maanantai 26. kesäkuuta 2017

Suloinen kerrottu kesäbegonia

Blogiyhteistyö: Huiskula
Tein aivan mahtavan löydön!  Ihastuin tähän kerrottukukkaiseen kesäbegoniaan heti. Sillä on niin herkän kauniit vaaleanpunaiset kukat. Lehdet upeana vastapainona tummat ja selkeän pyöreät. Huippukaunis!
Kesäbegonia on täydellinen kesäkukka lasitetulle parvekkeelle ja terassille, sillä siihen ei kirvat hyökkää. Kirvoihin palaan vielä uudelleen lähipäivinä.Laatikon päädyt saavat vähiten aurinkoa, vaikka käännän ruukun välillä toisin päin. Silti tämä kerrottu kesäbegonia jaksaa tehdä sinnekin uusia nuppuja 😊

Kerrotun kesäbegonian taimet:

Tässä kuva begonioista kaksi ja puoli viikkoa sitten, kun ne oli juuri istutettu. Parvekkeella oli silloin järkyn kuuma. Yllättävän paljon ovat jo kasvaneet näin lyhyessä ajassa.

Nämä kesäbegoniat ovat kotimaisia ja viljelty Huiskulan Puutarhalla Turussa (Vierailu Huiskulan Puutarhalla) . Eli näitä voi löytää ympäri Suomea kukkakaupoista ja kukkamyyntipisteistä.
Sain nämä kerrotut kesäbegoniat Huiskulasta, mistä kiitos heille 😊

Kesäbegonian hoito:

Kesäbegonia viihtyy parhaiten auringossa ja puolivarjossa, mutta se jaksaa kukkia varjossakin. Sen voi istuttaa ulos kukkapenkkiin tai ruukkuun. Varminta on käyttää sille tavallista pussimultaa. Kastellaan, kun mullan pinta on kevyesti kuivahtanut. Jos multaa kuivuu liikaa, niin kesäbegonia yleensä kestää senkin. Kesäbegonioita lannoitetaan syksyyn asti.
Kuihtuneita kukkia ei tarvitse poistaa, sillä ne tippuvat itsestään. Siis helppo kasvi!
Kesäbegonialla on yleensä yksinkertainen kukka, joko valkoinen tai punertava. Lehdet ovat vihreät tai tummat, kuten noilla minun kesäbegonioilla. Lajikkeita on siis paljon, ja kasvin korkeus vaihtelee  25 cm kummallakin puolella.
Kesäbegonia ei kestä pakkasta, kuten ei muutkaan begoniat.

Edit - Onnistuuko kesäbegonian talvisäilytys, klik

Fengshui parveke:

Ehkä olette huomanneet, että parvekkeella on useampikin metallinen istutuslaatikko. Ne liittyvät fengshuihin. Siitä lisää joku toinen kerta 😊

Sadeterkuin Sari

Ps. vielä ehtii osallistua Etanarae arvontaan, joka suoritetaan tiistaina 27.6. klo 21.00.


4 kommenttia:

 1. Todella hieno tuo kesäbegonia kerrottukukkaisena! Kiva, että se viihtyy varjoisemmassakin paikassa. Pitääpä katsella, jos sitä näkyisi täälläkin myynnissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäbegonioiden sanotaan tosiaan kukkivan varjoisemmassakin paikassa. Tietysti kukkia tulee eniten aina auringossa.
   Tähän minun parvekkeelle paistaa vasta illemmalla aurinko, ja näin hyvin kukkii :)

   Poista
 2. Ihana. En yleensä kiinnitä taimikaupassa begonioihin mitään huomiota, mutta nuohan ovat kerrassaan söpöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oli niin superihanat siellä muiden kukkien seassa, että näihin ihastui heti. En minäkään välitä tavallisista begonioista, ne on vähän tylsiä ;)
   Kerran näin isokukallisen tuoksuvan begonian... sellaisen kun vielä löytäisi.

   Poista