tiistai 1. toukokuuta 2018

Parvekkeen kevät ja punakirjava apila

Löysin viehkon punakirjavan apilan meidän kirkonkylän torilta ja samalla tuli ostettua pari orvokkiakin. Eli nyt parvekkeella on kevät. Tosin onhan siellä ollut sipulikukat, mutta nyt vasta ekat orvokit. Aika jännän myöhään meni näiden orvokkien osto. Kuvassa etualalla on ihana kerrottukukkainen esikko, joka on ollut parvekkeella, siitä asti kun kovemmat yöpakkaset ovat olleet ohi. Ja vielä se vaan kukkii somasti.

Punakirjavalehtinen apila...

Ihastuin heti tähän apilaan, kun näin sen torimyyjällämme. Se kasvaa vähän samalla tavalla kuin nurmikon valkoapilat eli mätäsmäisesti. Saas nähdä, säilyykö se talven yli. Taas siis tuli jotain kivaa jännättävää 😀


Ostin nyt kolmea eri orvokkia, joista yksi on hyvin tummakukkainen. Vielä yhden aion käydä ostamassa, sellaisen jossa on vahva tuoksu. Ja pihallekin voisi jo ostaa orvokit, kun yöpakkasia ei ole luvattu meillepäin.


 Nämä kaikki orvokit, apila ja esikko ovat muuten kotimaisia eli Suomessa kasvatettuja.

Partamehitähti säilyi taas talven yli parvekkeella...

Tämä oli jo toinen talvi näille partamehitähdille ja taas säilyivät ongelmitta tässä metalliruukussa. Jopa nuo roikkuvat pienet mehitähtien alut näyttävät hyviltä.
Ruukku on siis lasitetulla parvekkeella, suojassa sateilta.

Ihanaa viikon jatkoa!
Terkuin Sari

14 kommenttia:

 1. Onpa todella kaunis tuo kerrottu esikko ja apila! Lahden messuilta ostin tummanpuhuvan apilan, ensimmäiseni :D. Myös tuo partamehitähti on tosi kaunis (upea malja myös!!!), mulla sitä kasvoi maassa ja myyrän pahalainen nautti sen talvieväänään!

  Kaunista toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apilat on tosi kauniita, ja niiden lehdissä on niin kivoja värejä. Useimmat kaiken lisäksi säilytät helposti talven yli joko huonekasvien tapaan tai kuivana viileässä paikassa.
   No voihan hitsi, miten mehitähdillesi kävi. Meillä on rusakot syöneet ikivihreitä maanpeitekasveja, kun lunta oli vähän niiden päällä. Ei onneksi sentään mehitähtiä, tai en ainakaan ole vielä huomannut ;)

   Poista
 2. Mulla on ollut kahtena kesänä noita värikkäitä apiloita, ja molemmat ovat selvinneet talven yli maahan istutettuina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, tosi kiva kuulla! Kiitos kun kerroit :)
   Tämä punakirjava apila on niin hieno, että melkeinpä tekisi mieli ostaa niitä lisää. Tosin en vielä ole päättänyt sitäkään, mihin tämän laitan kasvamaan kesäksi ;)

   Poista
 3. Kivan värinen apila, toivottavasti saat siitä pitkäaikaisen ystävän puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionin ja Sirkun kokemusten perusteella rohkaistuin istuttamaan sen pihalle. Siis sitten kesällä. Nyt vielä pidän sitä parvekkeella, kunnes pelakuut valtaavat pöydän.

   Poista
 4. Viime kesänä ostin tuollaisen punertavalehtisen apilan kesäkukaksi, mutta sepä innostui ruukussa aivan vimmatusti kasvamaan. Laitoin talveksi kukkapenkkiin ja kas, siellä se jo pirteänä kasvattaa lehtiään, en tiedä, vaikka olisivat viime kesäisiä lehtiä... tosi elinvoimainen! Nimeä en tiedä... Voi hyvänen aika, miten suloinen tuo partamehitähti onkaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Tosi ihana kuulla, että sinäkin olet saanut sen talvehtimaan pihalla.
   Partamehitähti on hauska, vähän karvaisen näköinen. Ja yllättävän kestävä. Olen ostanut sen perennataimistosta, tai oikeammin perennataimitarhurilta kevätmarkkinoilta. Nyt selvästikin yksi mehitähtiruusuke alkaa pukkaa jo kukkavartta.

   Poista
 5. Täältä löytyikin ihana blogi ja kauniita kuvia <3

  Toukokuisin terveisin Ronja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tervetuloa lukemaan blogiani :)
   Mukavaa toukokuun jatkoa sinullekin!

   Poista
 6. Hauska tuo partamehitähti! Kivikkopihan omistajana olen kiinnostunut kaikista mehitähdistä. Voisi sopia tuokin minulle. Kaipa ihan pihallakin talvehtisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se perennatarhuri, jolta ostin tämän partamehitähden, sanoi sen talvehtivan erittäin hyvin hänen omalla pihallaan. Tietenkin mehitähtien tapaan vaatii läpäisevää maata. Ja tekee paljon pikkualkuja :)
   Tätä näkyi muuten myynnissä Lahden Pihapiiri -messuilla perennamyyjällä eli taitaa olla aika hyvin saatavillakin.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Apila vaikuttaa niin rehevältä ja kasvuintoiselta, että uskon kyllä sen menestyvän. Ja kivasti kommenteissakin kerrottiin sen talvehtineen hyvin maahan istutettuna :)

   Poista