keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Puutarha fengshui - kiinnostaako?

Kiinnostaako puutarha fengshui vielä teitä? Olen aikaa sitten luvannut kirjoittaa siitä tänne blogiin, mutta se on aina jäänyt muiden aiheiden jalkoihin. Nyt voisin tänä vuonna kirjoittaa siitä pienen sarjan aiheista, mitkä kiinnostaisi teitä. Puutarhafengshui on todella laaja teema, joten olisi kiva kuulla toiveita aiheista.


Fengshuissa kasveilla on omat merkityksensä...

Perinteisesti fengshuissa suositaan tiettyjä kasveja, kuten pioneja. Ensimmäisessä kuvassa onkin taiteesta tuttu puuvartinen puupioni meidän pihalta. Sen lehdistö on ihan erilainen, mitä meillä tutummilla kiinanpioneilla on. Puupionin kukka on myös tosi muhkean iso.

Fengshuissa on kasveilla monia merkityksiä ja myös symbolisia merkityksiä. Koska olemme Suomessa, niin tärkeää on suosia meillä menestyviä kasveja.

Fengshuin viisi elementtiä myös puutarhassa...

Viisi elementtiä eli vesi, puu, tuli, maa ja metalli ovat puutarhassa eri asioissa läsnä. Niillä on myös siellä oma vaikutuksensa ja merkityksensä fengshuin mukaan. Esimerkiksi valkoiset kukat liitetään metalli-elementtiin.

Kauneutta unohtamatta...

Yksi hyvin tärkeä asia, mikä monelta unohtuu fengshuissa, on kauneuden suuri merkitys. Eli vaikka miten tasapainottaa viittä elementtiä pihalla, niin jos kokonaisuudesta ei tule kaunis, pihan fengshui ei riittävästi korjaannu paremmaksi.
Ja mikä on kaunista, se riippuu ihmisestä 😊

Paljon muuta merkityksellistä...

Puutarha fengshuissa on paljon muitakin asioita, joilla on merkitystä. Oleellista on tarkastella niitä asioita, joilla on kyseisellä pihalla eniten merkitystä ja vaikutusta.
Joskus se voi olla hedelmäpuun istuttaminen pihan Suku-alueelle, symboloimaan jatkuvuutta. Ja joskus se voi olla oven edustan kukkien vaihtaminen toisen värisiksi.

Eli kiinnostaako teitä fengshui ja jokin tietty aihe siinä? Voit toki laittaa sähköpostillakin, jos et halua tänne kommentoida. Blogin sähköpostiosoite on sarinpuutarhat at gmail.com


Puutarhaterveisin Sari


Ps. jos et tiedä, niin olen fengshui-konsultti ja hortonomi 😊10 kommenttia:

 1. Upea pioni 😃 Ja fengshui kyllä kiinnostaa ja paljon! Jos saa toivoa aiheita, niin fengshui kasveista olisi mielenkiintoista kuulla lisää. Ja ne eri alueet kiinnostaa myös. Odotan täällä innolla sarjaasi 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, puupionit on tosi näyttäviä kukkiessaan. Fengshui kasveissa onkin monenlaista ja eri tarkoituksiin. Se on minustakin mielenkiitoinen aihe.
   Eri alueilla tarkoitat varmaankin baguan alueita, mikä kuuluu fengshuihin niin pihalla kuin puutarhassa. Kiitos toiveista!
   Ja kiva kuulla, että odotat sarjaa innolla:)

   Poista
 2. Kyllä fengshui kiinnostaa. Nuo eri alueet on omassa mökkipihassa ehkä hankala toteuttaa, se kun on aika pieni ja aika täynnä 😌 Mutta kasveista, joita käytetään tässä ajattelussa, olisi mukava kuulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienillä pihoilla ja parvekkeilla fengshuin baguaa käytetään välillä hieman toisella tavalla. Juuri sen takia, että tilaa on vähän. Jotain mielenkiintoista on kyllä tulossa fengshui-kasveista.

   Poista
 3. Kyllä, kyllä kiinnostaa fengshui puutarhassa! Olen vuosia seurannut ohjeitasi ja saanut paljon apua että ideoita. Pihallani on vanhoja että nuorempia omenapuita. Nuoremmat itse istutettuja. Vanhimmat minua vanhempia. Puolisoni lapsuuden ajalta. Ikää meillä molemmilla yli 60 vuotta. Olemme onnistuneet pitämään ne hyvässä kunnossa. Pidän niitä fegnsui puina.
  Metsänreuna kaipaa ideoita. Ei ole synkkä sysimetsä mutta isoja kuusia on tontillamme muutama. Suunnitteilla oleskelutila. Olemme istuttaneet muutamia purppuraheisiangervopensaita ja katsura puun. Juhannusruusu myös sillä alueella.
  Aivan upea puupioni ja sen väri! Vielä haaveissa. Ehkä tänä vuonna siitä voisi tulla totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että olet saanut apua ja ideoita! Se aina ilahduttaa, kun on voinut olla avuksi :)
   Hedelmäpuut, etenkin vanhat, on tosiaan hyviä fengshui puita, monessakin mielessä. Omenapuut on siitä kivoja, että ne on pitkäikäisiä puita. Elävät yli 100 vuotiaiksi hyvällä paikalla, ja hyvällä hoidolla. Puupioneita on erilaisia, siis kukkien värit vaihtelee. Ne on yllättävän helppoja, kunhan löytää niille mieluisan paikan eli läpäisevän maan.

   Poista
 4. Aivan upea juttu, kyllä kiinnostaa. Syksyllä oli aikomus etsiä fengshui-kirjallisuutta, unohtui. Kiitos muistutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Kiva kuulla, että puutarhan fengshui kiinnostaa. Kirjoittelen siitä sarjan postauksia ja se alkaa, kunhan saan etsittyä postaukseen kuvia.

   Poista
 5. Kyllä kiinnostaa, esimerkiksi terassin ja kasvihuoneen fengshui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aihevinkeistä! Terassiin liittyy paljon erilaisia asioita fengshuissa. Se varmasti kiinnostaisi muitakin, aivan kuten kasvihuoneetkin. Katsotaan, mitä keksin :)

   Poista