maanantai 14. toukokuuta 2018

Voiko vihreäkin olla kaunista?

Tässä kevään värien runsaudessa, huomasin ihastuneeni vihertäviin ihanuuksiin. Tuli ihan mieleeni, että voiko vihreä olla jopa kauniimpaa kuin kukkaloisto. Hetken pohdittuani, tulin kyllä siihen tulokseen, että kaikki ovat omalla tavallaan kauniita. Jonain päivänä vain toinen miellyttää enemmän, kuten nyt nämä viherrykset. Kuvassa on muuten pari varjoliljan alkua ja niiden alla kasvaa sinikukallinen kevätkaihonkukka.

Kalvaspikarililja vielä odotuttaa...

Kalvaspikarililja on yksi suosikeistani! Sen kukissa on jotain suloista herkkyyttä ja nämä nuputkin ovat viehättävät. Se on talvehtinut tosi hyvin jo muutaman talven.

Kotkansiipisaniainen rullaa lehtiä auki...

Joka keväinen ihastelun kohde....  miten nuo avautuvat lehtirullat voivatkin olla niin hauskan näköisiä.

Helmililjoja pitkä rivi...

Persianhelmililjan runsas lehdistö on viehättävä vielä niin kuivanoloisten laventelien takana. Sen kukat ovat hyvin vaaleansiniset, ja lakastuessaan tummat.

Sammal kellastui jo nurmikosta...

Viikko sitten levitetty Sammalsyöppö on jo tehonnut nurmikon sammaleeseen eli osa sammaleesta on mennyt kellertäväksi. Tätä kohtaa on jo kaksi kertaa kasteltu eli se kastelu taitaakin olla yllättävän tärkeää. Postaus viime viikolta Nurmikon Sammalsyöppö-testi, ruusujen lannoitus ja muuta puuhaa kuukalenterin mukaan.
Nyt mielenkiinnolla seuraan, miten käy kellastuneelle sammaleelle seuraavaksi 😉

Kiirettä pukkaa...

Nyt on kevään kiireisin aika työssäni, joten pahoittelen, etten ehdi vastata kaikkiin kommentteihin ja blogin kautta tulleisiin viesteihin. Toivottavasti ensi viikolla rauhoittuu, ja ehdin vastailla niihin.

Linnunlauluisin terveisin Sari

14 kommenttia:

 1. Minullakin kotkansiipi rullaa lehtiää auki. Saniaiset ovat ikisuosikkejani. Erityisesti keväisin ovat viehättäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auki rullaavat saniaiset on viehkoja :) Muutenkin saniaiset on kauniita, osa jopa läpi vuoden kuten kallioimarre. Sitä meillä ei kyllä ole, kun ei ole kallioita.

   Poista
 2. Minusta vihreä on kaunista ,eri havujen erisävyiset vihreät miellyttävät ja monilla perennoilla on kauniit lehdet ,muodoltaan sekä väriltään erilaiset.Täksi kesäksi valitsin petuniakseni vihreäreunaisen surfinia green edge purplen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, ne vihreänkirjavat petuniat on niin kauniita! Niitä olen himoinnut pitkään, mutta ei oikein ole petunioille ruukkua vapaana.
   Vihreän eri sävyt on upeita pihalla. Lehtien tietty sävy voikin olla valintakriteeri, kukista niin välittämättä :)

   Poista
 3. Onpa sammalsyöppö tehokasta!
  Ihania nuo nousevat versot. Saniaisissa on jotakin taikaa, mutta on niin moni muukin verso todella jännän näköinen. Tämä kevään vihreys on erityisen kauniin sävyistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan yllättävän tehokasta nyt kun sitä hieman kasteltiin. Moni muu sammalentorjunta-aine vetää sammaleisen nurmikon mustaksi. Tämä siis näyttää vain ruskettavan sammaleen. Kivampi näin.
   Tämä kevään vihreys tuli tosi nopeasti, ei oikein mukana meinannut pysyä :)

   Poista
 4. Vihreä on mielestäni pihan tärkein elementti, miltä koko kasvi näyttää, eikä vain kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi samaa mieltä! Kyllä kaunis vihreys ja oksisto ovat paljon tärkeämpiä kuin yksittäiset kukat, jos haluaa helppohoitoisen ja kauniin pihan.
   Toki kukat ovat myös kauniita, mutta kokonaisuus tekee pihasta upean.

   Poista
 5. Saniaiset ovat avautuessaan uskomattoman kauniita. Mukavia hellepäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se on jännää, miten joka ikinen kevät niitä ihailee yhtä haltioituneena :)
   Leppoisaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 6. hei etana liikkuu kosteissa paikoissa ja se kosteus auttaa sitä liikkumista mutta jos on kuiva alue, niin etana joutuu luovuttamaan omaa nestettä ja sillai kuolee janoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moi jali karjalainen facebook, biohiili on hyvin vanha asia, intiaanit sitä käytti jo

   Poista
  2. Totta, jo muinaiset intiaanit käyttivät biohiiltä viljelyksillään. Kuulemma ne alueet erottuvat vielä tänäkin päivänä vihreimpinä, siis lentokoneesta katsottuna.
   Tänä kesänä näkee sitten, miten siruetanat käyttäytyvät biohiilipitoisessa mullassa. Ärsyttääkö se niitä liikaa vai ei, sen näkee kohta, kun siruetanat lähtevät liikkeelle.

   Poista
 7. minä tätä etanaa sitten kerroin jali karjalainen facebook

  VastaaPoista