tiistai 17. toukokuuta 2011

Käväisin torilla...

Kävin meidän torikukkamyyjällä, täällä Nurmijärven kirkonkylällä, tutkimassa kesäkukkavalikoimaa.
Tosin nyt on vielä viileää ja yöpakkasriski, että varsinaiset ostokseni teen vähän myöhemmin. Myös suuremmat valikoimat tulevat puutarhaliikkeisiin ja toreille lähempänä kesäkuun alkua.
Orvokit eivät ole onneksi moksiskaan, vaikka yöllä lämpötila kävisi pakkasen puolella : )

Alla kuva pikkuorvokista viikko sitten. Näitä on kylväytynyt Kuupuutarhani yhteen kukkapenkkiin kymmenittäin, toissa kesänä kasvaneesta orvokkiruukusta, klik.
Orvokista näkee selvästi, että ei ole satanut. Laitan paremman kuvan, kun muutkin niistä kukkivat...
Torilla on myös jo hyvä valikoima yrttejä....
Ja mielenkiintoinen uutuus Mikrotomaatti. Niistä saisi kohta kypsiä tomaatteja ; )

Tomaatti ei viihdy viileässä, joten en vielä ostanut tätä. Torimyyjäkin piti näitä taimia auton lämmössä ; )

Meillä satoin kuulemma eilen vähän, eli edelleen odotellaan sateita...

Sain tänään yllätyspuhelun pelakuuharrastajalta, kerron siitä lisää heti, kun paketti saapuu ja saan kuvattua sen. Minulla on myös muutama muu mielenkiintoinen asia, jonka haluan jakaa kanssanne... heti kun saan ne kuvattua ; )
Tämä kevät on niin kiireistä aikaa, ettei meinaa ehtiä muuta tehdä kuin töitä, hih : )

11 kommenttia:

  1. Minusta orvekeissa on lumoavinta niiden kylväytyvyys. Niinpä rikon kaikkia puutarhaoppeja ja en katkaise kuolleita kukintoja pois;-) Luonto kiittää, sillä pienikukkaisia orvokkeja putkahtelee laattakivien rakosista vielä marras-joulukuullakin.

    VastaaPoista
  2. Tunnustan, en ole pystynyt pidättäytymään kukkaostoksilta.
    Viluisina värjöttelevät tuulessa.
    Satelee niille kuitenkin vähän.

    VastaaPoista
  3. Mää en taida ostella tänä kesänä kuin samettiruusuja ötököitä torjumaan. Näin ainaki ajattelen nyt.

    (Ihan pakko kysyä, että pääsethän blogiini. Toisaalta vähän harmi kun laitoin sen kutsuttujen luettavaksi, mutta hyvä näin ;). )

    VastaaPoista
  4. Muistin tänään vetästä kanankakat kukkapenkkeihin kuten rouva käski ja tyhjensin vielä tuhkasäiliönkin penkkeihin (puhdasta koivuklapituhkaa), toivottavasti ei ollut liikaa.
    Kauheen vaikea pidätellä itseään ettei osta vielä ruukkuihin kukkia mutta onneksi valikoimakaan ei ole niin paljon niin pysyy homma hanskassa.

    VastaaPoista
  5. Mikrotomaatti vaikuttaa varsin veikeältä tuttavuudelta. Liekkö erityismakeitakin kun ovat noin pieniä

    VastaaPoista
  6. Heippa!
    Oletko sattumalta nähnyt missään myynnissä mustia orvokkeja, tänä keväänä? Ruotsissa niitä ihailin.

    VastaaPoista
  7. Kiireistä on joo, ei tahdo ehtiä millään lukemaan muiden kirjoituksia, saatikka päivittämään omaa blogia.

    Minä olen ostanut jo kesäkukkia, lähinnä pelargoneja takaterassilla, niillä mennään tämä kesä. Ne ovat karaistumassa kasvihuoneessa, ehkä viikonloppuna tohtisi jo istutaa ne isompiin ruukkuihin ja kantaa terassille.

    Ja meillä satoi eilen ja tänään, ja paljon, ihanaa!

    VastaaPoista
  8. Leena Lumi - pienikukalliset orvokit kylväytyvät orvokeista ehkä parhaiten. Aina on yhtä sykähdyttävän ihanaa löytää niitä pikkualkuja, mitä ihmeellisimmistä paikoista : )

    Rva Pioni - kyllä minäkin ostin eilen yhden uuden maljaköynnöksen, kun oli niin harvinainen väri ; ) Onneksi ei mene kuin pari viikkoa, niin pääsee kunnon ostoksille...

    Eve - minäkin olen suunnitellut ostavani tänä vuonna vain pari juttua Kuupuutarhaani. Mutta sitähän ei tiedä, jos vaikka löytää jotain toooosi mielenkiinoista kivaa... joita ei voi olla ostamatta ; )
    Pääsen blogiisi, mutta minulla on niin kiire nyt töissä, että en ehdi oikein käväistä muiden blogeissa, hyvä kun omassani ; )

    Henrietta - loistavaa ! Minun kyllä täytyy tunnustaa, etten itse ehtinyt lannoittaa tänään... tulin juuri vasta kotiin. Mutta huomenna kasvit saavat lannoitteet ; )
    Ostoslistallani on muutama harvinaisempi kesäkukka, ja ne on kyllä pakko ostaa heti, kun niihin törmää. Tosin eipä niitä ole vielä näkynyt, onneksi : )

    jori - kuulemma nuo tomaatit kasvavat suuremmiksi kuin minitomaatit. Mausta en älynytkään kysyä. Enkä sitä, mistä tuo "mikro" nimeen tulee ; )
    Tuollaisen taimen kun ostaa, saa satoa jo tosi nopeasti !

    Kesäkukka - en muista nähneeni mustia orvokkeja. Toisaalta en ole enää orvokeita paljoa katsellut, kun ostin niitä parvekkeelle jo kauan aikaa sitten. Löytyisiköhän niitä noista ulkomaisista puutarhakauppaketjuista...

    pioni - voi teitä onnellisia : ) Meillä täksi viikoksi luvatut sateet, ovat jälleen häipyneet ennustekartoilta pois. Kohta täytyy alkaa harkita sadetanssia ; )
    Minullakin on pelakuut jo parvekkeella, siis lasitetulla. Ulos en niitä vielä viitsi laittaa, odottelen viikon tai pari.

    VastaaPoista
  9. Ostin kesä kukkia jo viime viikolla ja olen kuskannut niitä ulos ja sisälle. Eilen sitten laitoin ne oikeisiin ruukkuihin ja jätin ulos.

    VastaaPoista
  10. Sari: Ajattelinkin että sulla varmasti töitten kanssa kiire, niinku harrastelijallaki kevät puskee päälle ;). Hyvä homma että pääset. Joku kun sanoi, että oli hukannut osotteeni ja suoraan ei profiilistani päässyt.
    Työniloa kevääseen!

    VastaaPoista
  11. santra - nyt onkin luvattu jo aika lämpimiä öitä. Tosin kannattaa seurata säätiedotusta ; )

    Eve - kiitos ! Ihanaa, että olet noin huolehtivainen ja kysyit minultakin : )
    Aurinkoista viikon jatkoa !

    VastaaPoista