tiistai 3. toukokuuta 2011

Yöpakkasia tulossa.. ja pari ihanaa kirjaa : )

Daalia on jo näin iso. Se ei kestä yhtään pakkasta, eli täytyykin seurata lämpömittaria ja säätiedotusta. Lasitetulla parvekkeellani on viitisen astetta lämpimämpää kuin ulkona, eli tätä daaliaa ei tarvitse suojata.
Juttu tämän daalian istutuksesta ja esikasvatuksesta löytyy tästä. Siinä daaliapussissa, minkä tilaisn Korpikankaalta, oli kolme juurakkoa eli ne loput kaksi istutan pihalle varmaan viikonloppuna.

Pihalla kasvava pensaspioni on nyt tulevina pakkasöinä peitettävä kasvimaaharsolla. Harson voi kyllä laittaa jo illalla valmiiksi, hih ; )
Ja jos olet jo vienyt ulos kasveja, jotka eivät kestä pakkasta, nyt ne täytyy suojata tai siirtää sisälle yöksi.


Voitin Leena Lumen -blogista pari ihanaa kirjaa : ) Kiitos vielä Leena !
Tässä Riitta Tiitun Wanilla Country Chic -kirjassa on aivan super ihanat kuvat. Löytyy sieltä myös kuvia upeista puutarhoistakin, sisustuskuvien lomassa. Riitta pitää täällä Nurmijärvellä Wanilla Rose puotia. En vielä ollut ehtinyt ostaa tätä kirjaa sieltä, joten aika hauskasti sain sen näin Leenalta : )

Kellarissa talvehtineet kreetantulppaanit availevat kohta nuppujaan. Nämä ovat niin siroja ja herkkiä. Kuvat vaan ovat vähän tummia, kun aurinko hävisi pilvien taakse...

Näet vanhan jutun sipulikukkien istuttamisesta ruukkuihin kellariin, syksyllä, tästä. Eli olen kasvattanut kreetantulppaanit ihan itse sipulista kukkiviksi...

13 kommenttia:

 1. Hienot ja kauniit nämä tulppaanit, niissä on jotain hempeää. Kylmää on, kääk - mutta jospa pian lämpenisi ;)

  VastaaPoista
 2. Herkän kauniita tulppaaneita!

  Yritän nyt syksyllä tuota kellarijuttua, sillä innotuin niin Leivon pariskunnan kirjasta Tulppaanitarhan Lumo, jossa on paljon myös narsisseista. Ellen selviä kirjan ohjeilla, ehkä löydän syksyllä sinun ohjeesi tueksi;-)

  Kiitos linkityksestä ja ole hyvä vain! Nautinnollisia lukuhetkiä ja myös uusia ideoita kirjojen myötä.

  VastaaPoista
 3. Elisa - onkin todella kylmää. Eilen illalla tarvitsi jo hanskoja ulkona, oli niin koleaa. Onneksi yleensä kesää kohti lämpenee, hih ; )

  Leena Lumi - ole hyvä : ) Sipulikukkien istutus ruukkuihin, kellariin, on tosi hauskaa puuhaa. Tällöin saa kevääksi vähän näitä harvinaisempiakin ja juuri sopivan värisiä kukkivia sipulikukkia. Suosittelen !

  VastaaPoista
 4. Upeat, herkät tulppaanit!

  Asumme laakson pohjalla, joten pakkasyöt ovat turhankin tuttuja. Vuosien myötä olen onneksi oppinut olemaan tarkka kasvien suojausten kanssa.

  VastaaPoista
 5. Oispa kiva päästä puutarhaasi ja kotiisi ihailemaan kasvejasi:). Kuinka paljon sulla on lajeja? Oletko laskuissa mukana pysyny?

  VastaaPoista
 6. Sussi - näinhän se on, että kantapään kauttaa oppii ; ) Minulla on aina kevät niin kiireistä aikaa töissä, että jätän suosiolla ulos istutukset vasta touko/kesäkuun vaihteeseen... niin ei tarvitse suojata kuin tuo pensaspioni : )

  Eve - voi ei ; ) Tiedätkö, en ole ikinä laskenut... istutan ja kylvän joka vuosi uusia kasveja sinne minne mahtuu ja missä ne viihtyvät ; ) Osa alueista on monilajisia ja niissä tietyt kasvit saavat levitä vapaasti siemenistä, kuten kirjopikarililja.
  Oikeastaan voisinkin laskea pihan kasvit kesällä, kun nämä työkiireet helpottavat : )
  Sisällä kasveja on vähän reilut kymmenen, ja pelakuut (10 kpl ja 6 pistokasruukkua). Eli aika vähän ; )
  Verenpisarat ovat säilytyksessä muualla.

  VastaaPoista
 7. Ovatpa tosiaan ihania nuo kreetantulppaanit!

  Ja kirjat, tuollaiset "coffee table" -selailukirjat, niitä ei voisi koskaan olla liikaa... eikä tietokirjoja, eikä kyllä paksuja kiiltäväkantisia puutarhalehtiäkään :)

  VastaaPoista
 8. Onnea ihanista arpajaisvoitoista! Voi että nuo pikku tulppaanit on aivan hurmaavia! Mulla on nyt ekaa kertaa syreenitulppaaneja (T. bakeri) ja olen niistä aivan ihastuksissani, vaikka ne ei edes ole kukassa vielä!

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Hei Sari :)
  täällä aletaan heräilemään pikkuhiljaa puutarhanhoitoon...
  olen ollut vähän hukassa sanoisinko näin.
  Nyt on 6 pv vapaata ja aikomus on laitella puutarhaa vähän kesäkuntoon.
  Senverran piristystä havaittavissa, että aukaisin puutarhabloginikin :)

  Ja eiköhän täälläkin blogissasi ala nyt käynnit lisääntymään. Tämä on kuitenkin minulle se suokkari <3

  Teillä on jo kevät siellä pitkällä :) perässä tullaan!!!

  VastaaPoista
 11. Geranium - totta puhut ! Kauniita ja innostavia katselukirjoja ja upeita puutarhalehtiä ei koskaan voi olla liikaa. Tai ehkä silloin kun hyllyt pursuaa ja nurkat alkaa olla jo täynnä niitä, hih ; )

  Saila - no voi hitsi, kuvan tulppaani saattaa olla samaa kuin sinulla. Se on Tulipa bakeri `Lilac Wonder` ja sipulifirmat ovat näköjään nimenneet sen kreetantulppaaniksi.
  Etsin syreenitulppaania ja huomasin, että tässä on nyt jokin nimisekaannus. Kreetantulppaania näkee myös nimellä T. saxatilis bakeri `Lilac Wonder` hih ; )
  Joka tapauksessa aivan suloiset tulppaanit : )

  Ainosofia - ihanaa kuulla sinusta. Oletkin ollut mielessäni : )
  Tosi kivaa taas päästä kurkistamaan puutarhaanne. Se suihkuallas ympäristöineen on niin upea !
  Juu, meillä on kevät vähän edellä, onhan tuota matkaakin välillämme muutama kilometri ; )
  Mukavia vapaapäiviä !

  VastaaPoista
 12. Ilo katsella sinun erikoisia ja erityisen kauniita kasvejasi. Ja kun tiedät kaikkien nimetkin (samaa ei voi sanoa minusta).

  VastaaPoista
 13. Nettimartta - voi, en tiedä kaikkien nimiä. Mutta löydän niille nimet nopeasti, ja se on tämän ammattini tuoma etu ; )
  Meillä on paljon myös maatiaiskasveja ja osa niistä vanhojakin.

  VastaaPoista