tiistai 28. kesäkuuta 2011

Linnunpoikasia ja vettä

Pihalla sirkuttelee ja lentelee linnunpoikaset, tosi rohkeasti. Nämäkin kuvan linnut tulivat ihan metrin päähän... taisivat olla innoissaan suihkualtaasta. Yritin ottaa kuvia, kun linnut lensivät vesisuihkun läpi, mutta olin vähän liian hidas, hih ; )Vettä rakastaa myös oravat, siis juomavettä : )

Nyt kun helteet taas alkoivat, on hyvä varata pihan eläimille vettä !

Meillä on lintujen juoma-allas ja suihkulähde. Suihkulähteessä on muuten kulkusilta veteen pudonneille oraville ja linnuille. Pääsevät kiipeämään vedestä pois, jos tipahtavat altaaseen.

Ps. parvekkeella tuoksuu nyt niiin huumaavan hyvälle !! Kerron mikä ihanuus siellä on, heti kun saan sen kuvattua : )

10 kommenttia:

 1. Kulkusilta altaasta eläimille on hieno idea. Itse olen valitettavasti joutunut poimimaan mm. hukkuneen siilin.

  VastaaPoista
 2. Sama täällä linnunpoikasten lentoa ja sirkutusta. Oravat keikkuvat edelleen pihapuussa ihan kuin talvellakin.

  VastaaPoista
 3. Joskus vuosia sitten linnunpoikanen hukkui puutarhapöydän laakeaan kukka-astiaan ja sen jälkeen olen muistanut laittaa ainakin kepin jokaiseen vesiastiaan pihalle. Lammessa ei keppejä ole mutta siellä on kiviä joista saa otteen ja kasvit taipuvat veteen asti.

  Linnunpoikia on meidänkin puutarhassa paljon. Pieniä pelottomia höyhenpalloja jotka koskettavat niin sydäntä. :)

  VastaaPoista
 4. Kivat kuvat:) Meilläkin on useampi vesiastia ja kylpyallas linnuille ja oraville. Ovat kovassa käytössä.

  VastaaPoista
 5. Hauskoja kuvia janoisista pihan asukeista. Linnunpoikasia uhkaavat monet vaarat, itse peitän sadevesiastiat poikasajaksi. En tohdi laittaa kylpyaltaita tai juomakippoja kun on tuo kissa. Mutta se ei liene tarpeen kun vieressä on järvi.

  VastaaPoista
 6. Kivoja otoksia! Kyllä eläimet tosiaan kuuluvat puutarhaan kuin nenä päähän - vaikka joskus tekevät ei-toivottujakin asioita ;)

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia ;) Vesi tosiaan maistuu nyt eläimille, pitää vain muistaa vaihtaa sitä.

  VastaaPoista
 8. Suloisa pihan asukkeja. Minäkin laitoin pesusoikon ihan lintuja varten ja rätkät ovat käyneet kylpemässä suihkualtaalla.

  VastaaPoista
 9. Hyvä idea tuo kulkusilta. Meidän vesitynnyreissä on verkkopeitto päällä ja lisäksi laitoimme paksua nailonköyttä pelastuskiipeilyä varten.

  Oravat ovat suloisia riiviöitä :D

  VastaaPoista
 10. Helena - ikävää... minäkin muinoin työssäni jouduin poistamaan kuolleen siilipariskunnan vesialtaasta. Siitä siis oppineena : )

  arleena - noita lintuja ja oravia onkin niin kiva seurata... etenkin niiden suloisia poikasia : )

  TuijaR. - linnunpoikaset ovat tosiaan niin hellyyttävän suloisia : )
  Meidän altaassa on tosi jyrkät reunat, joten pieni kulkusilta eläimille on todellakin tarpeen.

  Sussi - ne teidän lintujen kylpyaltaat ovatkin kauniita : ) Minulla on vieläkin hakusessa betoninen juoma-allas... ellen sitten saa aikaiseksi tehdä sitä itse : )

  Cheri - voi teitä onnellisia... järvi vieressa ! Nyt onkin sellaiset kelit, että kaipaa ihan uimaan, siis myös me ihimiset ; )

  Geranium - se olisikin outo puutarha, jos sieltä puuttuisi linnut. Ne muuten syövät tuhohyönteisiä kasveista, eli kyllä niistä on paljon hyöyä..., vaikka nyt joskus syövät vähän marjojakin ; )

  Elisa - totta, kuka sitä nyt joisi likaista vettä ; )
  Kohta meidän suihkualtaankin veden saa tyhjentää puutarhan kasveille... se kun on jo aika likaista. Niin tilalle saa uuden raikkaan veden : )

  Maria - on tosi kiva seurata lintuja, kun ne käyvät juomassa ja kylvyssä. Meillä välillä naakat käyvät naapurin pihan vesilammikoissa, ja sen kuulee jo ihan äänestä ; )

  Nettimartta - kyllä nuo turvatoimet ovat tärkeitä, myös pihan eläimiä ajatellen : )
  Meidän pihan oravat ehtivät taas tänäkin vuonna syödä sembramännyn kävyt, ennen kuin sain kuvattua käpyjä... vähän harmitti...ja samalla orava vaan tiputteli viimeisiä kävynjäänteitä melkein päälleni : )

  VastaaPoista