sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Puutarhan bagualla juhannusheila, siis mitä?

Jos sinulla ei nyt ollut helluntaiheilaa, niin miten olisi heila juhannukseksi? Tässä helppoja vinkkejä, miten fengshuin puutarha-bagualla voi saada pientä vipinää kyseiselle elämänalueelle. Tämä kasvava kuu on mitä loistavin aika aloittaa toimet juhannusheilan löytymiseen. Ja tietenkin tämä kannattaa ottaa leikkimielellä, kuten elämä yleensäkin. 

Mitä tämä ensimmäinen kuva sinussa herättää? Palaan siihen postauksen lopussa.

Puutarhan bagua, mikä se on?

Bagua on yksi fengshuin työkalu, jolla voi tutkia pihaa ja asuntoa tai sillä voi lähteä tekemään muutoksia omaan elämään. Baguassa on 9 eri elämän aluetta. Kaikki ovat yhtä tarkeitä. Keskellä on se yhdeksäs, joka sisältää kaikki ympärillä olevat alueet ja sitä kautta se on terveyden alue.

Huom - sisätilojen baguan eri elämän alueet ovat toisessa järjestyksessä.

Heila juhannukseksi fengshui baguan avulla...

Sijoita bagua tontin tai pihan pohjapiirroksen päälle tarkasti ilmansuuntien mukaan. Parisuhde-alue löytyy pohjoisesta, joten se on juhannusheilan alue 😉

Ensin tutkitaan pihalla, miltä tämä parisuhde-alue näyttää ja mitä siellä on. Sitten poistetaan kaikki fengshui-roina.  Nimittäin fengshuissa moni asia koetaan symboliikan kautta eli jos parisuhde-alue on täynnä rikkinäisiä ruukkuja, kuolleita kasveja tai rikkaruohoisia pensasryhmiä, alueen symboliikka on kurjuutta ja viallista jopa kuollutta. Parisuhteen symboliikkana kurjuus, viat ja kuolema eivät ole hyvä asia, sen jokainen tajuaa. Joten kaikki tällainen fengshui-roina poistetaan!

Seuraavaksi, tai jo roinaa poistaessakin, pohditaan millaista parisuhderakkautta toivoo juhannusheilalta.

Lopuksi, kun roinat on poistettu ja kaikki kunnossa alueella, laitetaan sinne toivottua parisuhderakkautta kuvaava tehoste. Tosi käteviä ovat kesäkukkaruukut ja kukkien väritys tietysti sen toivotun rakkauden laadun mukainen.

Varjoon ahkeraliisoja...

Kukkien pitää olla hyvinvoivia näissä fengshui tehosteissa, joten varjoon valitaan ahkeraliisaa, verenpisaroita tai muita varjon kasveja. Väreillä on nyt merkitystä! Eli jos haluaa hempeää ja romanttista rakkautta valitaan vaaleanpunaisia kukkia. Intohimoista ja tulista rakkautta toivovat valitsevat hehkuvan punaisia kukkia. Ja sitten sitä "tavis rakkautta" haluavat valitsevat keltaisia kuten apinankukkaa varjoon.

Aurinkoon ruusuja...

Aurinkoisemmalle paikalle onkin enemmän vaihtoehtoja kuten ruusut, pelargonit, petuniat, daaliat, verbenat ja neilikat. Niistä löytyy vaaleanpunaisia ja punaisia kukkia. Tavis rakkautta haluaville löytyy myös keltaisia kukkia aurinkoon esim. samettikukka, tsinnia ja tulikruunu.
Tässä selvästikkin on haluttu sekä romanttista rakkautta että palavaa intohimoa 😊

Kaksin aina parempi...

Parisuhde-alueen tehosteessa on hyvä näkyä "pari" eli jotain on selvästi kaksi kappaletta. Kätevintä se on tehdä kahdella ruukulla, niin "pari" näkyy vaikka kasvit kuinka ryöpsähtäisivät rehevään kasvuun.

Koska fengshuissa monet asiat katsotaan symboliikan kautta, niin miltäs tällaiset ruukut parisuhde-alueen tehosteena tuntuvat?

Entäs tällaiset istutukset? Ruukut ja kukat ovat samanlaiset... tässä taidetaan toivoa hyvin saman henkistä juhannusheilaa vai muuten erittäin tasapainoista suhdetta.

Se leijona-patsas parisuhdealueella...

Olisi kiva kuulla, mitä ekan kuvan leijona-patsas sinulle ensisilmäyksellä toi mieleen? Millaisen vaikutelman?
Leijona on vartija, joten parisuhde-alueella se ei ole hyvä. Se on jopa uhkaava ja kuka nyt haluaisi uhkaavaa tai pelottavaa juhannusheilaa.
Melkeinpä ainoastaan portin pielessä sitä voisi ajatella ja silloinkin niitä olisi hyvä olla pari.

Parvekkeen bagualla juhannusheila...

Avonaisella parvekkeella voi käyttää yllä olevaa puutarhan baguaa. Sen sijaan lasitetuille parvekkeille yleensä valitaan sisätilan bagua. Tosin joskus näissäkin on poikkeuksia.
Olisi kiva tietää, lukeeko tätä blogia myös ne, joilla ei ole omaa pihaa lainkaan?

Tuntuuko vaikealta ja kaipaat apua...

Meitä fengshui-konsultteja on ympäri Suomea, joten apua kyllä on saatavilla. Esimerkiksi Fengshui Sampo ry:n konsulttilistalla on monta taitavaa fengshui-konsulttia.

Itsekin teen puutarhan fengshui-konsultaatioita pitkin kesää. Oikeastaan kesä on niiden tekemiseen parasta aikaa. Myös pieniä konsultointeja, kuten baguan sijoittamisia tonttikarttaan, vinkkejä parisuhdealueen tehostamiseen vaikka juhannusheila mielessä, elementtien tasapainotuksia ja vastaavia teen myös ilman pihalla käyntiä.
Teen näitä yritykseni Puutarha Studion kautta. Ota yhteyttä, niin kerron mielelläni lisää 😊

Edit- sain monta kyselyä etäkonsultoinneista, joten lisäsin sellaisen Puutarha Studion Palvelut-sivulle. Pistäydy kurkkaamassa!

Upeaa alkavaa viikkoa!

Terkuin Sari

Ps. samantyylinen tehoste toimii myös silloin, jos haluaa kokea romanttisempia tai intohimoisempia tunteita nykyisessä parisuhteessa, pienenä vinkkinä.

Laittakaanhan sitten viestiä minulle, miten juhannusheila-tehoste toimi! En julkaise viestejänne, ja ne voi laittaa sähköpostilla tai Puutarha Studion facebook-sivun Lähetä viesti -kohdasta, niin eivät näy muille. Toki ne voi myös laittaa vaikka tämän blogin kommenttina, niin näkyvät kaikille.

10 kommenttia:

 1. Juhannusheilalle ei ole tarvetta, mutta ihan uteliaisuuttani sovittelin baguaa pihakartan päälle. Liekö talon rakentajalla ollut se kummempia mietteitä feng shuista, meillä ei ainakaan, mutta mielestäni aika huvittaviakin yhteensattumia löytyi: "parisuhde" osuu talon makuuhuonepäätyyn ja "ura" autotalliin ja pihatielle :D Edelliset asukkaat olivat istuttaneet marjapensaat "runsauden" lohkolle ja itse kaivoimme kasvimaan "runsauden" ja "auttavien ystävien" rajalle. Ja kuinka ollakaan, lasten piilopaikka osuu "luovuus, lapset" -lohkolle ja "suku" pelinurmelle. Keskellä "sisäinen tuli" -lohkoa kasvaa puutarhani ainoa tulenpunainen kasvi(keisarinpikarililja). Ehkä tämä ei ollut ihan oikeaoppinen tapa tulkita baguaa, mutta hyvät sunnuntai-illan naurut siitä sain :D Ehkäpä joskus perehdyn aiheeseen lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa :) Se on ihan uskomatonta, miten monella pihalla nämä tietyt pihatoiminnot yms. asettuvat baguan mukaan "oikeille" paikoilleen.
   Fengshuissa sanotaan olevan 60-70 % tervettä järkeä, ja loput sitä mystistä puolta. Kumpaankohan tämä tulkinnan tulos sitten kuuluu, hmmm ;)

   Poista
 2. Kysyn tässä vähän muuhun asiaan liittyen, kun en löytänyt sähköpostiosoitettasi:). Meillä on tyttären häät heinäkuussa. Olisiko sinulla ehdotusta, mitä luonnosta löytyvää kukkaa voisi käyttää pöytien koristelussa? Olisiko sinulla ehdotusta, jota kukkaa voisin laittaa nyt kasvamaan omalle pihalle, että niitä sitten voisi käyttää pöytien koristelussa? Samoin mitä kukkaa tai lehteä voisi kangasservettien lomaan laittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymyksesi on nyt tosi laaja, ja tässä sitä on vaikea käydä läpi.
   On myös tosi hankala arvailla, mikä kukkisi luonnossa juuri häiden aikaan. Se on täysin arpapeliä, sillä jos helteet jatkuvat normaalisti elokuussa kukkivat kukat tulevat kukkimaan jo heinäkuussa. Ja jos kesästä tulee viileä, niin voi hyvinkin olla että heinäkuussa kukkii vielä kesäkuun kukat.
   Ja kun kasvattaa itse leikkokukkia, niin ajoitus on helpompaa kun tuntee kasvatuspaikan. Eli täydessä auringossa lämpimällä paikalla kukinnat alkavat aikaisemmin kuin viileässä ja puolivarjossa. Lisäksi on otettava huomioon myös leikkokestävyys, kaikki kun eivät näytä hyviltä maljakossa koko iltaa. Meillä ainakin daaliat, kehäkukat, ruiskaunokki, malvikki, esikasvatettu tuoksuherne kukkivat jo heinäkuussa.
   Täysikasvuiset ja tukevat lehdet kestävät paremmin, ja tietysti myrkyttömistä kasveista. Voi hyvin tehdä niin, että osan ostaa kukkakaupasta ja osan ottaa omalta pihalta.
   Häissä on yleensä väriteema, joten sekin kannattaa ottaa huomioon kukkien suunittelussa :)

   Poista
 3. "Olisi kiva tietää, lukeeko tätä blogia myös ne, joilla ei ole omaa pihaa lainkaan?"
  Kyllä lukee! Puuttuu piha ja juhannusheila. :D Ikkunalaudalla voi onneksi kasvatella kaikenlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Pidin juuri lyhyen luennon fengshui parvekkeesta, joten ehkäpä teen siitä vielä tännekin jutun... ja myös "ikkunalaudalle sovellettavaksi " ;)

   Poista
 4. heila minulla jo on, mutta kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi :) Tuolla bagualla voi muutenkin vähän tutkiskella pihaansa, ja pohdiskella omaa elämäänsä. Tiedon-alue liittyy muuten opiskeluun.

   Poista
 5. :) Kiva postaus, joka nosti jälleen samat kaksi kysymystä kuin aina Baguaa katsellessa.
  Eli miten päin Bagua sijoitetaan? Baguassahan etelä on aina ylhäällä!
  Toinen kysymys: Meillä on rivitalon päätyasento eli lännen puoleisella sivulla on rivitalon yleistä aluetta ja toisella puolella (suurin piirtein idässä siis) seinän takana asuu naapuri - ja etelään (ja lounaaseen) sijoittuu pienemi etupiha patioineen, sekä talon takana - siis pohjoiseen (ja koilliseen) sijoittuva varsinainen kolme kertaa etupihaa suurempi puutarha. Siellä on myös järvi. Asetetaanko Bagua erikseen etupihalle ja takapihalle, vai kummallekin samanaikaisesti ja kotimme osuus jää vain sen keskelle?
  Olen ollut Feng Shui kurssillakin ja asia jäi silti epäselväksi! En vain kehdannut kysyä. :)
  Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baguan etelä sijoitetaan meidän etelän kanssa samaan suuntaan. Toivottavasti ymmärsit nyt. Jos et niin, voin laittaa siitä havainnekuvan.
   Bagua vain esitetään aina näin hassusti, koska se on kiinalainen juttu ;)
   Rivitaloasuntojen pihoilla bagua sijoitetaan aina tapauskohtaisesti, etenkin päätyasunnoissa. Jos etupiha on tosi pieni, sijoittaisin baguan vain takapihalle.
   Jos halutaan jotain tiettyä asiaa/elämänaluetta kohentaa, niin silloin tutkitaan pihaa myös laajemmin bagualla. Se onkin sitten jo toinen juttu :)
   Aina kannattaa kysyä, sillä ihan varmasti jotkut muutkin pohtivat samaa asiaa... kukaan vaan ei saa kysytyksi :)

   Poista