sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Hempeitä neilikoita

  Blogiyhteistyö: Huiskula
Näin pääsiäisen ajan kunniaksi vaaleankeltaisia isokukallisia neilikoita. Niitä olisi ollut myös vahvemman keltaisiakin, mutta nämä ovat niin herkän kauniita.
Neilikat kuuluvat suosikkeihini maljakkokukista niiden upeiden värien takia. Sen lisäksi neilikat kestävät maljakossa jopa 2-3 viikkoa, ja osa niistä tuoksuu vienosti. Siis ei mikään ihme, että näihin ihastuu 😊
Neilikoiden hoito-ohjeet:

Veteen osuvista varsista poistetaan lehdet ja varsiin leikataan veitsellä uusi imupinta vinoon. Maljakkoon suositellaan viileähköä vettä, jossa on leikkovirkistettä. Se pidentää neilikoiden kestävyyttä. Toinen tärkeä asia on pitää neilikat poissa auringonpaisteesta ja hedelmistä.

Vanhempia postauksia terttuneilikoista: Neilikoita aamulla ja upeat persikan väriset Isokukalliset neilikat

Sain tämän postauksen neilikat Huiskulasta blogipostausten tekoon. Kiitos jälleen heille 😊

Erikoisempia sipulikukkia pihalta:

Talventähdet eivät ihan vielä ole aukaisseet kukkiaan.... odotellaan lämpimämpiä päiviä 😊

Tämä kevätpisara jaksaa nousta vuodesta toiseen norjanangervo pensaan keskeltä. Miten ihmeessä sen sipuli on joutunut noin hassuun paikkaa, se on täysi mysteeri.

Kevätterkuin Sari

6 kommenttia:

 1. Ompa kyllä kivat nuo vaaleankeltaiset neilikat :) Niin se vain on kevät tuloillaan. Meillä on vielä siellä täällä pälviä maassa, mutta hävinnevät ensi viikolla.

  Olisiko joku pikkueläin kuljettanut tuon kevätpisaran pensaan juurelle? Meillä ilmestyi yksi vuosi vaaleankeltaisia krookuksia pitkin tarhalle menevää pihatietä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä just lumi suli pihalta, mutta maa on vielä jäässä, ja vain yläpihalla kukkii krookukset ja nämä muut aikaiset sipulikukat. Kyllä se kevät sieltä etenee.
   Jänniä ylläreitä sitä pihalta löytääkin :) Tosiaan jokin hiiri tai pieni orava on voinut viedä sipulin tuonne oksatiheikköön. Voisikin olla muuten aika hauskan näköistä, jos pihatietä reunustaisi keltaiset krookukset. Ne näkyisivät kauas... tuli vaan heti mieleen :)

   Poista
 2. Olipa kiva löytää tänne, minulla oli jäänyt lukulistalle se aiempi blogiosoitteesi. Nyt päivitin ja pystyn taas seuraamaan. Mielen Lumossa ollaan Tukholman puutarhamessujen tunnelmissa. Ihanat neilikat sinulla, ovat minunkin suosikkejani leikkona, koska kestävät maljakossa todella pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neilikat on upeita, ja niihin tulee koko ajan uusia värejä. Toki perinteiset värit, kuten vaaleankeltainen, ovat myös kauniita :)
   Kiva kun löysit tänne :)
   Minulla on pitkään ollut aika tosi kortilla ja blogeissa vierailut ovat jääneet erittäin vähälle. Se harmittaa minua paljon. Onneksi kohta puoliin asian pitäisi muuttua, ja pääsen taas lukemaan blogeja.

   Poista
 3. Neilikka on minunkin lemppareitani juuri sen kestävyyden vuoksi.

  Meillä talventähdet aloittivat helmikuussa kasvun ja ovat jo osittain kuihtumassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taitaa olla vähemmän lunta, ja kevät tulee aikaisemmin :)
   Meillä vasta nyt talventähti tuli näkyviin. Pitäisikin laittaa sitä lisää paikkoihin, joista lumi sulaa aikaisemmin.

   Poista