tiistai 23. toukokuuta 2017

Kesän parhaat kitkemispäivät

 Laitan tähän nyt listan tämän kesän parhaista kitkemispäivistä, ihan itsellekin muistiksi. Eli tehokkaista päivistä, jolloin rikkaruohot lähtevät hyvin juurineen ja uusia rikkaruohoja kasvaa kitkettyyn kohtaan vähemmän.

Ja samalla tässä haastan teidätkin mukaan #kitkemispäivät kokeiluun. Eli laita kommenttia, viestiä facebookiin tai sähköpostilla, oliko parhaat #kitkemispäivät tehokkaita. Odotan innoissani teiltä palautetta. Tätä on kiva testailla näin joukolla 😊

Kesän 2017 parhaat kitkemispäivät:

 • Suuri Kitkemispäivä 18.6. aamupäivä. Tämä on paras näistä!
 • Hävityspäivät eli vähenevän kuun 3 viimeistä päivää
  • 22.-24.5.
  • 21.-23.6
  • 20.-22.7.
  • 18.-20.8.
 • Muuten hyvät #kitkemispäivät
  • 11.-13.6.
  • 10.7.
Muina päivinä ei sitten kitketäkään. Näppärää ja tehokasta!
Näin upeat voikukan juuret lähti ihan käsin kitkemällä. Huomenna pääsen taas jatkamaan kitkemistä, joten saapas nähdä, lähtevätkö juuret yhtä hyvin.

Luonnonmukaiseen puutarhan hoitoon kuuluu aina oikea ajoitus eli mm. kuun vaiheet. Lisätietoa puutarhan hoidosta kuun vaiheita hyödyntäen Kuukalenteri puutarhurin apuna - postauksesta ja Kuun vaiheet puutarhan hoidossa.

Ekassa kuvassa on metsäkauriilta säästyneet tulppaanit. Nämä ovat nyt niin kauniita, etenkin kun muut tulppaanit on syöty.  Aloitan muuten kauriiden karkotus -testauksen lähiaikoina. Kerron siitä heti lisää, kun ensin näen toimiiko se.

Kitkemisintoisin terveisin Sari

16 kommenttia:

 1. Jee, sulla on hyvä blogi!
  Kiitos!
  T.Leenajaipanat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon palautteesta :) Koetan keksiä tänne kaikenlaista kivaa ja hyödyllistä... ja välillä vähän muutakin puutarhaan liittyvää.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ole hyvä! Nämä ovat niin tärkeitä päiviä, että pakkohan ne oli tännekin laittaa :)

   Poista
 3. Tuo suuri kitkentäpäivä on helppo muistaa, kun on tyttären syntymäpäivä:)
  Kiitos näistä muistakin vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, onpas helppo muistaa :) Ja se Suuri Kitkemispäivä on muuten joka vuosi samana päivänä, ja vain aamupäivästä. Kun taas muut ajankohdat vaihtelevat vuosittain.

   Poista
 4. Kiitos näistä.Suurena kitkemispäivänä jo varmaan maallikko erottaa mitkä ovat itse kylvämiä ja mitkä rikkaruohonalkuja ;).Epävakaan alkukevään vuoksi kylvöjä on tullut tehtyä jo kaksi kertaa ja sunnuntaina kolmas kerta suunnitelmissa.Ruiskaunokit näyttävät nousevan ensimmäisistä kylvöistä ,vaikka saivat lumet päälleen pari kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä huomio Suuresta Kitkemispäivästä ;)
   Monet siemenet kestävät kylmää, osan voi jopa kylvää syksyllä valmiiksi. Joten ei kannata hätiköidä, vaan odotella siemenien itämistä. Tänään huomasin meillä syksyllä kylvetyn porkkanan itäneen. Siis vasta tänään!
   Kasvimaalle aiomme kylvää ensi viikon alussa, kun tärkeimmiltä istutuspuuhilta ehdimme. Ja pavut sekä herneet kylvämme kesäkuun puolella, koska maa on niille vielä vähän liian kylmää :)

   Poista
 5. Kummastelinkin kuinka helposti sain kitkettyä heinäntupsut ja vuohenputket, kunnes kävin kurkkaamassa kuukalenteria :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana, kun juuret lähtevät kokonaan. Perjantaina kylvöjen ja istutuspuuhien välillä kitkin muutaman rikkaruohon... juurta ei tullut yhtään mukaan. Lopetin tietysti heti :)

   Poista
 6. Kyllä muuten irtosi rikkaruohot hyvin. Nyt ei selvästikään lähde samalla tavalla, joten odotan seuraavia kitkemispäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Saman havainnon tein minäkin. Onkin tosi mielenkiintoista testata, lähteekö rikkaruohot juurineen yhtä hyvin nyt sunnuntaista ensi viikon tiistaihin.

   Poista
 7. Kiitos kiinnostavista aiheista ja monista hyödyllisistä neuvoista! :)
  Mihin perustuu tuo Suuri Kitkemispäivä, kun se on vielä joka vuosi sama päivämäärä? Entä nuo muuten hyvät kitkemispäivät, jotka on esim. jo huomenna?
  Tuon vähenevän kuun 3 viimeistä päivää ymmärrän.
  :) Kiitos.
  Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta :)
   Suuri Kitkemispäivä on kolme päivää ennen Kesäpäivänseisausta. Löydät lisää tietoa siitä Yläkuu kustannuksen Kesäkuun Kuun vaikutuksia juuri nyt -tekstistä. http://www.ylakuu.com/suomi/kuu.htm Ja ne 11.-13.6. päivät taasen liittyvät kuun sijaintiin taivaalla eli eläinradanmerkkiin, nyt vähenevän kuun aikaan. Niiden löytämiseen tarvitaan kyseisen vuoden kuukalenteria. Toivottavasti näistä oli sinulle apua :)

   Poista