torstai 29. heinäkuuta 2021

Vanha valkoinen sinisarja kukkii

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy 
Valkoinen sinisarja aloittelee kukintaa. Tämä on nyt kolmatta kesää meillä ja näyttää kivasti tehneen kukkavarsia. Vähän jopa yllätyin, miten helppo tämä on saada kukkimaan. Sinisarjat ei talvehdi meillä ulkona, joten tämäkin on viettänyt talvet kellarimaisessa tilassa, mihin ei tule pakkasta.


Valkoisen sinisarjan koristeelliset nuppuvarret...

Sinisarjan (Agapanthus)  nuput ovat kuin helmiä ja jo näin ennen kukkien avautumista sinisarja näyttää tosi koristeelliselta. Melkeinpä olisi tehnyt mieli ottaa nämä pari nupullista vartta maljakkoon 😊


Sinisarja viihtyy auringossa...

Varmasti eniten näiden kukintaan vaikuttaa auringonpaiste, joten se selittää myös näiden runsaan kukinnan. Tänä kesänä olemme pitäneet tätä sinisarjaruukkua kukkapenkin ja neilikkaruusun kulmauksessa. Siihen kohtaan nimittäin paistaa aurinko koko päivän.
Olemme lannoittaneet näitä keväällä ja kesällä raemaisella lannoitteella ja kastelleet pelkällä vedellä.

Kukkavarressa ei ole kukkia niin runsaasti, kuin silloin ekana kesänä. Syy voi olla se, että näin kuumana kesänä multa on voinut päästä joskus hieman liian kuivaksi. Tai sitten se, että taimet olivat silloin pari vuotta sitten kasvatettu kasvihuoneessa ihanne oloissa, jolloin niihin tulee paljon nuppuja. Ja nämä ovat olleet ulkona siitä asti, kun yöpakkaset olivat ohi. 


Tältä sinisarjan lehdet näyttivät ekana kesänä...

Pari kesää sitten sain nämä kaksi valkoista sinisarjaa, joista enemmän kuvia Valkoinen sinisarja - trendikäs terassikukka -postauksessa. Alla kuva siltä kesältä eli istutimme kummatkin tummanharmaaseen termoruukkuun, biohiilimultaan. Valitsimme termoruukun ihan sen keveyden takia eli ruukku on kevyempi siirtää kellariin.

Ruukussa on edelleen sama multa, sillä biohiilimulta pysyy pidempään hyvänä. Ensi keväänä todennäköisesti vaihdamme ruukkuun multaa, samalla kun tutkimme onko juurilla vielä tilaa kasvaa.

Valkoiset sinisarjat on saatu Huiskula Oy:ltä. Kiitos siitä heille 😊

Olisi kiva kuulla, miten teillä on vanhat sinisarjat kukkineet?


Puutarhaterkuin Sari


6 kommenttia:

 1. Oi blogisi banneri ja tausta ovat ihanat!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Bannerikuva on syyssyrikän eli Buddlejan kukasta. Se on oikea perhosmagneetti, kuten kuvasta näkyy.

   Poista
 2. Minulla oli kerran se tavallinen sininen sinisarja ja se ei kukkinut enää toisena vuotena. Se oli kyllä enemmnkin puolivarjossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkimattomuuteen voi hyvinkin olla syynä liian varjoisa paikka. Sinisarja nimittäin kukkii varmimmin ja runsaimmin täydessä auringossa.

   Poista
 3. Ihana! Nuo nuput ovat todellakin kuin helmiä tai kastepisaroita. Minulla on ollut monta vuotta valkoinen sinisarja. Kahtena edellisenä kesänä se on kukkinut hieman mutta tänä kesänä ei ole näkynyt merkkiäkään nupuista. Vaihdoin sille alkukesällä hieman suuremman ruukun, jotta kastelu olisi helpompaa paahteisella ja kuumalla patiolla. Luulen, että ruukun vaihto voi olla syynä kukkimattomuuteen. Kovasti se on lehtiä tehnyt, joten voisi olettaa, että ensi vuonna näkyisi taas kukkiakin. Ruukku ei ollut kuin sentin verran suurempi kuin vanha, joten tuskin sillä menee vuosikausia saada taas juurensa tarpeeksi ahtaalle kukkimiseen. Mukavaa pian alkavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä ruukun vaihto siirsi sen kukinnan alkamista. Aika jännää vaikka uusi ruukku ei ollut tuon isompi. Eli taidanpa vaihtaa tuohon minun sinisarjaan mullan tosi aikaisin keväällä, jotta ehtii tehdä uusia juuria ennen kesän alkua. Jospa se sitten kukkisi samana kesänä. Saas nähdä miten käy.
   Toivotaan, että sinisarjasi kukkii nyt viimeistään ensi kesänä. Ja entistä komeampana :) Mukavaa elokuuta sinullekin!

   Poista