perjantai 19. huhtikuuta 2019

Pääsiäiskukkia sisällä ja ulkona

Nyt on keltaisia pääsiäiskukkia niin sisällä kuin ulkona pihallakin. Vaikka keltainen ei ole ihan suosikkivärini kukissa, niin näin pääsiäiseen se sopii hyvin. Aika kivasti pihalla näiden narsissien kukinta alkoi juuri sopivasti pääsiäispyhiksi.

Vanhat tetenarsissit kukkivat pihalla...

Nämä tetenarsissit on istutettu pihalle ehkä 2016 ja vieläkin kukkivat näin hyvin. Sen sijaan tästä ryhmästä krookusten ja lumikellojen kukat ovat jo lakastuneet. Maa vaikuttaa tosi kuivalta, joten toivottavasti kohta tulee sateita. 
Vanhat tete-a-tete narsissit pihalla -postauksessa näkyy tetejä toisessa kohtaa pihalla, ja postauksesta löytyy myös istutusohjeet.


Pääsiäishyasinttejä eli ihanat keltaiset hyasintit...

Pidän paljon tuoksuvista kukista, joten näistä keltaisista hyasinteista tuli heti suosikkejani, niiden kerrottujen tetenarsissien ohella. Olen aiempina vuosina hyötänyt eri värisiä hyasinttejä kukkaan, mutta nyt en ole enää ehtinyt. Joten on superihanaa, että niitä saa ostaa nyt ruukkukukkana myös keväällä. 

Istutin kaksi pääsiäishyasinttiä tähän kuparikasariin. Niissä on kivasti pieniä kukkavarsia, joten muuta koristusta ei tarvittukaan. Helppo ja nopea pääsiäiskoriste 😍

Vielä yksi pääsiäishyasintti piti hankkia ja laitoin sen vanhaan kukkakoriin. Kori on niin kaunis, että säilytän sitä huolella. Se sopii nimittäin loistavasti myös joulukukille ja kesäkukille, ja vaikka syyskukille.

Lisää pääsiäiskukkia ja -asetelmia...


Iloista pääsiäisen aikaa!

Terkuin Sari

Ps. nyt ei sitten kannata pariin viikkoon vaihtaa kukille multaa, istuttaa mukuloita eikä kylvää esikasvatettavia - kuun mukaan Lisätietoa Puutarha Studion sivulta.

8 kommenttia:

 1. Lidlistä löysin keltaiset hyasintit,ikinä ennen en ole tämänvärisiin törmännyt ja nyt istutin ne ulos ja tosi komeasti avautuvat kukkaan!Olen innoissani niiden seuraamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä ei ole juurikaan aiemmin ollut myynnissä, kuin sipuleina syksyisin. Nyt keväällä ostin myös tummanlilan hyasintin kukkivana. Sekin on ihana.
   Sipulikukkien kasvun seuraaminen onkin yksi kevään jännimmistä puuhista :)

   Poista
 2. Hyvin osuu keltaasten narsissien kukinta tänä vuanna pääsiääseksi. Meillon vasta pikkuusen lehtiä näkyvis. Hyvää pääsiäästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hyvin ajoittaneet kukinnan tässä kohtaa :) Muualla niiden alut on vielä aika pieniä. Tulisi nyt sade, niin lähtisivät nopeampaan kasvuun.

   Poista
 3. Meillä narsissit kukkivat ehkä muutaman viikon päästä. Ei ihan osu pääsiäiseksi :D Tete-narsisseistani ei ole vielä ilmestynyt piipon piippoa näkyville, vaikka niiden kohdalta lumet sulivat ensimmäisenä. Tosin eivät olleet viime vuonnakaan kovin nopeita; vasta toukokuun puolivälissä olivat kukassa. Keltaiset hyasintit ovat suloisia ja tuo kori on minustakin kaunis. Aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä aikaisin kukkivat tetenarsissit on istutettu aika ylös, ja näyttävät viihtyvän hyvin. Muualla ne on istutettu syvempään ja tosiaan kukkivat paljon myöhemmin. Täytyypäs testata nyt uusilla tuota istutussyvyyttä tarkemmin.
   Keltaiset hyasintit on niin ihania. Pidän erityisesti runsaista yksilöistä eli niistä joilla on muhkean kukkatertun lisäksi noita poikasia :)

   Poista
 4. Keltainen hyasintti on kaunis ja sopii erinomaisesti tuohon sinun kupari-astiaasi. Pääsiäisenä keltaiseen väriin suhtautuu paljon myönteisemmin, vaikka sitä ei muuten välittäisikään.
  Ilmeisesti minäkin olen istuttanut teteni syvälle, koska kukkivat vasta myöhemmin.
  Hyvää pääsiäisen jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kupariastia on ihmeen monipuolinen kukka-astiana. Sekin on yksi aarteistani, joita säilytän huolella. Näin ekoihmisenä harkitsee aina tarkoin uudet ostokset ja ostaa vain niitä, joita tulee käyttämään pitkään.
   Löysin tänään lisää kukkivia tetejä, ja nekin on istutettu tosi pintaa, sillä siinä kohtaa maassa on kiviä. Vähän yllätyin niiden kukintaa, sillä kohta on rutikuiva, etenkin viime kesänä ja nyt. Tätä niiden istutussyvyyttä täytyy kyllä testata enemmän!
   Kiitos, samoin sinulle!

   Poista