perjantai 25. toukokuuta 2018

Vanhat pelargonit valmiiseen biohiilimultaan

Blogiyhteistyö: Biolan 

Nyt kun oli erityisen hyvät päivät istuttamiseen ja kylvöihin, niin istutin nämä vanhat pelakuut piharuukkuihin. Talven pelakuut olivat kellarinomaisessa tilassa ja jo muutaman viikon ne ovat olleet pihalla totuttautumassa ulkoilmaan. Tietysti taaskaan en raaskinut leikata niitä lyhemmiksi, enkä poistaa kukkia, vaikka niin suositellaan. Kokemuksesta tiedän, että jaksavat ne kukkia ja kukoistaa näinkin leikkaamatta. Vielä niiden lehdet ovat kovin vihreät, mutta eiköhän väri tummu, kun ovat olleet pidempään ulkona.

Multana valmista biohiilimultaa suoraan pussista...

Biohiili on niin loistava apu kesäkukkien kastelussa, että olen jo vuosia käyttänyt kesäkukkaruukuissa biohiilipitoista multaa. Tällä kertaa istutin vanhat pelakuut Biolanin Kesäkukkamultaan, jossa on biohiiltä. Ja siinä ei siis ole kastelukiteitä. Biohiili imee itseensä vettä ja luovuttaa sitä kasveille tarvittaessa. Samoin se varastoi ravinteita ja lisää mullan pieneliötoimintaa eli kasveille todella arvokas aine.

Mullassa näkyy paljon mustia ja kiiltäviä biohiilen paloja. Merkkasin muutaman niistä nuolella kuvaan.

Vuoden puutarhatuote 2018 - Biolan Istutusmulta sisältää myös biohiiltä...

Suomen Puutarhakauppiaat ry valitsevat joka vuosi Vuoden puutarhatuotteen. Tänä vuonna se on tämä huippu hyvä Biolan Istutusmulta, joka sisältää biohiilen lisäksi mykorritsaa. 


Kylvin nyt samalla pihalle esikasvatukseen krassia, kesäkurpitsaa, auringonkukkaa ja hajuhernettä. Koska meillä on niitä siruetanoita, kasvatamme nämä aina taimiksi kylvöpöydällä. Näin etanat eivät pääse tuhoamaan herkkiä alkuja heti. Multana käytin näihin Biolan Istutusmultaa, mykorritsojen takia ja tietysti biohiilen.

Sain Biolan Istutusmullan ja Biolan Kesäkukkamullan Biolanilta testaukseen. Kiitos siitä heille!

Lisää pelargoneista: Pelargonit valoon ja lämpöön, mutta milloin?

Mitä kuuluu daalioille...

Suoraan maahan istutetut daaliat ovat jo lähes kaikki kasvattaneet versot maan pinnalle. Onneksi niitä siruetanoita ei vielä ole näkynyt kuin muutama. Ne kun ovat intoutuneet syömään myös daalian uusia versoja.

 Nämä esikasvatetut daaliat leikkasin lyhemmiksi, jotta haaroittuisivat paremmin. Ne on menossa kasvimaalle, mutta ei ihan vielä.

Jouluruusut pääsivät pihalle...

Siitä en nyt laittanut kuvaa, sillä niillä on tällä hetkellä vain uudet lehdet. Kaikki vanhat kukat ja siemenkodat leikkasin pois.
Sen sijaan oli pakko laittaa kuva tästä superihanasta tummakukkaisesta jouluruususta ja kultatesmasta. Tämä kohta ihastuttaa vuodesta toiseen näin kevätkesällä 😊

Mitä kuuluu sammalsyöppö-testille?

Meillä on niin kuivaa ja sateetonta, että tätä sammalsyöppö-testin kohtaa ollaan kasteltu muutaman kerran. Nyt kohta näyttää tältä eli sammal on kellertynyt sen lomasta kasvaa hentoja uusia heiniä. Näyttää siis hyvältä.

Kesän parhaat kitkemispäivät 2018...

Koetan sunnuntaina tai viimeistään alkuviikosta saada sen blogipostauksen kesän parhaista kitkemispäivistä. Nyt menee vielä tämä viikonloppu työkiireiden merkeissä, joten pääsen blogin ääreen vasta töiden jälkeen.
Ja samalla pääsen vastaamaan edellisen postauksen kommentteihinkin. Tämä lämmin kevät pitää meitä puutarha-alan ammattilaisia nyt hieman kiireisinä 😊

Upeaa kesäistä viikonloppua!
Terkuin Sari

2 kommenttia:

  1. Tuo biohiili on niin kiinnostavaa, että kokeiluun menee minullakin ilman muuta ja tuo vedensitovuus on niin tärkeä juttu juurikin kesäkukkaistutuksissa!

    Tänä vuonna olen taimettanut niin krasseja kuin hajuherneitä kasvimaan laatikoita varten ja on harmittanut niin vietävästi, kun molemmilla on ollut niin huono itävyys. Tuntuu aika karmivalta tuo latvominen, vaikka jo jokusen taimen olen latvonut - vaikka se on hyödyllistä, vaatii se luontoa ainakin minulta :D.

    Mukavaa viikonloppua Sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla biohiiltä kesäkukilla! Kasvit näyttävät silminnähden kestävän mullan kuivahtamisen eli sen, ettei ehdi heti kastella multaa. Kasvit lisäksi voivat paljon paremmin, kun ne eivät pääse nuokahtamaan.
      Latvominen tosiaan vaatii luontoa ;) Istutin juuri itse kylvetyt petuniat ruukkuun, ja olisi pitänyt latvoa toinen taimista, mutta enpä tehnyt sitä. Jännä nähdä haaroittuuko se ilman latvontaa.... selittelin itselleni ;)

      Poista