maanantai 1. toukokuuta 2017

Kirsikkapuut kukkivat nyt Viherpajassa

Kävin tänään ihastelemassa kirsikkapuiden kukintaa Viherpajan Japanilaisessa puutarhassa Vantaalla. Päätin laittaa siitä heti tämän postauksen, sillä kukinta kestää vain hetken ja sitä kannattaa mennä ihastelemaan nyt! Siellä oli myös kauniita japaninvaahteroita puhkeamassa lehteen. Osalla lehdet olivat punaisia ja osalla hennonvihreitä. Upea näky!

Japanilainen puutarha:

Kirsikkapuiden kukintaa... niin upeita ja kuvauksellisia.

 Kauniin mallinen japaninvaahtera oli juuri puhkeamassa lehteen.
Tässä punalehtinen japaninvaahtera, jota "KuuAnne" eli Anne Pöyhönen on kuvaamassa.
Viherpajassa oli monta kasvihuonetta, joista yhdessä oli tämä Japanilainen puutarha. Muissa huoneissa oli myynnissä uskomaton määrä viherkasveja, ruukkukukkia ja kesäkukkia. Onneksi olin siellä Annen kanssa, sillä muuten olisin varmasti eksynyt kukkien sekaan 😊


Siellä oli ihan huikean paljon kaunista kuvattavaa. Kannatti välillä katsoa myös katon rajaan, sillä sieltäkin löytyi hienoja juttuja.

Tämän erikoisen puun nimeä en edes tiedä. Siinä oli pinkkejä nuppuja rungoissa, ja vanhoja palkomaisia siemenkotia. Jos joku teistä tietää tämän nimen, niin kertokaa ihmeessä.
Edit- tämän nimi on juudaksenpuu (Cercis siliquastrum).

Viherpaja puutarhamyymälä:

Puutarhakeskus Viherpaja on todella iso myymälä. Ihan yllätyin, sillä se ei ulospäin näyttänyt siltä. Itse asiassa se näytti aika rähjäiseltä, mutta kun astui kasvihuoneisiin, niin kasvien kunto oli kuitenkin hyvä. Ja valikoima ällistyttävän laaja. Siellä oli vanhoja huonekasveja, trendikasveja, sitruksia, uutuuksia, laaja kaktusvalikoima ja siellä näkyi jopa erikoisempia orkideoja. Kasvien koot vaihtelivat minikokoisista jättikokoisiin. Nyt ymmärrän, miksi huonekasviharrastajat mainitsevat aina Viherpajan yhdeksi vakiostospaikaksi.
 Tässä kuva kesäkukkahuoneesta, jossa oli myös hauskoja muotoon leikattuja palleroisia havupuita.

Tällainenkin kohta löytyi yhdestä kasvihuoneesta. Kukkivat kasvit ovat timanttiananaksia (Guzmania).

Tänne pitää tulla uudelleen vähän myöhemmin. Bongasin sieltä pari mielenkiintoista kukkapuuta kesäkukkaruukkuihin 😊

Kevätterkuin Sari

16 kommenttia:

 1. Kiva postaus :) Kävin viime syksyä ekan kerran Vihepajassa ihmettelemässä ja ihastumassa. Viime aikoina olenkin miettinyt, että milloinkahan nuo kirsikkapuut mahtaa kukkia? Hyvä tietää että juuri nyt, kunpa voisi päästä käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Viherpaja on sisäpuutarhurin unelmapaikka, kasvivalikoima on niin uskomattoman suuri. Ja kivoja sommitelmia ja valmiita istutuksiakin siellä näki.
   Heillä on muuten Facebook-sivu, jolla ilmoittelevat ajankohtaisista asioista. Sieltä bongattiin kukinta-ajan alkaminen :)

   Poista
  2. Kiitoksia vielä tästäkin tiedosta, hyvä tietää :) Olen seurannut vain heidän nettisivujaan, jotka päivittyvät vähän harvaksltaan, viimeksi vissiin joskus syksyllä ;)

   Poista
  3. Päivittävät Facebook sivujaan aika tiuhaan. Sieltä näkee myös, kun lasti uusia upeita kasveja on saapunut :)

   Poista
 2. Minäkin kävin pääsiäisenä ekaa kertaa Viherpajalla. Olihan se aika rähjäisen näköinen, mutta sisältä löytyi upeita kasveja. Harmi kun puut eivät olleet vielä silloin kukassa. Minä tunnistin heti juudaksenpuun, sen verran usein olen sitä keväisin kuvannut Israelissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juudaksenpuu näyttää kuvissa kauniilta kukkivana, ja olihan se aika erikoisen näköinen siemenpalkoineen nytkin :)
   Viherpaja tosiaan yllättää kasvirunsaudellaan. Parkkipaikalta katsottuna ei olisi uskonut niin isoksi myymäläksi. Rähjäisyyskin on tavallaan aika kaunista ;)

   Poista
 3. Huumaavan kaunista! Voi kun olisi tuollainen paikka vähän lähempänä meitäkin, varmasti kävisin nauttimassa tuosta kukkahattarapilvipaljoudesta!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli mykistävän kaunista! Minulle se on aika lähellä, mutta jostain kummasta syystä en ollut käynyt siellä vuosiin. Nyt kyllä käyn siellä useammin :)

   Poista
 4. Voi mahtavaa, Olet julkaissut kirjan, ihanaa.
  Se on mulla jo kirjaston lukulistalla, odotan innolla. Hyvä aihe!
  t. Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti kirjaa ei ole vielä julkaistu. Vielä on auki, milloin se ilmestyy :)

   Poista
 5. En ole koskaan käynyt siellä. Selvästi pitäisi. kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa käydä! Siellä on niin kaunista, ja patinoitunutta. Lisäksi sieltä saa tosi kauniita kuvia. Ja myynnissä olevia kasveja ihan hurja valikoima.
   Siinä vieressä on muuten arboretum eli puulajipuisto:)

   Poista
 6. Ooh, ihania nuo kirsikkapuut ja juudaksenpuu! Pitääpä keskustella miehen kanssa uudesta reissusta Viherpajaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli kyllä huippu kaunista! Juudaksenpuun kukintaa minunkin tekisi mieli mennä katsomaan, jos vaan suinkin saan järjestettyä kiireisten päivien lomaan. Sitä en nimittäin ole koskaan nähnyt kukkivana.

   Poista
 7. Voih, mitä kuvia! Olen ihastunut juuri japanilaiseen puutarhatyyliin ja tuonne on ihan pakko päästävä. Kiitos tästä kuvamatkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, että kasvit ovat jo vanhoja ja muutenkin näkyvissä ajanpatinaa, tekee tästä japanilaisesta puutarhasta huikean kauniin. Ja niin aidon oloisen. Toki sen suunnittelussa aikoinaan on varmastikin ollut asiaan perehtynyt henkilö, niin upealta paikka näyttää.
   Muuten, oletko käynyt Hyvinkäällä japanilaisessa puistossa, vanhan asuntomessualueen keskellä? Se on myös upea paikka, tosin suomalaiseen maisemaan mukautettu.

   Poista