perjantai 9. elokuuta 2024

Ihanaa, vihdoinkin perhosia!

Miten voikin olla onnellinen, kun nyt vihdoinkin on perhosia! Kuten aiemmin olen kertonut, niin meidän alueella oli viime vuonna loppukesällä perhoskato ja nyt keväälläkin niitä näkyi tosi vähän. Joten on niin super ihanaa, kun pihalla lentelee taas erilaisia perhosia, vaikkakin edelleen vain yksittäisiä. Ensi kesänä niitä on toivottavasti jo enemmän!


Jokin hopeatäplä perhonen...

Arvelen, että tämä perhonen on jokin hopeatäplä. Se on aika isohko perhonen, etenkin kun eniten on näkynyt niitä tavallisia vaaleita lanttuperhosia. Jos tunnistat tämän, niin laitathan kommenttia!

Vihdoinkin pieniä nokkosperhosia...

Ennen nokkosperhosia näkyi aina paljon, jopa samassa kukassa. Joten toivottavasti niitä tulee vielä lisää. Tämä yksilö oli nimittäin ensimmäinen loppukesän nokkosperhonen, jonka näen meidän pihalla.
Nokkosperhonen talvehtii aikuisena, joten sen takia niitä näkee jo keväällä. Toivottavasti niiden talvehtiminen onnistuu nyt hyvin.

Ensimmäistä kertaa näen naurisperhosen...

Tai siis luulen tämän olevan naurisperhonen, koska sen takasiiven alapuoli on niin silmiinpistävän keltainen. Se keltaisuus oikein kiinnitti huomion jo kauempaa.

Lanttuperhosia näkyy eniten...

Näitä lanttuperhosia on näkynyt jo pidempään ja niitä on aina ollut useita samaan aikaan lentelemässä. Se on muuten toiseksi yleisin perhonen Suomessa. Hauskasti ne lentelee meidän Kuupuutarhassa, jossa on valkoisia kukkia. Sopivat sinne täydellisesti värityksensä puolesta 😊

Tuttu sitruunaperhonen...

Sitruunaperhonen on aina kevään ihana sulostuttaja, koska se on ensimmäisiä perhosia mitä näkee keväisin. Se myös talvehtii aikuisena perhosena, kuten nokkosperhonen. Keskikesällä niitä ei juuri näe, kunnes ne taas lentelee loppukesällä syksyyn asti.

Pihalla paljon perhos- ja pörriäiskasveja...

Meidän pihalla on tosi paljon erilaisia parhaita perhos- ja pörriäiskasveja. Lisään niitä joka vuosi ja toki on myös perhostoukille hyviä ravintokasveja. Joitakin kasveja laitan ihan testimielessä, jotta näen miten ne toimii. Ja voin sitten suositella niitä kursseillani, mikäli ne osoittautuvat hyviksi perhoskasveiksi.

Suurimman osan postauksen kuvista otin siitä meidän uudesta kasviryhmästä. Siitä lisää kuvia Punahattu ja jättiverbena on hyvä pari pölyttäjille -postauksessa.

Laitan siitä ryhmästä ihan oman postauksen, kunhan loputkin kasvit siinä alkavat kukkia.



Olisi kiva kuulla, onko sinun pihallasi jo näkynyt näitä värikkäitä loppukesän perhosia?


Puutarhaterveisin Sari


6 kommenttia:

  1. Perhoset puutarhassa ilahduttavat kyllä aina niin paljon. Itsekin yritän suosia kaikkia perhosten ja pörrien lempikasveja. Esimerkiksi daalioissa olen siirtymässä selvästi näihin yksinkertaisiin, joista on pörriäisille enemmän iloa kuin isoista pompom-palleroista, vaikka komeita ovatkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään onkin kivasti enemmän valikoimaa yksinkertaisissa daalioissa. Tänäkin keväänä näytti tulleen niihin monta uudenlaista daaliaa.
      Meillä ne vanhat yksinkertaiset oranssit daaliat on pörheiden kimalaisten suuressa suosiossa. Se on jännä, miten ne niitä niin houkuttavatkin :)

      Poista
  2. Aika vähän muita havaintoja, mutta onneksi noita lanttuperhosia näkyy aika runsaasti! Toivottavasti muitakin tulisi vierailemaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä teillä on vasta tulossa niitä muita perhosia, koska meilläkin vasta nyt alkoi näkyä niitä. Jos muistan oikein, niin lanttuperhosia näkee koko kesän ajan. Kun taas monia muita näkee keväällä ja sitten taas elo-syyskuussa.
      Toivotaan, että perhoset tästä vielä runsastuu :)

      Poista
  3. Oi, miten upeat kuvat! Meillä myös noita valkoisia perhosia näkyy paljon ja nokkosperhosiakin. Mikä tuo punainen kukka on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kiva kuulla, että teilläkin jo lentelee perhosia ja kohta varmaankin tulee myös niitä muitakin perhosia. Kuvissa näkyvä punainen kukka on nimeltään punahattu. Sitä on myös valkokukkaisena. Olen kylvänyt nämä punaiset itse siemenistä viime vuonna.

      Poista