perjantai 8. huhtikuuta 2022

Kevätkukkia - Kevätmessut 2022

Kevätkukkia oli ilahduttavan paljon Helsingin Kevätmessuilla. Tällaisena keväänä ne ovat niin super ihania ja suorastaan hypnoottisen lumoavia. Joten tässä nyt kuvia messujen kevätkukista. Niistä voi ottaa myös vinkkejä omiin kevään ruukkuistutuksiin tai yleensäkin kasvien yhdistelyyn.


Kevätkukkia kuin keväinen sipulikukkaniitty...

Ylimmässä kuvassa on upeasti yhdistelty erilaisia sipulikukkia. Ne on sommiteltu kivan luonnollisesti, luoden sipulikukkaniityn. Kukkien väritkin sopivat hyvin yhteen, kun lehdistö tuo kokonaisuuteen paljon vihreää. Tämä oli ihanan iso kevätkukkaistutus.
 

Alla olevassa kuvassa sen sijaan on laitettu eri sipulikukat omiin ruukkuihin. On siis täysin makuasia, kumpi tyyli on parempi 😊
Itse pidän enemmän sipulikukkaniitty-tyylistä. Olisi kiva kuulla, kumpi tyyli viehättää sinua enemmän?


Hillitysti kevätkukkia - valkoista, vihreää ja harmaata...

Osa tietysti on mieltynyt enemmän vihreyteen ja sen eri sävyihin, jolloin kevätkukiksi sopii hillityt pienet valkokukkaiset helmililjat, kuten tässä kuvassa.

Yhdellä osastolla kevätkukkana oli kaunista valkoista kerrottua tulppaani. Tämä oli kyllä upea. Täytyypä laittaa itselle muistiin, että etsin jotain tämän tyylistä Kuupuutarhaani syksyllä, kun näiden sipulien myyntiaika taas alkaa.


Erikoisempiakin kukkia myynnissä...

Kevätmessuilla oli ilahduttavan paljon myynnissä erilaisia kevätkukkia, joita voi jo laittaa lasitetulle parvekkeelle ja terassille. Osan voi laittaa uloskin täällä etelässä, pienen viileään totuttelun jälkeen.
Kivasti oli myynnissä erikoisempiakin kasveja, kuten nämä esikot. Perhosnarsissejakin ja muita harvinaisempia sipulikukkia näytti olevan myös tarjolla.


Lisää kevätkukkia...

Eri värien yhdistely on monelle haasteellista, joten siihen voi hakea ideoita näiltäkin messuilta. Näytteilleasettajien osastoilla ja yleiskoristelualueella oli kivasti tehty erilaisia kasvien yhdistelyjä ja sommitteluja. 
Vinkki - Jos jokin kasvisommitelma miellyttää omaa silmää, siitä väriyhdistelmästä voi ottaa vinkkiä. Ja jos jokin väriyhdistelmä ei miellytä, sitä kannattaa välttää. Näin oppii tunnistamaan oman maun ja tulee varmemmaksi värien yhdistelyistä.


Uudempi postaus messuilta Mielenkiintoisia tärppejä Kevätmessuilta, sillä löysin sieltä kivoja uutuuksia.


Kevätmessut on avoinna tämän viikonlopun ja lisätietoa löydät Messukeskuksen sivuilta.


Mukavaa viikonloppua!

Puutarhaterveisin Sari


4 kommenttia:

 1. Upeita kevätkukkia! Nyt näin lumisateen keskeltä olisi kyllä houkuttelevaa lähteä noille messuille, jo pelkästään kevättä aistimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä! Tekisi heti mieli lähteä takaisin messuille aistimaan kevättä :) Nyt varmasti monet sipulikukat ovat jo aukaisseet kukkansakin, jolloin kevätkukkaistutuksissa on enemmän väriä.

   Poista
 2. Voi miten ihania istutuksia!�� Näyttää panostetun oikein huolella pitkän tauon jälkeen. Niittymäinen sipulikukkaistutus on aivan huikean kaunis.Yritän itsekkin saada perennaniittyä aikaiseksi ensikesänä. Kiitos, että pääsin kuvien kautta mukaan messuille. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli tosiaan selvästi panostettu näihin kauniisiin kevätkukkiin monella osastolla. Se oli kyllä niin super ilahduttavaa lumisena keväänä :)
   Perennaniitty on aivan ihana ja todella kaunis, jos kasvivalinta osuu oikeaan. Meillä on ollut vuosia perennaniittyä, missä on seassa luonnonkukkiakin. Toki se vaatii hieman hoitoa, mutta palkitsee upeasti kukinnallaan.

   Poista