keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Loviisan Avoimet Puutarhat osa 2


Tässä teille vielä kahden pihan esittely Loviisan Avoimet Puutarhat -tapahtumasta viime sunnuntailta. Näidenkin pihojen asukkailta sain luvan ottaa kuvia ja laittaa niitä blogiin. Lämmin kiitos siitä heille 😊

Villa Ilenna:

Tämä piha aivan pursui kukkarunsautta ja erilaisia puutarhahuoneita. Nähtävää oli niin paljon, että nyt kuviakin tästä pihasta on monta. Ylin kuva värikkäistä tulppaaneista piharakennuksen seinää vasten on myös Villa Ilennasta, kuten voi hyvin arvata.

Oikeassa reunassa on talo ja kuvan vasemmalle puolelle jää piharakennus. Etualalla on muuten samat tulppaanit kuin ensimmäisessä kuvassa.

Pihalla oli isoja kasviryhmiä, joiden välissä kulki nurmikkoalue. Yläosassa oli pöytäryhmä, josta oli kivat näkymät koko pihalle.

Pöytäryhmän vierestä kulki polku kohti talon nurkkaa ja talon päädyssä olevaa keinua.

Nämä vaaleanpunaiset tulppaanit oli jättisuuria! Selvästikin ihailen nyt joka pihalla tulppaaneja, kun meiltä ne metsäkauriit söivät tulppaanit 😊
Tässä pihassa oli niin paljon kaikenlaista jännää, että tekisi mieli mennä sinne vielä uudelleen heinäkuussa.
Loviisan Avoimet Puutarhat -luettelon mukaan Villa Ilenna on avoinna myös su 11.6. sekä 1.-2.7.2017

Engström`s trädgård:

Aivan toisen tyyppinen oli Engström`s trädgård isoine kumpuilevine nurmikkokenttineen. Tuli ihan mieleen englantilainen maisemapuutarha.
Kun katsoo tarkasti, kuvan keskellä puiden välistä pilkottaa talo. Näin iso nurmikettä pihalla oli, eikä kaikki edes mahtunut kuvaan. Nurmikolla oli isoja puita ja muutama perenna/pensasryhmä. Ihanan vihreää!
Pihan takana (kuvaajan selän takana) oli lampi, ja ehkäpä siksi kasvimaa ja sen vieressä oleva  kasvihuone oli sijoitettu näin kauas talosta. Kasteluvettä saa läheltä 😊

 Tällä tontilla on ennen muinoin ollut isoja kasvihuoneita. Vanhoja betonisia sokkeleita näkyi kasvihuoneen takana puiden alla. Tämä nurkkaus viehätti minua tosi paljon.

Tässä kuva kasvihuoneen seinän vierestä. Kaunista vanhaa patinaa!
Loviisan Avoimet Puutarhat -luettelon mukaan Engström`s trädgård on avoinna myös su 11.6. ja 2.7.2017.

Lisää kuvia viime sunnuntailta:
Mukulakiveystä Loviisan vanhoilla pihoilla, klik uudessa Pihan tekoon -blogissani.


Loviisan Avoimet Puutarhat -tapahtumat järjestää Loviisan Puutarhayhdistys.
Näet lisää kesän ja syksyn Puutarhatapahtumia ja -messuja 2017, klik

Kesäterkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Kauniita puutarhoja! Kiitos kierroksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loviisan puutarhat ovat kyllä kaikki niin kauniita ja ihanan persoonallisia. Ja näkemistä riittää useammaksikin päiväksi :)

   Poista
 2. Kaksi täysin erityyppistä pihaa, mutta molemmat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pihat melkeinpä korostavat toistensa kauneutta :)
   Se onkin jännää, miten upean persoonallisia pihoja löytyy, etenkin vanhemmilta alueilta. Uusilla alueilla erot eivät näy selvästi, koska kasvit ovat vielä niin pieniä tai piha muotoutuu vasta vuosien kuluessa.

   Poista