihalla oli jonkinlainen viljelylaatikko tai lavakaulus. Niitä oli myös kerrostalon katolla. Samoin erilaisia hedelmäpuita ja marjapensaita näkyi pihoilla, sekä tietysti kasvihuoneita.
Kuva kohde 11 Ormax Aurinko Hiidenkoti.


Kirjoitan lähiaikoina tänne vielä muutaman postauksen messuihin liittyen.

Asuntomessut Lohjalla 9.7.-8.8.2021, lisää infoa täältä.


Kesäterveisin Sari


 

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Lähipäivinä laitan vielä pari postausta lisää messuilta. Otin nyt myös Kokkokalliosta sisäkuvia, joten siitäkin saa jutun.

   Poista
 2. Olisihan siellä mukava käydä. Mutta kun muistaa sen helteen ja tungoksen, joita joskus ennen asuntomessuilla käydessä oli, niin täytyy vaan ostaa lehti ja lukea siitä :)
  Mukava katsella täälläkin kuviasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellepäivänä voi kyllä olla hieman tuskaista tutustua pihoihin, vaikka taloissa sisällä onkin viileää. Alue on ihan Lohjanjärven rannalla, joten pienikin tuulenvire tuo kaivattua vilvoitusta. Se huomattiin, kun käytiin nyt siellä.
   Tosiaan laitan tännekin vielä ainakin pari postausta messuilta vinkiksi kävijöille ja niille, jotka eivät pääse käymään messuilla :)

   Poista
 3. Kiva, että nykyään laitetaan sen tasaisen edustusnurmikon rinnalle vaihtoehdoksi myös kukkaniittyjä tai kukkanurmikkoa. Ehkä tietyn ikäisen ihmisen silmään ne vielä saattavat näyttää "pellonpientareilta", mutta luulen, että hiljalleen asenteet muuttuvat. Mietin muuten aina noita koristekiviä ja erilaisia katepintoja katsellessani, kauanko ne pysyvät siisteinä. Jaksavatko talon asukkaat oikeasti kerätä niiltä kaikki kuihtuneet lehdet ja roskat, mitä tuulen mukana tulee ja harjata lintujen viskomat katteet takaisin omille paikoilleen? Esimerkiksi tuon kolmanneksi viimeisen kuvan ratkaisu on jo melkoisen työläs, kun yrittää saada pidettyä katteiden rajat siisteinä. No, kukin tavallaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ilahduttavaa nähdä, että messupihoillakin oli kukkaniittyjä ja kukkanurmikkoa. Etenkin kun niissä oli monivuotisia kasveja, toki pienenä lisänä yksivuotisia. Myös Lohjan kaupunki oli kylvänyt kukkaniittyä.
   Katteitten valinta vaatii tosiaan tietoa, jotta piha pysyy helppohoitoisena ja siistinä tulevinakin vuosina. Moni myös unohtaa sen, että kuorikatetta ja koristekatetta lisätään parin vuoden välein.
   Näillä messupihoilla joudutaan välillä tekemään väliaikaisia ratkaisuja, jotta pihasta tulee siisti messuajaksi. Ehkäpä siksi katetta käytetään niin isoina pinta-aloina yms. Joten niistä ei aina kannata ottaa mallia omaan pihaan ;)

   Poista
 4. Täytyy mennä katsomaan. Kokkokallio kiimnostaa enoten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villa Kokkokallio on kyllä käymisen arvoinen :) Siellä kannattaa fiilistellä tunnelmaa. Ja liikkua rauhassa katsellen, niin näkee jännätkin yksityiskohdat pihalla sekä sisällä. Laitan tänne uuden postauksen sietlä alkuviikosta.

   Poista
 5. Messut tuli käytyä mutta ehkäpä juuri tuo kova helle sai minut keskittymään enemmän sisätiloihin kuin puutarhoihin. Minä en älynnyt kuin yhden pienen kasvihuoneen, niihin olisin halunnut tutustua enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisätiloissa olikin ihanan viileää. Vähän sama oli minulla, sillä niin tarkasti en jaksanut pihoja tutkia, mitä ennen olen tehnyt.
   Taitaa eri vuosina olla hieman eri trendit messupihoilla. Nyt siellä trendinä oli kukkaniityt ja viljelylaatikot. Jännä nähdä, mitä on ensi vuonna Naantalin asuntomessuilla :)

   Poista