keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Kimalaisia paljon kukissa

Kimalaisia oli tänään todella paljon kukissa, etenkin tässä hohtopiikkiputkessa. Miten ne viihtyivätkin pitkään noin lähekkäin toisissaan kiinni. Aika hauskoja! En olisi kyllä uskonut, että tämä piikkiputki on näin pölyttäjien suosima. Oli meillä muutamassa muussakin kukassa kimalaisia, mutta tässä niitä oli eniten.

Hohtopiikkiputki kimalaisia täynnä...

Ne kukkamykeröt, joissa on kimalaisia, niiden pienet kukat ovat avoinna. Ja kukkamykeröt, joissa ei näy kimalaisia, niiden pienet kukat ovat jo lakastuneet tai ne on vielä nupulla.

Näissä hohtopiikkiputkissa näkyi myös kukkakärpäsiä ja perhosiakin, mutta selvästi eniten pörheitä kimalaisia. Toivottavasti kukista muodostuu paljon siemeniä, jotka lähtevät ensi keväänä kasvuun.
Lisää tästä upeasta kasvista Hohtopiikkiputki pölyttäjille ja perhosille -postauksessa.

Tiikerililjassakin kimalaisia...

Yllätyin, että kimalaiset ovat kiinnostuneita myös liljojen kukista. Tässäkin kukassa nämä kimalaiset viipyivät todella pitkään, kun taas laventelissa ne siirtyvät nopeasti seuraavaan kukkaan.
 
Nyt kun on ollut niin pitkä sateeton ja kuuma jakso, niin nämä tiikerililjat ovat jääneet aika mataliksi.
Tämä on siis tiikerililjan lajike, josta lisää kuvia viime kesältä Tiikerililja `Tiger Babies` ja perinteinen tiikerililja -postauksessa.
Tiikerililjojen edessä kasvaa valkokukallista reunuspietaryrttiä, joka on perinnekasvi. Meillä sitä kasvaa useammassakin kohtaa. Siitä enemmän Helppo ja villi reunuspietaryrtti -postauksessa.

Vanhat tähkälaventelit hyviä kimalaisille ja perhosille...

Vaikka nämä laventelin kukat näyttävät jo aika kuihtuneilta, niin edelleen kimalaiset pörräävät niissä. Tähkälaventeleissa näkee myös paljon perhosia, kuten tänäänkin pieniä valkoisia lanttuperhosen näköisiä. Lisää kuvia näistä meidän vanhoista  tähkälaventeleista Ne vanhat laventelit -postauksessa.

Onneksi kimalaisia näkyi myös avomaatomaattien kukissa... tietää siis hyvää tomaattisatoa 😊

Olisi kiva kuulla, missä kukissa teillä on nyt eniten kimalaisia tai muita pörriäisiä?


Puutarhaterveisin Sari

4 kommenttia:

 1. Kimalaisia on täälläkin suunnalla paljon. Eniten niitä on daalioissa ja laventelissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laventeli on tosi hyvä pörriäiskasvi ja siinä näyttää viihtyvän myös perhoset. Sama juttu on ainakin niillä daalioilla, joilla kukat on yksinkertaiset. Siis sinulla on varmoja pörriäiskasveja,

   Poista
 2. Onpa melkoinen ruuhka hohtopiikkiputkessa. Tänä vuonna tuntuu kyllä olevan pörriäis- ja perhosruuhkaa ihan kaikkialla, mielestäni jopa enemmän kuin vuosikymmeniin, mikä on tosi hieno juttu! Olisi mukava saada tietää, mikä tähän on syynä? Tuskin pelkkä lämmin sää, onhan lähes vastaavia kesiä ollut viime vuosina muitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet ovat tosiaan ihmetelleet pörriäisten ja perhosten runsautta. Meilläkin näkyi nokkosperhosia yhteen aikaan tosi runsaasti.
   Siitä on ollut juttuja lehdissäkin ja muistelisin, että syyksi mainittiin lämmintä kesää sekä hyviä olosuhteita viime kesänä ja talvena. Toivottavasti ensi kesänäkin on paljon perhosia ja pörriäisiä :)

   Poista