perjantai 29. huhtikuuta 2022

Orvokit kestäviä vappukukkia

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy

Orvokit ovat kestäviä vappukukkia, joten tänään istutin nämä oranssit orvokit ruukkuihin parvekkeelle. Kun orvokit ovat tottuneet viileään ulkoilmaan, ne kestävät pari astetta pakkasta. Siksi ne ovat niin hyviä kevätkukkia... ja vappukukkia 😊


Hennon rimpsureunaiset orvokit vappukukkia...

Tällä oranssilla orvokilla terälehdet ovat hieman rimpsureunaiset ja niissä on myös jännät viirut. Eivät ole siis ihan niitä tavallisimman näköisiä ja siksi ovat täydellisiä vappukukkia. Muutenkin rimpsureunaiset kukat ovat minusta aina viehättäviä, kuten ne ihanat rimpsureunaiset saintpauliat, jos muistatte. Oranssi orvokki korissa...

Tällä oranssilla orvokilla ei ollut viiruja kukassa, joten se pääsi tähän vanhaan koriin. Oranssi on kaunis väri ja sopii niin hyvin harmaan ja ruskean kanssa. Viikon kuluttua näissä onkin jo enemmän kukkia auki. Orvokit ovat nimittäin innokkaita kukkijoita, kunhan vain muistaa kastella ja lannoittaa sekä poistaa lakastuneet kukat.

Pienikukalliset orvokit kestäviä...

Nämä orvokit ovat olleet parvekkeella jo reilun kuukauden. Olen ottanut ne yöksi sisälle vain silloin aluksi, kun parvekkeelle uhkasi tulla yöpakkanen. Ne siis totuttelivat parvekkeella viileyteen. Alun jälkeen orvokit ovat olleet parvekkeella koko ajan, vaikka siellä lämpötila on laskenut pakkasen puolelle joinakin öinä. Ne ovat kestäneet sen hyvin ja edes kukat eivät ole kärsineet. Siksi orvokki on niin hyvä kevätkukkana.
Nämä ovat edelleen ostoruukuissaan. Jotenkin ne ovat näin niin viehättävän näköisiä, etten ole raaskinut istuttaa niitä vielä isoon ruukkuun.

Tummanpunainen orvokki ja pieni mänty...

Istutin vielä yhden tummanpunaisen orvokin metallikannuun, pienen männyn kaveriksi. Mänty on edelleen se sama toissa joululta.

Nämä kaikki orvokit ovat kotimaisia eli kasvatettu Suomessa. Ehkäpä siksikin ne tottuvat niin nopeasti meidän kylmään kevääseen, että lyhyen viileään totuttelun jälkeen kestävät jopa pientä pakkasta.

Oranssit ja punaiset orvokit sain Huiskulasta. Kiitos siitä heille!

Hyvä istutusaika kuun mukaan...

Tänään ei ollut kuun mukaan hyvä aika istuttaa, mutta istutin nämä silti vapun kunniaksi. Ne ovat näin kauniimpia kuin että olisivat yksittäisinä taimiruukuissaan. Kauneus on aina tärkeää!

Kun sää tästä lämpenee ja ei ole enää luvassa yöpakkasia, siirrän orvokit pihalle ja niiden tilalle tulee sisältä ne vanhat rungolliset pelargonit. Silloin istutus tehdään kuun mukaan hyvänä aikana eli kasvavalla kuulla. Se voi olla jo parin viikon päästä tai sitten kesäkuun alussa.
Samaan aikaan pitää myös tuolle pienelle männylle vaihtaa parempi multa. Nimittäin sen ruukussa on tosi vähän multaa ja sekin lähes pelkkää soraa.

Lisää orvokkipostauksia...


Iloista vappuviikonloppua!


Terveisin Sari

8 kommenttia:

 1. Söpöt ja ihanan väriset. Iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) Oranssi on minustakin aivan ihana kukkien värinä. Niitä tuleekin ostettua, jo ihan sen värin takia.

   Poista
  2. Onpa kauniita orvokkeja. Oranssit kukat ovat myös minun suosikkikukkiani. Hyvää vappua!

   Poista
  3. Kiitos samoin :) Oranssit on upeita. Ja aika kivasti oranssin värisiä kukkia löytyy myymälöistä, ainakin isommista.

   Poista
 2. On ne sööttejä, voi sentään :) Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Orvokit on veikeän kauniita, kun katsoo niiden kukkia tarkemmin. Ja kevätkukkina aivan ihania, etenkin nämä oranssit :)

   Poista
 3. Hauskaa vappua!

  Minulle orvokit ovat perinteisiä vappukukkia ja oransseja mieluiten. Tänään etsin rimpsureunasia orvokkeja, mutta en onnistunut löytämään joten perinteisillä mennään. Löysin myös hauskanvärisen pienikukkaisen orvokin, jota ostin muutaman lisäksi. Enkä voinut vastustaa hyasintin tuoksua ja ostin `Gipsy Queen` hyasintin sekä pari vaaleanpunaista bellistä. Nyt on vapuksi kukkia ja väriä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Sinullapa on upeat vappukukat! Ja vielä saat nauttia ihanasta tuoksustakin. Rimpsureunaisia orvokkeja näkee vähemmän ja yleensä ne myydään heti loppuun. Täytyy siis olla vähän hyvää tuuria, jotta niitä löytää. Tai sitten pitää itse esikasvattaa niitä siemenistä :)

   Poista