Tähtijasmiini pääsee taas talveksi ikkunalle...
Ehkä muistattekin tämän tähtijasmiinin viime vuodelta Huumavan tuoksuva tähtijasmiini -postauksessa. Se kukki tänä kesänä huhtikuulta pitkälle kesään. Kukinnan jälkeen se tosiaan kasvatti pitkät versot, jotka aion leikata lyhemmiksi. Se ei nimittäin muuten mahdu ikkunalle.
Tähtijasmiini ei talvehdi meillä ulkona, joten se täytyy talvettaa sisällä. Viime talven se oli viileähkön huoneen valoisalla ikkunalla ja talvehti hyvin. Vien sen nytkin samalle ikkunalle. Se kestää muutaman asteen pakkasen, joten vielä ei ole kiire ottaa sitä sisälle.
Kuvia siitä tämän vuoden huhtikuulta, kun se aloitti kukkimisen Pelargoni ja tähtijasmiini kukkii jo -postauksessa.
Oleanteri ekaa talvea talvisäilytyksessä...
Vähän jännään, miten saan tämän uuden oleanterin talvehtimaan ikkunalla. Sain onneksi rohkaisevia kommentteja sen talvetuksen onnistumisesta ihan asuinhuoneessa. Joten eiköhän tämäkin talvehdi hyvin. Se pääsee ikkunalle ensi viikolla, ennen kuin ilmat viilenevät. Kuvia siitä kukkivana Vanhan ajan oleanteri kukkii läpi kesän -postauksessa.
Pinkki käenkaali talvisäilytykseen ylähyllylle...
Viimeksi kirjoitin tänne tummalehtisestä kolmiokäenkaalista, joka talvehtii patiokärhön ruukussa kellarissa.Minulla on myös vihreälehtinen käenkaali, jolla on vaaleanpunaiset kukat. Se on ollut parvekkeella kesän ja nyt jo sisällä, sillä se selvästikin on siirtymässä talvilepoon kuten kuvasta näkyy. Viime talven se oli ruukkuineen päivineen viileässä huoneessa kirjahyllyn ylähyllyllä, lähes unohdettuna. En siis kastellut sitä kertaakaan. Nyt aion tehdä samalla tavalla.
Huoneatsaleassa nuppuja, jee...
Tämä huoneatsalea on ollut nyt kolmatta kesää parvekkeella viherkasvina. Se on nimittäin tosi kaunis lehdiltään ja muodoltaan. Nyt huomasin, että siinä on nuppuja. Viime vuonna se kukki joulukuussa, saa nähdä kukkiiko nytkin samoin. Tämänkin siirrän viileän huoneen ikkunalle, jos se vain sinne mahtuu. Talvet se on ollut siellä ja keväästä syksyyn parvekkeella.
Amaryllikset siirtymässä lepotilaan...
Vanhoista amarylliksistä osa on jo lakastuttanut lähes kaikki lehtensä ja osa vasta muutaman. Yksi niistä on täydessä kasvussa ja tekee vielä uutta lehteä. Saa nähdä, milloin se kukkii, ehkäpä vasta keväällä.
Koetan tänään saada vielä äänitettyä amaryllisten hoidosta ja uudelleen kukittamisesta bonus-videon sille uudelle Huonekasvien hoito kuun mukaan -verkkokurssille.
Kuten kuvasta näkyy, en leikkaa heti lakastuneita lehtiä pois. Niistä näkee paremmin, miten pitkällä kasvin siirtyminen lepoon on. Nämä ei siis ole menossa säilytykseen ikkunalle vaan hämärämpään tilaan.
Kohta on tosiaan taas ahdasta talvetettavien kanssa sekä sisällä että autotallissa:)
VastaaPoistaKyllä ja se on joka vuotinen haaste, miten saa ne mahtumaan vai pitääkö jokin kasvi uhrata vähän huonommalle paikalle. Itse olen tässä tänään pähkäillyt, että se nupullinen atsalea taitaa siirtyä kirjahyllyyn. Joten kirjoja pitää siirtää jonnekin säilöön ;D
PoistaVitsit, voiko oleanterin tosiaan saada pysymään hengissä talven ajan ihan ikkunalaudalla? Tuota täytyy kokeilla! Kiitos amaryllis-muistutuksesta!
VastaaPoistaOle hyvä :) Tosiaan oleanterin on saanut useampi talvehtimaan ihan ikkunalla huoneenlämmössä. Todennäköisesti vaatii valoisan ikkunan. Kokeile ihmeessä, niin minäkin aion nyt tehdä. Pidetään peukkuja, että onnistuu hyvin!
Poistatuo pinkki käenkaali ei ole kaverini.ei suostu talvehtimaan.tänä vuonna sain maljaköynnöksen ,yritän nyt talvehdittaa sitä.kaverilla se änkesi sälekaihtimiin ja suuttui ja kuoli kun irrotettiin.
VastaaPoistaPinkki käenkaali näytti keväällä ihan hengettömältä minullakin. Olin heittämässä sitä kompostiin ja rikoin sen multapaakun, jolloin huomasin siellä pieniä eläviä juuria. Pakkohan se oli vielä istuttaa takaisin ruukkuun ja ihme kyllä kesällä se kukki upeasti. Eli taitaa olla tosi hidas lähtemään kasvuun.
PoistaVoihan harmi, miten kaverisi maljaköynnökselle kävi. Toivotaan, että saat omasi säilymään hyvin talven yli ja kukkimaan taas kesällä.