tiistai 13. heinäkuuta 2021

Fengshui sisätilassa - Villa Kokkokallio kahvila

Villa Kokkokalliossa kukkii myös sisällä, eikä vain pihan perennaistutuksissa. Tässä nyt odotettu postaus Lohjan asuntomessujen kohteesta 25 Villa Kokkokallio, jossa sisätilassa on käytetty fengshuita. Kuva on  porrasaulasta, joka ei varsinaisesti kuulu kahvilan tilaan. Nyt messujen ajan sieltä on kulku ulos. Värikäs tapetti sopii loistavasti tähän, sillä fengshui-konsultaation mukaan, tässä kohtaa sisätilaa on hyvä olla värikästä ja runsasta.


Käsin tekemisen jälki - Villa Kokkokallio...

Villa Kokkokallio on vanha sahanjohtajan talo ja konttori vuodelta 1928. Messujen jälkeen alakertaan tulee kahvila ja yläkertaan asunto Kokkokallion isäntäväelle.

Kohteen alakerta on siis asuntomessujen korjauskunnostuskohde. Isäntäväki on tehnyt todella paljon itse, sukulaisten avustuksella. Siellä on otettu vanhaa pintaa esiin ja käytetty paljon materiaaleja uudelleen. Tämän tyyppinen ekologinen kunnostustapa on erittäin hyvää fengshuita.


Portaikon askelmat on tosi kauniit. Ihastelin niitä moneen kertaan, etenkin kun ikkunasta tuleva valo ja portaikon alla oleva puupino tuo ne hyvin esiin.

Samassa eteisaulassa, toisen ikkunan alla, on lattiapintaa tehty puupalikoista. Aika jännä. Se on tehty ylijääneistä puutavaran hukkapaloista.
Tämä eteisaula ei kuulu varsinaiseen kahvilatilaan, mutta nyt messuaikana siitä on siis kulku ulos.

Iloinen keittiö on hyvää fengshuita...

Villa Kokkokallion kahvilan keittiössä on keltavihreä appelsiinitapetti, mikä sopii loistavasti tähän tilaan fengshuin mukaan. Hauskasti siellä oli pari pupua tuomassa iloa ja keveyttä.

Tämä näkymä on kahvilan kabinettihuoneesta, jossa on sininen paneeli ja tapetti. Keittiön kaapistot on kaikki vanhoja eli tästä rakennuksesta. Ne on nyt uudelleen sijoitettu tähän keittiöön ja ovet maalattu.  

Myyntitiskin paikka - fengshui huomioiden...

Yritys-fengshuissa kassan eli myyntitiskin paikka pyritään saamaan fengshuin mukaan hyvälle kohdalle. Toki otetaan huomioon tavalliset ohjeistukset, mutta sen lisäksi huomioidaan fengshui-kompassin tiedot ja laskelmat.
Villa Kokkokalliossa kassalle löytyikin heti loistava paikka. Keltainen myyntitiski on kaartuva ja asiakkaille näkyvä seinämä on tehty talon vanhoista remontissa poistetuista listoista. Takana näkyy keittiö ja sen keltavihreä appelsiinitapetti.

Vaaleaa ja värikästä...

Kahvilassa on siis sisääntulokuisti kahvilanpöytineen, kahvilahuone myyntitiskeineen ja kabinetti sekä tietysti keittiö. Näissä kaikissa on eriväriset tapetit ja paneelit. Osittain on myös vanhaa hirsiseinää otettu esille. Koska rakennus on tehty alun perin sahanjohtajan konttoriksi ja asunnoksi, niin seinähirret ovat tietysti tosi komeita.

Kahvilahuoneen, jossa on myyntitiski, tapetti on vaalea, kuten tähän tilaan sopiikin fengshuin mukaan. Kipsireliefipaneelit on tehty paikan päällä ja joka huoneessa paneelissa on eri kuvio. Paneelit on tehnyt taiteilija Tuija Tamminen. Paneelin päällä on listana talon kaksi eri listaa yhdistettynä eli taas hyödynnetty vanhoja poistettuja materiaaleja.Tämä hirsipinta on kyllä tosi upea. Vanhat jäljet seinissä muistuttavat menneestä elämästä ja talon historiasta. Vasemmalla pilkottaa kabinetti, josta onkin paljon ollut kuvia mediassa. Siellä on hyvin vahva väritys seinissä. 

Sisääntulokuisti eli kahvilan talvipuutarha...

Villa Kokkokallion lasikuisti toimii kahvilatilana ja sieltä on upea näkymä järvelle ja vanhoihin hopeapajuihin. Isäntäväki kutsuukin tilaa talvipuutarhaksi.
Puusta tehty pöytätaso sopii talon henkeen erittäin hyvin ja tuo lisää istumapaikkoja talvipuutarhaan tavallisten kahvilapöytien lisäksi. Lasikuistin ikkunat ovat siis tätä seinää vastapäätä. 
Messujen ajan seinällä on Lohjan Museon Hiidensalmen rannalla valokuvanäyttely, jossa voi nähdä miltä alue näytti sahan aikana. 
Lisäksi Villa Kokkokallion pihalla on Lohjan taideyhdistyksen näyttely. Pihasta teen uuden blogijutun ehkäpä jo tällä viikolla.

Lisää kuvia Villa Kokkokallion facebook sivulta sekä tietysti instagramissa. Kuulemma isäntäväki on itse paikalla koko messujen ajan.

Fengshui...

Villa Kokkokallion sisustukseen on käytetty tuhansia vuosia vanhaa fengshui-oppia. Itse sisustuksen on suunnitellut Kokkokallion isäntäväki, fengshui-konsultaation ohjeiden mukaan.

Tuula Kari ja minä olemme kummatkin fengshui-konsultteja. Teimme konsultaation ohjeistukset käyttäen fengshui-kompassia ja sen tietoja sekä tiettyjä kohteeseen valittuja laskelmia aika huomioiden.  Niiden mukaan ohjeissa suositeltiin tiloihin sinne sopivia värejä, muotoja ja teemoja sekä mitä tiloissa ei kannata käyttää.
Koska avoinna oleva messukohde on tuleva yritystila, siellä otettiin hieman eri asioita huomioon, mitä asuintilojen fengshuissa.Fengshui puutarhassa - Villa Kokkokallio -postauksessa on enemmän kuvia ja tarinaa Kokkokallion puutarhasta.
Kirjoittelin jo aiemmin Fengshuita Lohjan asuntomessuilla - Villa Kokkokallio -postauksen, jonka kuvat on kesäkuulta.
Toinen postaus messualueelta Pihakuvia - Lohjan asuntomessut 2021.


Asuntomessut Lohjalla uniikilla Hiidensalmen alueella 9.7.-8.8.2021


Fengshuiterveisin Sari


8 kommenttia:

 1. Komeat hirsiseinät! Ennen on tehty kaunista ja kestävää. Hienoa, että nykyään otetaan hirret näkyviin. Upeita on myös nuo tapetit. Kiitos näistä kuvista, itse kun en pääse käymään messuilla tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, Kokkokallion hirsiseinät on tosi upeita! Kun tekee käsin, niin huomaa tehdessä materiaalin laadunkin paremmin. Ja silloin voi valita näkyville hyvälaatuiset ja kauniit pinnat.
   Kiva kuulla, että tämä postaus oli mieluinen :) Tuonne kahvilaan pääsee tutustumaan sitten myöhemmin messujen jälkeen, jos on liikkeellä Lohjan suunnalla.

   Poista
 2. Onpa kaunis kahvila ihan kaikkineen. Kiitos hienoista kuvista. ❤️😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kahvilan kaunis sisustus tekee tästä jo vierailun arvoisen paikan, piha-alueen lisäksi. Kaikesta näkee, että isäntäväki on tehnyt talon kunnostusta sydämellä, niin viehättävä kokonaisuus on. Siellä on paljon jänniä yksityiskohtia, kuten hirsiseinän isossa reiässä oli pieni lintu kurkkaamassa. Ja olen todella onnellinen, että sain olla mukana auttamassa Tuulan kanssa.

   Poista
 3. todella kaunis ja miellyttävä värimaailma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokkokallion isäntäväellä on tarkka värisilmä :) Taitaa sävyvalinnat olla lähtöisin hirsiseinän väristä, sillä kaikki muut voi valita, mutta hirsiseinät on ja pysyy.

   Poista
 4. Oli messuilla ja kävin katsomassa tätä kohdetta. Hienosti entisöity kohde. Talossa oli todella kaunista ja harmonista. Portaikkoa myös ihastelin! Kuinka valo siivilöityi portaikkoon ikkunasta kauniisti, vaaleanvihreä yhdistettynä vaaleaan puupintaa oli hyvä valinta ja halkopino portaikon alla oli piste iin päällä. Vahinko että kahvilassa ei voinut vielä nauttia kahvikupposta, mutta toivottavasti pääsen joskus toiste sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että koit sen kauniiksi ja harmoniseksi. Kun fengshuita käyttää apuna, niin kokonaisuus tulee harmoniseksi, oli sisustustyyli mikä tahansa.
   Portaikko on upea ja valo erityisen kauniisti korostaa sitä. Ja niin kuin aina, niin paikanpäällä tunnelman ja kauneuden aistii paremmin, mitä kuvista.
   Moni jo malttamattomasti odottaa kahvilan aukeamista, jotta pääsee rauhassa istuskelemaan ja nauttimaan kahvilan tunnelmasta. Kuten minä :)

   Poista