perjantai 2. kesäkuuta 2017

Orvokit kukoistavat viileässäkin

Orvokit näyttävät oikein viihtyvän nyt kun ilmat ovat olleet viileitä. Ne pukkaavat koko ajan lisää kukkia, ja toki olen lannoittanut niitä joka kastelukerta. Tässä suloinen rimpsureunainen orvokki. Se oli alun perin jo iso taimi, ja komistuu koko ajan. Orvokki onkin takuuvarma kevätkukka 😊Yleensä olen vaihtanut orvokit pelakuihin jo toukokuussa, mutta nyt näitä ei vaan henno siirtää pihalle. Niistä kun lähtee niin vieno tuoksukin, ja ovat nyt kauneimmillaan.

Mitä kuuluu tuoksulaatikon orvokeille ja Pink Kisses neilikoille:

Tuoksulaatikossa on siis mustia pienikukallisia orvokkeja ja ihanasti tuoksuvia Pink Kisses -neilikoita. Olen aivan hurmaantunut vieläkin parvekkeen tuoksumaailmasta. Joten ymmärrätte varmaan, miksi vaateliaimmat pelakuut ovat edelleen työhuoneen ikkunalla. Ei näitä vaan raaski vielä siirtää pihalle.

Tästä näkyy koko tuoksulaatikko. Melkein kuvasta jo tulee tuoksu nenään 😊

Kannattaa vilkaista vanhempi postaus Tuoksulaatikko Pink Kisses neilikoista ja mustista orvokeista. Siinä on myös nämä muut orvokit... ja ovat kasvaneet ihan hurjasti!
Siis orvokit kukoistavat viileässä!

Orvokkien hoito-ohjeet:

Orvokit viihtyvät viileässä auringossa tai puolivarjossa. Taimet kannattaa istuttaa vähän isompaan ruukkuun, niin ne jaksavat kukkia pidempään. Niitä kastellaan, kun mullan pinta on hyvin kevyesti kuivahtanut. Kasteluveteen lisätään lannoitetta ohjeen mukaan. Kuihtuneet kukat leikataan/taitetaan pois varsineen.
Jos orvokit näyttävät kesällä kärsineiltä, niiden versoja voi lyhentää reippaasti. Usein ne istutetaan kevätkukkaistutuksista kesäkukkien tieltä kukkapenkkiin jatkamaan kasvua. Ne saattavat talvehtia läpäisevässä maassa.

Ihanaa kesän alkua !

Terkuin Sari

8 kommenttia:

 1. Ihanat orvokit! Oi että. Ilo on suuri, kun siementaimia löytyy. Hoksasin juuri puutarhassa useita lähes mustan pikkuisen orvokin taimia. Ihana ylläri! Nuo rimpsureunaiset ovat tosi suloisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokkiyllärit ovat kyllä tosi ihania. Meillä niitä on aika vähän, eli täytynee muistaa jättää enemmän siemenkotia, eikä poistaa kuihtuneita niin huolella ;)

   Poista
 2. Tosi upeat orvokit,kaunis punainenkin väritys.Orvokit on tosiaan kukkineet täysillä jo kaksi kuukautta,hyvä että tulin ostaneeksi niitä aika runsaasti,kun kesäkukkien pikkutaimet näyttävät melkein pysäyttäneen kasvunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin ihan saman, kesäkukkien pienimmät taimet ovat junnanneet koko kevään. Mutta nämä kukkivina ostetut orvokit taasen ovat kasvaneet ja kukkineet tosi komeasti.
   Eli tästä oppii, että keväisin kannattaa ostaa orvokkeja :)

   Poista
 3. Onpas upea istutus neilikoista ja orvokeista. Kesäkukkien ostoa olen lykännyt jo toistamiseen ehkäpä tällä viikolla uskallan hankkia ne. Kukkivatko jo sinun itse kylvetyt orvokit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin vanhat verenpisarat on vielä sisällä, ja ahkeraliisat torimyyjällä ;) Sääennuste lupaa yöpakkasten olevan ohi meilläpäin. Joten ihan lähipäivinä loputkin kesäkukkaistutukset saa tehtyä valmiiksi.
   Itse kylvetyt orvokit ovat olleet parvekkeella, ja viileys sekä kirvat selvästikin hidastivat taimien kasvua. Muutama niistä jo kukkii, mutta ovat "väärän värisiä". Just kävin katsomassa, niin kauniin värisiä on avautumassa varmaan jo tänään. Olisi selvästikin kannattanut pitää taimia sisällä kylmimpinä päivinä, niin kukinnan alku ei olisi mennyt näin myöhään. Näin sitä taas oppii kantapään kautta :)

   Poista
 4. Ihania orvokkeja, nuo punaiset on todella kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin punaista ja etenkin yksiväristä näkee kyllä harvemmin. Ihastuin ehkäpä juuri sen takia siihen, ja pakkohan se oli ostaa :)

   Poista