perjantai 16. kesäkuuta 2017

Ennakkokuvia Mikkelin asuntomessualueelta

Kävin eilen Mikkelissä ja Suomen Asuntomessujen virallisena bloggaajana pääsin tutustumaan messualueeseen näin ennakolta. Siellä on tulossa ihanan erilaisia pihoja. Tämä piha oli jo melkein valmis. Vaaleanpunaiset kukat ovat kerrottuja tulppaaneja.
Nämä taitavat olla ns. myöhäisiä tulppaaneja. Vieressä on daalioita. Ihan kuin talossa asuttaisiin jo 😊
Kohde 22 Ainoa Villa Elisa

Terasseja ja luontoa:

Terasseja on kohteissa paljon, kuten nykyään on tapana tehdä.

 Tässä iso terassialue on pari porrasaskelmaa alempana talosta. Ja väliin on laitettu kunttaa sekä isoja kiviä. Selkeää ja pelkistettyä. Kohde 26 Kotikontti

Aika huikeat näkymät tältä terassilta Saimaalle. Etualalla oleva kuusi on muuten istutettu siihen. Kohde 5 Wave. Tämä kohde tulee todennäköisesti olemaan yksi kuvatuimmista.


Alueella on säilytetty puustoa ja metsäkaistaleita hyvin paljon. Osin metsä on kuivaa kangasmetsää ja Saimaan ranta taas kosteampaa, joten alueella näkee paljon eläimiä. Eilen näin tämän sudenkorennon kuusaman lehdellä, monta perhosta sekä tuoreet kauriin jäljet. Alueellahan on myös kaksi rauhoitettua eläinlajia, viitasammakko ja liito-orava. Niitä tuskin pääsee näkemään... tosin eihän sitä koskaan tiedä vaikka näkisikin vilauksen 😊

Alueella on myös pari isoa ulkotaideteosta:

Toinen taideteos on asuntomessualueen keskellä oleva Jan-Erik Anderssonin Gordilainen solmu. Sen ympäristö oli vielä työn alla ja kuva siitä on Pihan tekoon -blogissa.


Toinen taideteos on Kaarina Kaikkosen Vasten auringon siltaa. Kuvassa  näkyy vain pieni osa teoksesta ja taustalla Saimaa sekä Kirkonvarkauden sillan pilari.

Kuukausi aikaa messujen alkuun:

Osa pihoista oli melkein valmiita ja osaa ei oltu edes aloitettu. Onneksi on vielä kuukausi aikaa, ja ammattilaiset kyllä saavat nopeasti näkyvää jälkeä, kun on hyvä pihasuunnitelma.
Tässä näkee hyvin miten tonteille tulee korkeuseroja. Siellä olikin jo kivoja porrastusratkaisuja tekeillä. Ja jännä nähdä, mitä tulee vielä rakentamattomiin pihoihin.

Yhteen pihaan on tulossa upea iso kasvihuone. Se on aivan sykähdyttävän kaunis.
Lisäksi näkyi olevan ainakin yksi viherkatto, tekonurmi, suihkulähde, paljon hyötykasveja, heiniä...

Lisää kuvia Pihan tekoon -blogissa, joka oli Suomen Asuntomessujen virallinen blogi ja oli Asuntomessujen sivuilla. Siihen blogiiin laitoin enemmän postauksia Mikkelistä ja asuntomessuilta. Siellä oli tulossa postauksia mm. Kenkäverosta.

Asuntomessut Mikkelissä 14.7.-13.8.2017


Ihanaa viikonloppua!

Terkuin Sari

6 kommenttia:

 1. Tuo terassinäkymä on todella komea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin. Ja sisältä näkymä on myös ihan huikea. Vanha männyt luovat näkymään tiettyä upeutta, mitä monet eivät älyä. Eli kannattaa säilyttää vanhoja puita :)

   Poista
 2. Mielenkiintoisia ratkaisuja! Aurinkoista viikonvaihdetta! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sellainen tuntuma, että näillä messuilla näkee tosi mielenkiintoisia pihajuttuja. Toivottavasti pääsen vielä kerran käymään alueella ennen messujen avautumista, niin laitan lisää ennakkokuvia.
   Kiitos, oikein mukavaa viikonvaihdetta sinullekin!

   Poista
 3. Aikoinaan käytiin asuntomessuilla ja tykkään käydä katsomassa erilaisia taloratkaisuja. Mutta nyt ei enää omakotitalon hankinta ole ajankohtainen, joten into noille messuille on laantunut. Ihania terasseja, mutta vaaralliselta näyttää tuo kohde n:o 5 terassi, vai onko siihen tulossa vielä jonkinlainen kaide? Muutenhan tuolla voisi astua tyhjän päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tunnustaa, että minua kiinnostaa asuntomessuilla aina pihat enemmän kuin talot. Pihoilla näkee uusia ratkaisuja ja tuotteita. Ja usein alueen puistot on tehty jollain tavalla erikoisiksi kasvivalinnan tai jonkin muun suhteen.
   Terassiin on kyllä tulossa kaiteet, määräykset jo vaativat sen. Talot ja pihat ovat vielä kesken, onhan messuihin kuukausi aikaa. Luulen, että kaiteet ovat niitä viimeisiä asioita, joita laitetaan paikalleen, etenkin jos ne on lasia.

   Poista