sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Marketanpuiston Ideapihojen bloggaajatapahtuma

Lauantaina oli perinteinen puutarhabloggaajille järjestetty Ideapihojen teemapäivä. Ja tottakai olin siellä taas mukana. Tällaiset tapahtumat on tosi antoisia, kun niissä saa paljon tietoa ja vinkkejä. Jopa  hortonomikin sai muutaman uuden tiedonjyvän 😊

Iso tunnettu taimitarha Tahvoset esitteli meille runsasta marjapensasvalikoimaansa. Heillä on viljelyssä myös uusia Suomessa jalostettuja herukka- ja pensasmustikkalajikkeita.
Tahvoset eivät myy yksityisille, kuin kerran kesällä, mutta heidän taimiaan on myynnissä laajalti taimimyymälöissä.  Tämän vuoden Taimimyyntipäivä on pe-la 9.-10.6.2017 lisätietoja Puutarha Tahvoset facebook-sivulta.
Tahvosilla oli esillä Ilona-tuoteperhe, johon on valittu tuttuja ja hyviksi koettuja pensaita. Niiden ruukku on isompi ja taimi kookkaampi eli Ilona-taimia käyttämällä saa nopeasti näyttävyyttä pihalle. Minusta näissä on tosi mahtavaa se, että niiden kasvatus on ollut koko ajan Suomessa ja ulkona sään armoilla. Näille taimille myönnetäänkin 2 kasvukauden takuu!
Ilona-taimien ruukut voi palauttaa takaisin myymälään, jolloin ne palautuvat Tahvosille uudelleen käyttöön - tosi ekologista!
Tänä vuonna Suomen puutarhakauppiaat ry valitsi Ilona-taimiperheen Vuoden Puutarhatuotteeksi 2017. Onneksi olkoon! Ovat todellakin ansainneet sen.

Ruduksen osastolla saimme muurikivien asennusnäytöksen. Katselin tätä uutta muurikiveä jo Helsingin puutarhamessuilla. Se näyttää ihan luonnonkivimuurilta, vaikka on betonia. Tämä sopii mataliin muureihin, ja kivien asennus näytti helpolta 😊

Näiden lisäksi saimme Kotipuutarha-lehdeltä kivan luennon marjapensaiden istutuksesta ja hoidosta, Kekkilältä heidän luonnonmukaisista lannoitteistaan ja kompostimullan käytöstä sekä Tikkurilalta Patio Kivikuullotteen eduista ja käytöstä.

Iso kiitos kaikille Ideapihan yrityksille mukavan bloggaajatapahtuman järjestämisestä!

Oli mahtavaa tavata taas vanhoja blogituttuja ja tutustua uusiin. Nyt oli myös aikaa jutella enemmän, ja se oli tietty aivan ihanaa 😊

Marketanpuistosta:

Ehdin myös kierrellä Marketanpuistossa ja tehdä taimiostoksia, olihan siellä samaa aikaa Marketanpuiston Puutarhapäivä eli puutarhamarkkinat. Taimia en vielä istuttanut, sillä sen aika alkaa vasta ensi viikon lopulla.
Kaunis orvokeista tehty Suomen lippu kahvilan edessä. Selvästikin Suomi 100 alkaa näkyä jo kukkaistutuksissa.

Rusokirsikka kukki niin upeasti, ja tiputteli jo terälehtiä maahan. Nopeaa toimintaa näin pikahelteillä 😉

Pionin istutus:

Löysin Pionien Kodin osastolta muhkean hybridi-pionin taimen, jolle meillä on jo valmiiksi tehty paikka. Silti istutan sen vasta ensi viikolla (tarkempi aika näkyy sivupalkista). Jos nyt sen istuttaisin vähenevän kuun aikaan, niin ei se siihen kuolisi. Mutta oikeaan istutusaikaan se lähtee parempaan kasvuun. Eli  haluan maksimoida uuden pionini kasvuun lähdön ja tulevan kukinnan.
Sen sijaan kitkin tänään ihan hulluna, koska voikukat lähtivät juurineen. Tuli ihan "voikukkienkitkemishimo". Oli pakko ottaa kuvakin niistä.
Seuraavan postauksen taidankin tehdä hyvistä kitkemipäivistä, perinnetiedon ja kuukalenterin mukaan. Kesäkuussahan on se Suuri Kitkemispäivä, ja sitä ei kannata unohtaa!

Puutarhaterkuin Sari

14 kommenttia:

 1. Komeat voikukanjuuret, hieno kuva! Voi että kun olisi ollut kiva päästä Marketanpuiston tapahtumaan, mutta tänä vuonna se ei onnistunut. Kiva, kun raportoit noista uutuusjutuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monihaarainenkin voikukan juurakko lähti kokonaisena. Oli ihan uskomatonta! En siis kaivanut niitä, vaan vedin käsin :)
   Meitä oli siellä pienempi porukka, mitä viime vuonna. Tuntui, että oli enemmän aikaa jutella keskenämme kuulumisia. Se oli tosi kiva juttu. Toivottavasti järjestävät tapahtuman ensi vuonnakin, vaikka nyt bloggaajia oli vähemmän.

   Poista
 2. Mukavan kuuloiset tapahtumat olet päässyt katsastamaan. Minäkin huomasin eilen, että voikukan sai ylös juurineen päivineen. En tosin tajunnut edes ihmetellä. Jos niitä olisi ollut enemmän kitkettäväksi ja sama olisi toistunut, niin olisin kyllä ollut kummissani 😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikukan juuret lähti ihan uskomattoman helposti kokonaisina. Harvoin tulee niin himo kitkeä voikukkia ;)
   Tänään, huomenna ja keskiviikkona on hyvä ajankohta kitkemiseen. Eli silloin rikkaruohojen pitäisi lähteä helposti juurineen. Kerron tästä lisää seuraavassa postauksessa. Aihe on niin mielenkiintoinen!

   Poista
 3. Kiva, kun pääsit mukaan Ideapihojen tapahtumaan!

  t. Tuuli Puutarha Tahvosilta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihanaa, kun järjestätte tällaisia tapahtumia puutarhabloggaajille :)
   Sieltä sai monta kivaa ideaa ihan omallekin pihalle. Olisi tosi kiva kokeilla marjapensasta säleikkökasvina. Olen nähnyt yhden mustaherukan kasvavan vanhan talon seinällä. Se oli hauska erikoisuus :)

   Poista
 4. Oli mukava nähdä:) laitoin sinulle viestiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan oli kiva nähdä ja jutella. Meillähän jäi juttu kesken, joten jatketaan sitä kohta :)
   Vastasin viestiisi. Toivottavasti tuli perille.

   Poista
 5. Ah se tunne kun saa kiskottua voikukan juurineen pois. Oli oikein mukava lauantai. Ja Tahvosille erityiskiitos taimipurkkien kierrätyksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, se tunne on sanoin kuvaamaton ;) Ja huomenna pääsen taas jatkamaan voikukkien kiskomista juurineen, jee!
   Tahvosten Ilona-taimet ovat kyllä ainutlaatuisia ekologisuudessaan. Hatun noston paikka heille.

   Poista
 6. Komeat juuret voikukissa! Voikukkien kimppuun pitäisi itsekin taas käydä. Oli mukava tavata lauantaina! Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin. Ne lähtivät niin ihmeellisen hyvin juurineen, että oli pakko kuvata muutaman juuret muistoksi :)
   Oli tosiaan mukava nähdä kasvotustenkin. Ihanaa, kun järjestivät meillä tällaisen tapahtuman. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 7. Oli kyllä mukava jutella tällä kertaa hieman enemmän kuin ekaa kertaa tavatessamme!
  Koko päivä oli kyllä ihana, säästä lähtien:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, nyt meillä oli erityisen hyvin järjestetty aikaa jutteluun ;)
   Ja oli kyllä tosi upeaa, että tulit tapahtumaan niinkin kaukaa. Tämä Kotipuutarha-lehden organisoima tapahtuma on minusta aina yksi kevään huipputapahtumista puutarhabloggaajille.

   Poista