keskiviikko 27. syyskuuta 2023

Kanervat kestää kevääseen asti

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy

Nyt on kanervat istutettu kesäkukkien tilalle, sillä nämä luonnonkanervan näköiset kanervat kestää kauniina kevääseen asti. Siksi ne kuuluukin suosikkeihini "talvikukiksi". Tänään oli vapaapäivä, joten ehdin siivota ja järjestellä parveketta syyskuntoon. Nimittäin viikonlopuksi on luvattu sään viilenevän jo tänne eteläänkin.


Vaaleanpunaisilla kanervilla väriä syksyyn...

Vaaleanpunainen väri jotenkin viehätti nyt enemmän, joten istutin niitä pari metalliseen astiaan pöydälle. Yhden laitoin yksittäin omaan ruukkuunsa sivupöydälle, lyhdyn eteen. Näin jo muutamalla kanervalla saa luotua kauniin ja viihtyisän kokonaisuuden.


Kellertävän vihreälehtiset kanervat...

Näillä vaaleanpunakukkaisilla kanervilla on jännästi kellertävän vihreät lehdet. Sen takia ne näyttää vaaleammilta, mitä yleensä. Monesti kellertävän ja vaaleanpunaisen yhdistelmä on ehkä liian erikoinen omaan makuuni, mutta näissä kanervissa se on tosi veikeä ja pidän siitä paljon.


Erikoisempi syklaami kukkii vieläkin...

Pöydällä on jo pidempään ollut ulkosyklaami, joka vieläkin jaksaa kukkia. Saas nähdä, kuinka pitkälle syksyyn se kukkii. Sen kukat on tosi erikoiset. 

Tämän syklaamin kukkien muoto on ihan erilainen mitä tavallisilla syklaameilla. Sen terälehdet aukeavat ihan levälleen ja kukan taustapuolella on vaaleat koristeelliset lehdet kukkavarren ympärillä. Aika ihana siis.

Tomaatin tilalle vihreänkirjava kanerva...

Tänään vasta poistin tomaatinvarret kasvatusaltaasta, joka on harmaan lyhdyn vieressä sivupöydällä. Tomaatin tilalle istutin tämän yhden vihreän kanervan. Sekin on erikoinen, sillä ruukussa kasvaa erisävyisiä kanervan versoja. Osa on harmaanvihreitä, osa ihan tavallisen vihreitä ja seassa on myös kellertäviä versoja. Se tuo kivasti lisäväriä vihreiden yrttien sekaan. Aion istuttaa kasvatusaltaaseen myös joitain kukkasipuleita, kunhan sää ensin viilenee.

Näin kanervat kestää kevääseen asti kauniina...

Kanervat (Calluna vulgaris) pitävät hyvin värinsä kevääseen asti, kunhan ne eivät ole päässeet kuivahtamaan. 
Ne siis kannattaa ostaa ajoissa ja valita myymälässä sellaiset yksilöt, joiden multa on hyvän kosteaa. 
Kotona ne on yleensä syytä kastella heti. Jos ei aio istuttaa niitä vähään aikaan, ne on hyvä pitää varjossa ulkona ja kastella multaa tarvittaessa.

Varmimmin kanervat kestää kevääseen asti, kun ne istuttaa ulkoruukkuun multaan. Eli kanervan multapaakku kastellaan, otetaan siltä ruukku pois ja istutetaan ulkoruukkuun tai isompaan ruukkuun, jos haluaa sen yksittäisenä pöydälle. Istutuksen jälkeen multaa kastellaan. Jatkossa multaa kastellaan tarvittaessa eli multaa ei kannata päästä kuivahtamaan liikaa.

Lisää syysistutuksia kanervista...


Tämän Blogijutun kanervat sain Huiskulasta, mistä kiitos heille 😊


Ihanaa ja kaunista syksyn jatkoa!

Puutarhaterveisin Sari6 kommenttia:

 1. Onpas kerrassaan upea syklaami! Minullakin on vielä ulkosyklaami pihapöydällä, ainakin tämän viikonlopun vielä. Ensi viikolla olisi sitten kanervien istutusta, jos vain sateilta pystyy. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ulos tarkoitetut syklaamit kukkii ulkoilman viileydessä tosi pitkään. Lopulta sateet ja kylmyys sitten saa ne kompostikuntoon.
   Toivotaan, että ensi viikolla tulee myös poutajaksoja, niin pääset istutuspuuhiin.
   Kiitos ja oikein mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Miksi tekstissä on niin paljon kielioppivirheitä? Ne ärsyttävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmillista, että teksti niin ärsyttää sinua. Tämä on blogi, ei siis kolumni, virallinen teksti tai yritysblogi. Teksti on puhekieltä, siksi se ei ole kieliopillisesti virheetöntä.

   Poista
 3. Hei! Kiitos paljon vinkeistä ja kauniista kuvista. Mutta, jos haluaa myös tekstin toimivan ja olevan tyylikästä, kannattaa käyttää oikeaa suomen kieltä. On tuskaa lukea tekstiä, jossa monikon taivutus ei onnistu, edes otsikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kielioppiarvostelut rohkenee laittaa omalla nimellä.

   Poista