Blogiyhteistyö: Biolan
Nurmikon Sammalsyöppö on orgaanis-mineraalinen lannoite, jossa on hyötymikrobeja sekä kiertoravinteita. Tuotteen ideana on tehdä nurmikon olosuhteet sammaleen kasvulle epäedulliseksi.
Lähtikö sammal nurmikosta...
Tätä on useampi kysellyt minulta viimeaikoina, joten kerron siitä nyt vähän enemmän.
Eli kesällä aluksi näytti siltä, että aine ei oikein tehoa. Silloin oli tosi pitkä sateeton jakso ja kasteluletku ei ulottunut naapurin pihalle. Loppukesän sateissa kohta näytti sammaleiselta.
Nyt kun kävin katsomassa kohtaa, niin heinää näyttää olevan paljon ja sammalta vain vähän. Tuli mieleen, että voisiko sen teho näkyä näin viiveellä? Ja vaikuttiko alkukesän kuivuus heikkoon tehoon?
Siellä oli myös kohta, joka on täysin varjossa ja toimii painanteena. Siitä löytyi edelleen kunnolla sammalta sekä harvakseltaan heinätupsuja. Eli jos kohta on hyvin varjoinen ja kostea, ei nurmikkoheinät siinä viihdy, vaikka mitä tekisi!
Viime vuoden postaus testistä: Sammal pois nurmikosta eli testissä Sammalsyöppö.
Aion kertoa kesällä, miten nyt tämän uuden Sammalsyöppö-testin käy, onneksi tällä kertaa kastelu on helppo järjestää 😊Edit - Lähtikö sammal Nurmikon Sammalsyöpöllä, klik uusi postaus tuloksista.
Ryhmäruusuille testissä uutta tomaattilannoitetta, luomuna...
Biolanilta tuli keväällä uutuus luomulannoite Tomaatti- ja vihanneslannoite, ja nyt innolla testaan sitä ryhmäruusuillemme. Aiemmin olen käyttänyt niille ruusulannoitetta, jota suositellaan myös tomaatille, joten miksi ei siis tomaattilannoitetta ruusuille. Ja mikä loistavaa ruusujen hyvinvoinnin kannalta, niin tämä Tomaatti- ja vihanneslannoite on luomulannoite eli pitää maan pieneliötoiminnan vilkkaana.
Kun purkin avasi, niin jauhe oli jännän näköistä. Onneksi tuli luettua ohje, sillä siinä neuvottiin sekoittamaan ennen käyttöä. Heti jauhe tuli tasarakeisen näköiseksi. Eli kannattaa aina lukea ne ohjeet!
Annoin lannoitteen varastolannoituksena eli istutuslapiolla kaivoin kuopan, jonka pohjalle kaadoin lannoitejauheen. Lopuksi kuoppa peitettiin mullalla. Kasvin juuret löytävät kyllä lannoitteen käyttöönsä, vaikka sitä tuli vain kahteen kohtaa joka ruusulle.
Meillä on vielä nämä ryhmäruusut leikkaamatta, sillä odottelen ensi viikkoa.
Siirtonurmikko kannattaa lannoittaa luomulannoitteella...
Jos haluaa siirtonurmikon pysyvän tuuheana ja rikkaruohottomana eli hyvässä kasvussa, sitä pitää lannoittaa useamman kerran kasvukaudessa. Keväällä on tietysti se tärkein lannoitushetki.
Tätä minun ihanaa pientä siirtonurmikkoa vaalin huolella. Ja sillekin annan vain luomulannoitetta, jotta ne maan pieneliöt ja mykorritsat pysyvät nurmikkoheinien juuristolla.
Tällä kertaa annoin nurmikolle Biolanin Nurmikkolannoitetta, jossa on kalkki mukana. Sen raekoko on pieni eli se painuu nurmiheinän sekaan hyvin. Huomasin, että nurmikko.fi (siirtonurmikkoni on heiltä) suosittelee myös tätä lannoitetta.
Sain Biolan Nurmikon Sammalsyöpön, Biolan Tomaatti- ja vihanneslannoitteen sekä Biolan Nurmikkolannoitteen Biolanilta testaukseen ja blogijuttujen tekoon. Kiitos heille!
Muuta puuhaa kuukalenterin mukaan nyt...
Nyt on erittäin hyvä aika lannoittaa, kääntää maata ja tehdä uusia istutusalueita sekä nurmikon pohjia.
Myös sammalen poistoa ja rikkaruohojen kitkemistä voi tehdä nyt. Tosin kitkemiseen tulee vielä parempiakin päiviä.
Sen sijaan istutuspuuhat kannattaa nyt siirtää ensi viikolle. Istutusaika alkaa uudenkuun jälkeen, mutta perunan istutus menee toukokuun lopulle.
Tarkempia päiviä viikottain löytyy Kastelupäivät-sivulta. Välillä muistuttelen ajankohtaisista puutarhapuuhista myös facebook-sivulla www.facebook.com/PuutarhaStudio/
Tarkempia päiviä viikottain löytyy Kastelupäivät-sivulta. Välillä muistuttelen ajankohtaisista puutarhapuuhista myös facebook-sivulla www.facebook.com/PuutarhaStudio/
Aurinkoista viikon jatkoa!
Terkuin Sari
Ps. Seuraavaksi onkin tulossa tosi mielenkiintoinen biohiili ja mansikkamaan uudistus -postaus.
Ja toiseen blogiin helpot vinkit viljelylaatikkoviljelyyn. Tänään käväisin Porin asuntomessualueella katsomassa, miltä alue näyttää nyt, joten sieltäkin on tulossa jonkinlainen postaus. Niin ja jossain vaiheessa kirjoittelen siitä minun ihanasta pienestä siirtonurmikostani. Sen olen ihan unohtanut, vaikka se on niin jännän veikeä kukkivalla nurmikollamme 😉
sama juttu, jos kohta on kovin varjoinen ja kuiva, nurmikko ei viihdy. Yksi syy siihen miksi aikoinani poistin kaiken nurmikon pihalta.
VastaaPoistaTotta, lampaannata kestää kuivuutta ja osin myös varjoa, mutta sellainen nurmikko ei välttämättä lainkaan näytä tavalliselta nurmikolta.
PoistaEli välillä on hyvä suosiolla vaihtaa nurmikko joksikin muuksi kasvillisuudeksi, vaikka sitten sammaleeksi ;)
Milloin leikkaat nuo ruusut? Meillä vasta otettiin suojat ruusujen päältä pois ja tässä mietin leikkaisiko ne nyt heti.
VastaaPoistaLeikkaan ne ensi viikolla, kun paremmin näkee niiden kasvuun lähdön. Ne kyllä olisi voinut jo leikata, mutta ei ole mikään kiire :)
Poista