sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Kerrottuja tete narsisseja pääsiäisasetelmissa

Nämä `Tete Boucle` narsissit ovat niin ihania, että otin niistä kukkia pääsisäisasetelmiin. Ja toinen tämän pääsiäisen juttu on se kirjavalehtinen ohra, jota oli viime pääsiäisenäkin. Narsissit ovat lasikuvussa ja lasisylinterissä, joten sopisivat hyvin kissaperheisiinkin.

Kirjavalehtinen ohra pääsiäisruohona...

Kirjavalehtisen ohran kanssa riittäisi hyvin pelkät valkeat pääsiäismunat ja höyhenet. Mutta laitoin kuitenkin yhden kerrotun tete narsissin myös heinien viereen.

 Kuvia viime vuodelta Kissanruohoa vai pääsiäisruohoa -postauksessa.

Kerrottuja tetenarsisseja pienissä maljakoissa...

Lasikupuun laitoin useamman pienen lasipullon, jossa on tetenarsisseja. Vihreänä toimii siemenestä kylvetyn pelargonin taimi. Tai oikeammin potissa on kaksi tainta, jotka aion ensi viikolla erottaa omiin ruukkuihinsa. Sillä hommalla on kiire, koska kohta on jo täysikuu.Lisää kuvia näistä `Tete Boucle` narsisseista postauksessa Kevät saapui parvekkeelle.

Vahvasti tuoksuvat perunanarsissit...

Tänä vuonna en ostanutkaan yhtään perunanarsissia. Ne on kauniita, ja tosi voimakas tuoksuisia... saas nähdä, ostanko sittenkin niitä ensi viikolla.
Perunanarsissi kukkii vieläkin - postauksessa niistä kuvia.

Sipulikukkaruukut kannattaa säilyttää...

Leikkasin siis tästä kuvan narsissiruukusta kaikki avoimet kukat noihin maljakoihin. Vielä siihen näyttää tulevan kukkia. Joten siirsin ruukun takaisin parvekkeelle

Kaikki kevään tetenarsissit, helmililjat, krookukset, hyasintit jne kannattaa säilyttää ja istuttaa pihalle. Hyvällä paikalla ne kukkivat ensi keväänä 😊
Yksinkertaiset tetenarsissit näyttävät ainakin kukkivan pihalla ihan kivasti, joten saa nähdä kukkivatko myös nämä kerrotut ensi keväänä. Vanhat Tete a Tete narsissit pihalla -postauksessa lisää  kuvia.

Leppoisaa palmusunnuntaita!

Kevätterkuin Sari

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikös vaan! Minäkin ihastuin niihin heti, kun näin niitä auenneena. Niiden kukat ovat jännästi kaksiväriset :)

   Poista
 2. Kerrottu narsissi on todellakin enemmän. Siinä on upeaa näyttävyyttä, mutta mulla on ollut vasta sitä perinteistä tete a tete -versiota. Kauniita nämä sinun kuvasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä kerrotut ovat todellakin enemmän... hyvin sanottu! Vaikka kyllä niissä tavallisissakin on oma kauneutensa. Meillä muuten ne tavalliset kukkivat jo pihalla. Täytyypäs muistaa ottaa kuva niistä.

   Poista
 3. Kiva idea laittaa nuo tetenarsissit noihin pieniin pulloihin. Ne kun laittaa kukka-asetelman sekaan, ei huomaa yhtään, mutta kukat säilyy pitkään hyvinä. Pitää vaan olla noin pieniä pulloja. mulla ei ainakaan ole. Löytysköhän kirpparilta.
  Rauhallista pääsiäisviikkoa.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään näistä pikkumaljakoista ja olen kerännytkin niitä vuosia, aina kun vain olen löytänyt. Ruskeat on pipettipulloista, joissa on ollut mm. kukkatippoja.
   Pikkumaljakot kukka-asetelmissa on siitäkin kivoja, että niihin kun vaihtaa aina tuoreet kukat, niin asetelma pysyy tosi pitkään kauniina. Ja voi vaihdella kukkien väriäkin :)
   Tunnelmallista ja rauhallista pääsiäisen aikaa sinullekin!

   Poista
 4. Nuo kerrotut Tetet ovat kyllä tämään kevään suosikkeja, olen ihan myyty;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Enkä olisi ikinä uskonut, että niin voi hurahtaa tete narsisseihin… siis keltaisiin ;)

   Poista