perjantai 10. kesäkuuta 2011

Viherpeukalo-viikko 2012 ja kesän monta puuhaa

Viime viikolla olin Viherpeukalo-teemalomalla "kouluttajana" vapaaehtoistyönä eli ilman korvausta. Nyt saimme lomalaisilta palautteet ja ne olivat niin hyvät, että Lomakoti Kotoranta ry toivoi vastaavaa ensi kevääksi. Jutut viikosta näet tästä.
Lupauduin taas olemaan mukana, sillä lomalaiset ovat yleensä niin ihania Kotorannassa.

Tässä siis ennakkotietona teille:
Viherpeukalo-teemaloma, mikä on Lomakotien Liitto ry:n tuettu loma, on toukokuussa 2012. Se tulee hakuun vuoden vaihteessa. Ymmärtääkseni tärkein kriteeri lomalle hyväksytyksi tulemiseen on pienet tulot. Omavastuu täysihoidosta oli nyt 20 euroa/vrk.
Tämä lomaviikko on suunniteltu nimen omaan viherpeukaloille ja ihmisille, jotka pitävät kukista ja puutarhoista : ) Muistutan täällä blogissani, kun lomaviikko tulee hakuun.

Ai niin, lupasin Viherpeukalo-viikon lomalaisille käydä kuvaamassa tekemiämme kylvöksiä ja kukkaistutuksia. Laitan kuvat sitten tänne.... eli Kotorannan väki, muistakaapas käydä kastelemassa niitä ; )
Alla Kotorannan kukat odottamassa istutusta... tässä näkyy muuten vain osa niistä : )

Leijonankita - yksi lemppareistani :
Olen ollut koko ajan tulossa tai menossa niin, että omat kukkaostokset ovat jääneet vähiin.
Eilen melkein järkytyin, kun huomasin ettei torillamme ollut enää leijonankitoja esillä. Onneksi meidän Nurmijärven torikukkamyyjämme kasvihuoneilla oli niitä ja hän lupasikin ottaa pari mukaan täksi päiväksi.
Aivan ihanasti hän oli varannut minulle sivuun kassillisen näitä kerrottuja valkoisia leijonankitoja. Mahtava palvelu !! Kesäni on nyt pelastettu : )
Istutan nämä Kuupuutarhaani, kukkapenkkiin. Ne kukkivat siinä koko kesän, levittäen ihanaa mietoa tuoksua ympärilleen...


Monta muuta pihapuuhaa:
Pihalla on nyt monenlaista puuhaa. Joitakin kasveja täytyy kastella, kuten loistokärhöjä, jaloruusuja, jalohortensioita, uusia istutuksia ja kylvöksiä. Kastelusta juttu tässä.

Kukkaniityt kukkivat nyt komeasti. Sieltä on niitetty "ei toivottuja" kasveja pois, kuten vuohenputkea. Mutta kaikki muu kaunis saa jäädä vielä pitkäksi aikaa...
Tässä niityllä kukkii nyt vuorikaunokki. Se leviää hyvin siemenistä isommaksi alueeksi : )

Vuorikaunokki on kuin jättiruiskukka.

Vuorimännyn uusien kasvainten leikkaus on nyt ajankohtaista. Ne onkin jo meillä leikattu. Juttu siitä tässä.

Nurmikkoa taasen ei juurikaan tarvitse leikata, koska se ei kasva... maa on jo aika kuivaa. Onneksi ensi viikoksi on luvattu sateita : )

Olen menossa huomenna Espoon Marketanpuistoon Puutarhamarkkinoille. Onko kukaan muu menossa sinne ? Olisi kiva nähdä : )


Ihanaa viikonloppua teille kaikille !

7 kommenttia:

 1. Hienoa, että sinäkin teet vapaahtoistyötä. Nyt vietetään vapaaehtoisteemavuotta.
  Kukkaniittysi on upea. Omassani kasvaa vielä lähinnä voikukkaa, koska kylvökseni eivät ole vielä juuri itäneet. Saa nähdä miten käy.

  VastaaPoista
 2. Nuo leijonankidat kuulostivat niin houkuttelevilta, että katselenpas, jos löytäisin täältä vielä niitä.
  Kotonani siis lapsuuskodissa kylvettiin joka kevät leijonankitaa, se oli moniväristä ja sen kukintaa odotettiin aina µielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 3. Voi että kun kauniita nuo leijonankidat. Täytyy pistää korvan taakse vastaisuuden varalle.

  Noista vuorikaunokeista tuli mieleen tapaus, jonka eräs iäkkäämpi ystäväni kertoi. He olivat miehensä kanssa laittaneet ruiskukkaa tienvarsipellolle. Auto porhalsi mäen alta pellon viereen ikkunat auki ja rouva autossa huutaa 'AAAAHH', jonka jälkeen mies lyö jarrut pohjaan ja sitten kiroa pärräyttää, kun olikin kyse vain ihanasta ruiskukkapellosta, eikä siitä että joku jää auton alle! ;D

  VastaaPoista
 4. On kyllä upea tuo leijonankita!

  VastaaPoista
 5. Irene - toivotaan sateita, niin kylvöksesi ja pikkutaimesi lähtevät hyvään kasvuun. Tai teillähän saattaa olla satanutkin... täällä on maa jo aika kuivaa paikoitellen.
  Tuota meidän niittyä on alettu tehdä jo vuosia sitten, ja joka kesä se on erilainen : )

  arleena - leijonanakitoja näkee kyllä myynnissa, ihan komeasti kukkivina. Lapsista se on on usein jännä kasvi, kun tuo nimi on niin hurja ; )
  Näin muuten sitä äsken ihanan värisenä, valkeissa kukissa oli pinkki reunus. Se oli suloinen : )

  santra - hih, noin voi käydä useinkin.. että saa kuskin säikähtämään ; )
  Ruiskukkapelto on mykistävä näky, jos sellaisen vielä pääsee näkemäään.

  Maija - leijonankidat ovat tosiaan upeita kukkijoita. Ja jos muistaa kastella ja lannoittaa, kukkivat koko kesän : )
  Niin ja poistaa tietysti kuihtuneet kukat...

  VastaaPoista
 6. Koskaan en ole leijonankidoista piitannut, mutta nuo valkoiset saivat mieleni muuttumaan. Rupeanpa jahtaamaan taimia vielä tälle kesälle ja siemeniä ensi kesälle.

  VastaaPoista
 7. Heli - hanki ihmeessä taimia, ovat ne niin upeita : ) Niitä on myös kivoja pastellinsävyisiä ja valkeita, joissa on kapea pinkki reunus. Ja se ihana tuoksu !
  Minä en olekaan koskaan kokeillut kasvattaa niitä siemenistä...

  VastaaPoista