lauantai 22. huhtikuuta 2017

Pientä kuvasatoa Tampereen puutarhamessuilta

Käväisin eilen Tampereen Supermessuilla, ja etenkin sen puutarhapuolella. Tässä teille kuvia messuilta. Olisi kiva kuulla teiltä, jotka kävitte messuille, mitä piditte niistä ja mitä kivaa sieltä löysitte 😊

"Metsä puutarhassa - puutarha metsässä"

Ensimmäinen kuva oli myös tältä samalta teemapihalta. Tämä oli minusta tosi viehättävä teema.Lisää teemapihoja:

 Suomi 100 ja keltavalkoiset kukat 😉


Halattavia eläviä puita:


Halattavat puut oli kyllä loistoidea! Katsokaas tämänkin puun asua, miten hieno se on. Ja halattavia näytti riittävän koko ajan 😊

Kotimaisia taimitarhoja:

Messuilla oli monta kotimaista taimitarhaa myymässä taimiaan. Siellä oli harvinaisempiakin taimia ja isoja taimikokoja.
Kuvassa hauska uutuus Barkholtin Taimistolla haltiankukasta (x Heucherella hybr.). Vanhemmat lehdet ovat tummat ja uudet kellertävämmät. Kuulemma kellertävät lehdet tummuvat vähitellen vanhetessaan.


Pionien kotikin oli tuttuun tapaan messuilla.

Yrttientaimia suoraan viljelijöiltä:

Myös yrttien ja tomaatin taimia näkyi myynnissä, osa jopa luomuna.
 Kuvassa Lemunkartanon puutarhan osastolta tummalehtinen persianvesipippuri.


Kunnon puutarhahanskat:

Olin jonkun aikaa etsinyt nitriili käsineitä torjunta-aineiden käyttöön. Niitä on ollut yllättävän vaikea löytää. Hanska Heikki onneksi pelasti tilanteen, ja hanskat oli tosi edulliset!

Minipuutarhaan kevätostoksia:

Käsityötorilta löytyi näin suloinen puutarha lyhtyyn tehtynä. Ihana!

Messuterkuin Sari22 kommenttia:

 1. Mukavan näköistä näilläkin messuilla ollut💚💚 Minä taisin saada jo kaksilla messuilla itseni ihan messuähkyyn, joten nyt odottelen seuraavaksi Marketanpuiston markkinoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että messuähky voi aina iskeä ;)
   Tampereen messut erottuivat muista ehkä eniten yrtti- ja hyötykasvien taimimyyjien runsaudella.
   Marketanpuiston puutarhapäivälle minäkin olen menossa, siis ehkäpä näemme siellä :)

   Poista
 2. Mukavan näköisiä messukuvia. Itse olen päässyt kevään messuille ainoastaan blogikierrosten kautta. Kaikkialla on ollut kaunista, mutta näistä välittyi jotenkin eniten sellainen fiilis että messuideoita tulisi siirrettyä omaankin pihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereen messuilla on yleensä ollut eniten toteutettavia pihaideoita tavallisiin kotipihoihin. Tosin nyt niitä oli aika vähän... ja kaikki taitaa näkyä näissä kuvissa :)
   Saas nähdä, miten on tilanne seuraavilla messuilla. Sitä odotan mielenkiinnolla.

   Poista
 3. Heucherat purkeissa sävähdyttivät eniten. Olen miettinytkin, että sopisivatko ne ruukkuihin. Nyt tiedän, että sopivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaiset ja eriväriset keijunkukat eli Heucherat ovat upeita ruukkupuutarhaan. Samoin haltiankukat eli x Heucherellat ovat kauniita.
   Tosin ne eivät taida talvehtia ruukuissa, vaan paremminkin maahan istutettuna.

   Poista
 4. Mukava nähdä kuviasi samoilta messuilta, joista juuri itsekin kirjoitin. Osin samoja kohteita on kuviimme tallentunut. Itse olin hiukan pettynyt messuihin, odotin jotenkin vähän suurempaa runsautta.
  Nuo sievät Keijunkukat jäivät minulta huomaamatta, ennustinkin niistä jo viime vuoden puolella tämän vuoden hittiä :)
  Minipuutarha lyhdyssä on tosi viehättävä, itse piipahdin tuolla käsityöpuolella vain pikaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypäs käydä vilkaisemassa blogiasi, kunhan tästä ehdin.
   Keijunkukat, etenkin nämä erikoisemman väriset, näyttivät tosiaan olevan suosittuja. Niitä näkyi jo syksylläkin "syyskukkina" ruukuissa. Ja onhan ne tosi upeita!
   Hiukan petyin minäkin näihin puutarhamessuihin, sillä Teemapihoissa oli tosi niukasti käytetty kasveja. Jotenkin sitä odottaa, että keväällä messuilla näkisi kukkaloistoa, tai ainakin kasveja. Toivottavasti seuraavalla kerralla Tampereen puutarhamessuilla on myös enemmän puutarhaideoita, ja kasvien runsautta :)

   Poista
 5. Poimin laatikkoidean talteen, roskalautaa löytyy varastosta:) Kivoja kuvia, kiitos messumaistiaisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Laatikkoistutus oli kyllä kauniisti toteutettu. Ja kukat upean väriset, joten siitä kohdasta sai hyvin kuvia.

   Poista
 6. Pettynyt puutarhamessujen tarjontaan, odotin kasvien runsautta ja värikkyyttä.
  Kylpyaltaat, massiiviset polyrottingiset puutarhakalusteet ja ruokajutut eivät minua kiinnosta.
  Sinä olit onnistunut saamaan viehättävät kuvat messuilta.
  Paras osasto oli Perenna puutarha Pöntisellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kauniilta näyttävät. En ole koskaan ollut Tampereen messuilla.

   Poista
  2. Kiitos Farfalle :) Kiersin messuilla monta tuntia, joten tuli tutkittua messut läpikotoisin.
   Siellä on aivan mahtavasti perennataimistoja. Heidän itsensä kasvattamat taimet ovat taatusti kestäviä ja Suomen oloihin sopivia!

   Poista
  3. Kiitos Sussi :) Hyvin voivat kasvit ja kukat ovat aina niin ihanan kauniita!
   Oletko muuten menossa taas Marketanpuiston Puutarhapäivälle... minä olen :)

   Poista
 7. Pettynyt olin minäkin. Laman alettua puutarhamessut ovat olleet todella surkeita. Ulkolaisia juurakoita myydäään markkinameiningillä ja näyttäviä kasvien ja kukkkien laittoa ei löydy enää ollenkaan. Ihan liikaa kaikkea muuta, mutta ehkä tuotto on niin huona, että muuten tulisi tilat liian kalliiksi:)
  Tänä vuonna, kun kevät on näin myöhässä, ei oikein voinut investoida taimiin. Kotona täytyisi olla lämmin kasvihuone, että ne saisi säilöön siihen asti, kun routa on sulanut.
  Ihana postaus. Samoista paikoista tuli kuvia napsittua, kun kuvattavaa oli niin vähän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turun puutarhamessuilla on AINA upeat yleiskoristelut. Ne ovat monipuoliset ja kukkarunsaat, sekä täynnä ideoita. Siellä suunnalla on hyvin aktiivisia puutarhayhdistyksiä, jotka ovat mukana messujen järjestelyissä.
   Katselin messuilla daalioiden juurakoita, mutta en viitsinytkään ostaa. Ne olivat tosi pieniä ja osa jopa kuivahtaneita. Tai voi olla, että tutkin juuri niistä laatikoista, joissa oli huonoimmat juurakot :)
   Toivotaan, että ensi kerralla messuilla on paljon enemmän nähtävää!

   Poista
 8. Hei, nähtiin messuilla, siinä lierokompostorin edessä :) Oli mukava jutella ihan livenä ja kiitos vielä hyvistä vinkeistä puutarhablogin suhteen :)
  Mun blogi löytyy osoitteesta olipakerranpuutarha.blogspot.fi, siellä muutama kuvakin mitä tuli kameraan räpsittyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olit siis sinä... olipas tosi kiva tavata :)
   Mukavaa, jos jutustelusta oli sinulle apua. Ihan mielelläni annan vinkkejä bloggaamisen suhteen, on se niin kivaa puuhaa.
   Käväisen tutkimassa nyt blogiasi, siis viikolla, kun nämä kiireelliset työprojektit saan valmiiksi. Tsemppiä opiskeluun!

   Poista
 9. Kauniit kuvat messuilta! Minäkin kävin siellä eilen. Nämä olivat itse asiassa ensimmäiset puutarhamessut, joilla olen käynyt, mutta odotin malli-istutuksia ja istutusalueiden suunnitteluun liittyvää olevan enemmän. Muutoin ihan hauskat messut. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilta onneksi saa aina jotain kotiin viemisiä, siellä kun tarjonta on niin suurta. Ennen Tampereen messuilla on ollut enemmän pihaideoita "yleiskoristelualueella", mutta tänä vuonna niitä oli tosi vähän. Peukut pystyyn, että ensi vuonna tilanne on parempi :)
   Kiitos, ja hyvää viikkoa sinullekin!

   Poista
 10. Hunajavaari ja Luomumuori17. toukokuuta 2018 klo 23.11

  Käytiin muorin kanssa Tampereen messuilla. Ei ole paljon kokemusta mihin verrata, mutta kaksi vuotta sitten Turun puutarhamessuilla oli vielä vähemmän kasvitarjontaa, jota me messuilta haemme. Ylihuomenna ovat kolmatta kertaa Ruukin puutarhamessut, joiden takana on pikkuisen kyläyhdistyksen innokas talkooväki. Messut järjestetään pienellä budjetilla, mutta suurella sydämellä. Keskitytään kasveihin ja haaveillaan pääsevämme Suomen Türiksi. Tervetuloa tutustumaan, jos ei tänä vuonna, niin 18.5.2019.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden messujen kasvitarjonnassa on hyvä muistaa se, että Turun messut ovat usein maalis-huhtikuun vaihteessa. Silloin ei ole myynnissä kuin sipuleita, kesäkukkia ja sisäkasveja. Se on usein liian aikaista esim. kotimaiselle yrttien ja kesäkukkien ja jopa perennojen myynnille. Taimimyymälätkin avautuvat vasta toukokuun alussa. Se selittää myös miksi toukokuussa pidetyissä tapahtumissa on aina enemmän monivuotisia pihakasveja tarjolla :)
   Ruukin puutarhamessuja on kehuttu paljon. Itse en sinne ole vielä päässyt, kun matka on aika pitkä. Ehkäpä ensi vuonna ;)

   Poista