lauantai 7. toukokuuta 2011

Ihania yllättäjiä !

Tänä keväänä hyasintit ovat kukkineet tosi hyvin. Ne ovat edellisiltä jouluilta. Eli joka kevät istutan jouluhyasintit puutarhaan. Niitä nouseekin vähän sieltä ja täältä ; )

Toinen suloinen yllättäjä on ketunleipä. Se on levinnyt Kuupuutarhaani , etenkin villiviiniaidan alle. Loistava paikan valinta ketunleiviltä ; )
Jee... pioneissa on jo nuput näkyvissä, kun katsoo tarkkaan. Olen näistä nupuista erityisen onnellinen, sillä viime kesänä vanhat pionit eivät kukkineet ollenkaan. Ne oli siirretty edellisenä syksynä... niiden tarina löytyy tästä vanhasta postauksesta.
Todellinen yllättäjä löytyy alla olevasta kuvasta - Anemone blanda eli balkaninvuokko. Olin ihan unohtanut koko vuokon, ja melkein hypähdin ilosta, kun näin tämän ihanuuden kevätkaihonkukan seassa. Sitten mieleeni muistuikin, että viime keväänä ostin kukkivan anemoneruukun. Kukkien lakastuttua, "puutarha-apulainen" istutti ne tähän ryhmään, ohjeeni mukaan ; )
Aah, miten ihana....
Hyvää Äitienpäivää kaikille !

15 kommenttia:

 1. Balkaninvuokko on kyllä ihana, omallakin pihallani sitä ihastelen joka päivä!
  Aika kiva ketunleipä, sillä on hyvä maku :-)
  Minullakin on hyasintteja, ostin viime syksynä ihan sipuleina pussissa. Nyt niissä on tosi muhkeat kukkatähkät, joiden toivon sinun hyasinttien tapaan pikkuisen harvenevan. Ne kun näyttävät ihan epätodellisilta kukkamöhkäleineen, kuin suoraan jostain Las Vegasista!

  VastaaPoista
 2. Hyasintti ansaitseekin pääsyn kevätkasviksi puutarhaan, ettei se olisi ihmisten mielissä vain joulukukka. Vaikka tosi tärkeä joulukasvi se kyllä on... mutta keväthyasintti, siinä on jotain lohdullista: yhtä varmasti kuin pimeä ja kylmä talvi tulee joka vuosi, tulee myös ihana kesä. Siitä aikamatkaileva hyasintti on elävä muistutus :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin pidän ketunleivästä ja villiorvokeista. Isolla kalliollamme eivät saa kasvaa rakosista muut kuin orvokit, joita kutsumme kallio-orvokeiksi.

  Pelastin tänään lehtokuusamaa puistossamme. Savotoin pusikkoa upeiden kuusamien ympäriltä. Odotan jo talvikkeja, kieloja tulee paljon, valkovuokot ovat auki huomenna...ja ehkä myös pilvikirsikat.

  Hyasintti on minulta pois laskuista voimakkan tuoksunsa takia, mutta siitä jouluruusuasiasta en taida toipua;-)

  Mukavaa äitenpäiväviikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Hyasintit ovat upeita. Jotenkin en ole vielä löytänyt niitä puutarhaani. Ehkä olen vielä liian kiinni joululeimassa. Ketunleivät ovat raikkaita. Ja pionin nuput varmasti ilon aihe!

  VastaaPoista
 5. Balkaninvuokko on tosi kaunis tuossa kevätkaihonkukkien seassa.
  Minä malttamattomana odotan miten minun viime vuonna istuttamieni balkaninvuokkojen kävi, vielä niistä ei näy jälkeäkään:(

  VastaaPoista
 6. Uuden unohdetun kukan ilmestyminen on aina mukava yllätys.
  Hyvää äitienpäivää.

  VastaaPoista
 7. Ihania yllättäjiä sinulla!:)
  Hyvää Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 8. Kaunis on tuo "kaima"kukkani. Olen monta kertaa miettinyt,että olisi ihanaa saada kaikki etunimeäni kantavat kukat omaan pihaan. Keräilyharrastuksen voisin aloittaa jo tänä kesänä,sillä aitiopaikalla työharjoittelupaikassani olisi jo useampi ostoskoriin pääsevä "vuokko" ;)

  Hyvää Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 9. Voi kun munkin vanha pioni kukkis tänä vuonna. Sitä ei ole siirrelty edes mutta unohti kukkimisensa kokonaan viime vuonna, alkaako vehkaparalla olla liikaa ikää ja muistu huonontua:)

  VastaaPoista
 10. Kiitos samoin!
  Ketunleipää tuli viimevuonna erään kukkapenkkiin kultatyräkin mukana. Keräsin ne pois, joku kun sanoi, että on kova leviämään =). Ehkä se menisi metsäpuutarhassa, siellähän se luonnostaankin kasvaa. Kaunis kukka siinä kyllä on.

  VastaaPoista
 11. Onpa ne upeita! Minullakin on tapana istuttaa jouluhyasintit. Ilahduttavasti ne aina kasvavat:)

  VastaaPoista
 12. Saila - tosiaan, ne muhkeat hyasintit "maalaispihalla" ovat ihan kuin suoraan Los Vegasista, hih ; ) Hauskasti sanottu...
  Minäkin istutin niitä pari vuotta sitten ja nyt ne näyttävät jättävän kukinnan väliin. Voi hyvinkin olla, että kuvan paikka, kivimuurin vieressä täydessä auringossa, on niiden kukinnalle parempi : )

  Geranium - nyt viime vuosina hyasinttiä on näkynytkin kukkakaupoissa pitkin kevättä, ei siis vain jouluna. Se on aivan ihana kevätkukka : )

  Leena Lumi - oih, villiorvokit ovat suloisia ! Niitä ja muita pikkuorvokkeja aionkin haalia lisää... ovat ne vaan niin ihania : ) Teidän piha kuulostaa ihan paratiisilta....
  Mukavaa Äitienpäivän iltaa sinullekin !

  Irene - moni tosiaan mieltää hyasintit vahvasti jouluun. Säästäväisenä ja kokeilijana aloin muinoin istuttaa jouluhyasintin sipulit puutarhaan... ja yllätyksekseni ne kukkivat. Tuossa kuvan kohdassa vielä todella hyvin : )

  pioni - balkaninvuokot taitavat tulla näkyviin ihan yhtäkkiä. Meillä on ollut niitä aiemminikin, mutta ovat kukkineet vain vuoden pari ja sitten hävinneet... Tämä uusi paikka pitäisi olla niille ihanteellinen, saa nähdä : )
  Toivotaan, että sinunkin vuokkosi sieltä vielä nousevat ilahduttamaan...

  arleena - kiitos samoin ! Nämä kasvien tekemät yllärit ovat ihania ilahduttajia, niin ovat kyllä ihmistenkin tekemät ; )

  Susanne - kiitos samoin sinulle : ) Nyt käyn melkein joka päivä (tai monta kertaa päivässä) katsomassa pionien nuppujen kehittymistä, hih.

  Vuokko - oih, miten ihana keräilykohde ! Ja niitä taitaa olla vielä aika paljon, eli saat kunnon kokoelman. Hitsi kun ei ole Sari nimisiä kasveja, hih ; )
  Niin ja Vuokothan ovat tosi kauniitakin... : )
  Hyvää äitienpäivää sinullekin !

  Henrietta - toivotaan, että pionisi kukkisi ! Paistaahan aurinko siihen, ja eihän sille ole annettu maanpinnalle lisää multaa. Jos pionin juurakko on vähänkään liian syvälllä, kukinta estyy. Kuten meidän pioneille kävi...

  Eve - ketunleipä tosiaan leviää voimakkaasti. Nyt näen muuten onko siitä maanpeitekasviksi. En yhtään muista, milloin sen lehdet lakastuu. Onneksi se on niin matala, ettei haittaa korkeampia kasveja, tai näin ainakin ajattelen : )

  Sussi - sipulikukista on tosi pitkä ilo. Kunhan vain löytää ronkelimmille niille sopivat paikat ; )

  VastaaPoista
 13. Onpa ilahduttavaa katselella mitä kaikkea sieltä esille ponnahtaa,.
  itse istutin ensimmäisen kerran hyasinttini maahan, oispa täytynyt aikaisemmin tehdä sama temppu.
  Oi ketunleipiä, Käenkaaleja ne ovat aivan ihania! Sinulla jo nuppuvaiheessa pioni..hyppelehditään!
  Balkaninvuokokkajakin...!D
  Hyvää mieltä on ihanaa viljellä kaikkialle! Kiitos!

  VastaaPoista
 14. Voi, että taas opin uuden asian !:)
  Minullä ei ole tullut mieleeni ollenkaan, että jouluhyasintit voisi kukkia keväällä puutarhassa. Tykkään hyvasinteista ja niitä meillä on aina jouluna, mutta olen heittänyt ne pois, ääkk :( Kyllä nyt harmittaa, mutta tuleehan se joulu tänä vuonnakin :)

  VastaaPoista
 15. Sirkka - kevät on aina niin lumoavaa aikaa... ei millään malttaisi olla pois pihalta ; )
  Eilen löysin vielä yhden tulppaanin kukassa. Juuri se laji oli "hävinnyt" jonnekin, ja nyt se löytyi : )
  Kiitos samoin, blogisi luo kuvineen niin hyvää mieltä...

  Seija - jouluhyasintit eivät joka kevät kuki näin komeasti. Todennäköisesti edellisen kesän sää vaikuttaa paljon sen kukintaan...
  Syksyllä myydään puutarhaan tarkoitettuja hyasintin sipuleita. Niitäkin voi istuttaa pihalle..
  Niin ja onneksi joulu tulee joka vuosi, ja ne jouluhyasintit : )

  VastaaPoista